Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Victorie clară pentru CF Brăila

LINK STIRE

CF Brăila a obținut astăzi o victorie meritată în fața unei echipe cu pretenții la promovare, dar care n-a arătat nimic, neavând practic nici o ocazie clară de gol. În schimb, elevii lui Alin Pânzaru au reușit pentru prima dată în acest sezon să înscrie două goluri într-un meci, în ciuda absențelor din lot cauzate de accidentări. În afara portarului Comănescu accidentat grav la un antrenament săptămâna trecută, pentru meciul cu Academica Argeș, Alin Pânzaru n-a putut conta nici pe serviciile lui Cosmin Necoară, Gicu Iordache, Emmanuel Ndigwe și Francis Agbleta, toți accidentați.

Brăilenii au avut în debutul partidei două ocazii de a deschide scorul prin Spătaru, iar în minutul 11, Al. Niță a depășit un fundaș advers, portarul a ieșit și a reținut înainte ca mijlocașul brăilenilor să ajungă la minge, el fiind ținut de tricou în careu, dar centralul n-a dictat penalty. În minutul 15, la o lovitură de la colțul terenului executată bine de Spătaru, mingea a ajuns la Marius Dima care a șutat de la 7-8 m printre apărătorii adverși și a deschis scorul, 1-0 pentru CF Brăila. Brăilenii au continuat jocul bun, cu o posesie bună, ținând echipa argeșeană departe de poarta apărată de Mitrea, iar Nicoliță a mai avut două șuturi de la marginea careului și Onofraș un semi-voleu de la 16 m care n-a găsit cadrul porții.

În repriza a doua la brăileni s-a simțit lipsa de prospețime după jocul din Cupa României cu Oțelul Galați, dar oaspeților nu le-a ieșit nimic, încercând să atace poarta cu mingii lungi, dar și cu simulări de penalty. În minutul 80, la o contră a brăilenilor, o combinație Onofraș – Nicoliță l-a adus pe ultimul în situația de a șuta de la 17 m, cu stângul la colțul lung și a schimbat tabela din nou, 2-0 pentru CF Brăila.

A fost un joc bun al nostru, în care i-am ținut departe pe adversari de poarta noastră, știind că sunt o echipă de posesie, cu jucători buni, care au trecut și pe la echipe de Liga 1, unii dintre ei. Am avut curaj și ne-am văzut de jocul nostru, chiar dacă în repriza a doua s-a văzut lipsa noastră de prospețime după efortul de la meciul de marți. Oricum nu se poate discuta că nu am meritat victoria în acest meci, cu o echipă cu pretenții la promovare, care nu a arătat nimic în meciul cu noi. Mai mult, la sfârșitul jocului au căutat să-și justifice eșecul contestând faptul cu n-am avut a doua Salvare la teren, deși de foarte mulți ani a doua salvare este mașina personală a meicului echipei, care are dotările necesare pe ea”, a declarat antrenorul echipei CF Brăila, Alin Pânzaru.

CF Brăila: Mitrea – M. Dima, L. Ivan, Olenic, Stănciulescu – Frunză, Petean, Al. Niţă (min. 66 Alin Radu), Spătaru (min. 69 Spiridon) – Onofraş (min. 83 Ghiocel), Nicoliţă. Antrenor: Alin Pânzaru

Academica Argeș: C. Lungu – St. Stancu (min. 80 Șușu), Fl. Popa, Viţelaru, Sg. Popovici – B. Pătraşcu (min. 51 Szabo), Cr. Puşcaş – H. Koné (min. 33 Tătar), Ispir, Venţer – Vl. Rusu. Antrenor: Marius Baciu.

Președintele CF Brăila, Valentin Avramescu, s-a declarat la rândul său mulțumit de prestația echipei, remarcând jocul foarte bun făcut de tinerii G. Niță și Alin Radu, dar și evoluția din ce în ce mai bună a lui Marius Onofraș, care poate ajunge cât de curând la potențialul său real. De asemenea, Valentin Avramescu a spus că, dacă marți va fi declarat jucător liber de contract de Comisia de Disciplină a FRF, de miercuri îl așteaptă pe mijlocașul Andrei Pușcașu la CF Brăila.