Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Victoria cu numărul “fatidic” 13 nu a venit la Călăraşi!

* Kanda a marcat unicul gol al partidei * brăilenii Enciu şi Dima au trimis de două ori mingea în barele porţii gazdelor * sâmbătă, Dacia Unirea joacă la Gloria Buzău

Cu toate că vremea a fost capricioasă, iar terenul destul de greu, Dunărea Călăraşi şi Dacia Unirea au făcut un spectacol agreabil în derby-ul etapei a 24-a a Ligii a II-a, Seria întâi. Partida a avut ritm, iar prima ocazie a gazdelor a venit în minutul 13 şi l-a avut în prim plan pe Vădrariu, însă mingea şutată de la marginea careului mic de mijlocaşul stânga al gazdelor a fost respinsă de Ghiocel. Cele două combatante şi-au împărţit perioadele de dominare, dar tot gazdele au periclitat poarta brăileană în minutul 31, când Alami a reluat mingea, cu capul, din 6 metri spre poarta oaspeţilor, însă Mitrea a fost la post şi a evitat golul. Opt minute mai târziu, Stănciulescu a făcut o cursă de 20 de metri şi a avut două opţiuni de a pasa, spre Muscă sau spre Enciu, fundaşul a ales a doua variantă, iar noul transferat la Dacia Unirea, Marco Enciu, a încercat să lobeze mingea peste portarul Lungu, însă acesta a reuşit, in extremis, să evite golul.

Elevii lui Alin Pânzaru au ieşit de la cabine hotărâţi să marcheze, au controlat jocul şi, la cinci minute de la reluare, Enciu a avut din nou golul în vârful bocancului, numai că mingea şutată de atacantul brăilean a lovit bara şi apoi a ieşit în afara terenului. Treptat, gazdele au pus stăpânire pe mijlocul terenului şi timp de zece minute au obţinut şase lovituri libere în apropierea careului brăilean şi şi-au trecut în cont două ocazii. În minutul 69, Alami a şutat de la şase metri, Ivan a deviat mingea cu mâna, însă arbitrul Florin Miron a lăsat jocul să continue, iar două minute mai târziu Mitrea a intervenit spectaculos şi a respins în corner mingea şutată de la 22 de metri de Andrei. Pe contraatac Enciu l-a văzut ieşit din poartă pe Lungu şi a şutat aproape de la mijlocul terenului, însă mingea a trecut la un lat de palmă peste transversală. După o perioadă de dominare gazdele au deschis scorul prin Kanda (min. 73), care a şutat înşelător de la 16 metri în stânga lui Mitrea. Două minute mai târziu, Dacia Unirea putea restabili egalitatea, însă mingea şutată din lovitură liberă de la 25 de metri de Dima a lovit transversala porţii gazdelor. Brăilenii au mai avut o şansă de gol spre finalul meciului numai că portarul Lungu a prins în doi timp mingea şutată de Frunză, astfel că Dunărea Călăraşi a câştigat la limită derby-ul cu Dacia Unirea.

”Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil după aspectul jocului. Noi am ratat mai mult, am avut și două bare, dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei au fost singurii care au marcat. Călărașiul sunt o echipă bună și în ciuda ploii spectatorii au venit la meci și și-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, punând presiune pe adversar și pe arbitrii. Păcat că n-am luat un punct la Călărași”, a declarat Alin Pânzaru la finalul meciului.

Dacia Unirea: Mitrea – Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roşu (min. 76: G. Iordache), Dima (min. 82: Onofraş), Petean (min. 59: Puşcaşu), Frunză – Enciu, Al. Muscă

Antrenor: Alin Pânzaru

Dunărea Călăraşi: Lungu – Ţenea, Bumbac, Panait (min. 24: V. Andrei), Mureşan – S. Matei, Preoteasa, Kanda, Alami, Vădrariu (min. 87: Chiţu) – V. Balint (min. 90: Ştefan)

Antrenor: Adrian Mihalcea.

Leave a Reply