Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Vasile Brătianu dă lovitura de incepere!

Vasile Brătianu, unul dintre foștii mari fundași ai fotbalului brăilean, va da sâmbată lovitura de începere în partida CF Brăila – FC Voluntari!

În 1973, pe când era elev în clasa a V-a, Vasile Brătianu este remarcat de antrenorul echipei FC Brăila – Vasile Grosu, când viitorul fundaș al echipei noastre juca fotbal cu copii pe stadionul de atletism din Brăila.

Debutul în fotbalul profesionist are loc la Petrolul Brăila, în 1983, Vasile Brătianu debutând pentru petroliști în Divizia C.

Ajunge în 1988 la FCM Progresul Brăila făcând parte din echipa care anul următor avea să promoveze în Divizia A, eșalon în care a evoluat pentru brăileni până în 1994.

Deasemenea, a făcut parte din echipa Daciei Unirea – care a ajuns în Finala Cupei României (foto) în 1993, însă nu a reușit să ridice trofeul deasupa capului, Universitatea Craiova învingând cu scorul de 2-0;

La finele sezonului 1994, Vasile Brătianu semnează cu Dinamo București pentru care evoluează o scurtă perioadă, ajungând în cele din urmă la Universitatea Cluj pentru care a marcat 12 goluri într-un sezon de Divizia A.

După aventura de la U Cluj, evoluează pentru un singur sezon la Oțelul Galați, apoi Farul Constanța în anii 1997-1999, decide să își încheie cariera la Dacia Unirea Brăila pentru care a evoluat în sezonul 1999-2000, punând umărul la promovarea echipei noastre în Divizia B.

Interesant este faptul că Vasile Brătianu a fost coleg în perioada 1999-2000 cu doi dintre actualii noștri jucători, căpitanii echipei noastre – Sorin Frunză și Laurențiu Ivan.

Vasile Brătianu a marcat 29 de goluri în 221 de partide disputate în primul eșalon și are o selecție în echipa națională a României.

Îi mulțumim domnului Vasile Brătianu pentru întreaga activitate și îi urăm toate cele bune!

Facebook Comments