Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Sageata Navodari – C.F. Braila

Brăilenii şi-au luat revanşa
* Puşcaşu a marcat golul de trei puncte şi, la faza următoare, a fost eliminat * în urma acestui succes CF Brăila rămâne în cărţile promovării

După o perioadă în care a suferit numai insuccese în faţa dobrogenilor, CF Brăila a reuşit să spargă gheaţa şi să câştige în deplasare, chiar pe terenul contracandidatei la promovare. Graţie golului marcat de Puşcaşu, gruparea de la Dunăre şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din tur, obţine prima victorie în faţa echipei din Năvodari şi rămâne cu şanse reale în cursa pentru promovare pe prima scenă a fotbalului românesc.

Condamnate la victorie pentru a menţine ritmul impus de FC Botoşani, cele două formaţii au căutat să dea lovitura decisivă fără a risca însă.

Gazdele au avut prima şansă de a deschide scorul în minutul 8, dar talonat de Ivan, Zaharia a trimis mingea cu capul peste transversală.

Replica brăilenilor a venit patru minute mai târziu. Bălţoi a şutat din interiorul careului, însă, Goşa a trimis mingea în corner, a urmat centrarea lui Pungă, dar Bălţoi nu a găsit ţinta.

Filip a şutat imprecis de la 35 de metri după o lovitură liberă executată de Vezan, apoi portarul CF-ului a avut intervenţii bune la şuturile lui Filip (min. 17) şi Goşa (min. 26).

Formaţia de la Dunăre a fost mai periculoasă în finalul primei reprize, a iniţiat câteva contraatacuri periculoase, însă, Bălţoi (min. 32) a şutat prea slab de la 10 metri, iar la şutul lui Puşcaşu, Pantelie a fost inspirat şi a înlăturat pericolul de la poarta sa. După doar trei minute a fost rândul lui Necoară să se culce în calea mingei şi să păstreze intactă tabela de marcaj.

CF Brăila a dictat ritmul partidei în repriza a doua

Elevii lui Pânzaru au dictat ritmul partidei în repriza a doua. La un sfert de oră de la reluare, Bălţoi l-a lansat în adâncime pe Pungă, însă atacatul brăilean a fost surprins în poziţie în afară din joc, iar după alte cinci minute, Neagoe şi Pungă i-au dat emoţii portarului Gordin.

La rândul său, Bunduc a avut intervenţii eficiente la şuturile lui Vezan (min. 70) şi Aniţoiu (min. 72). Au fost practic ultimele momente în care gazdele au mai periclitat poarta brăileană.

Oaspeţii au revenit în atac şi, cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Puşcaşu a şutat plasat la rădăcina barei şi a făcut inutilă intervenţia lui Gordin. Pentru că şi-a ridicat pe cap tricoul, fără însă a-l scoate de pe el, mijlocaşul brăilean a primit cel de-al doilea cartonaş galben din partea centralului Cătălin Popa şi a plecat la cabine. Exces de zel din partea arbitrului de centru care, însă, nu a afectat rezultatul final. CF Brăila a gestionat foarte bine şi cele patru minute de prelungire şi a obţinut o victorie extrem de importantă.

“Ştiam că vom face un meci bun, pentru că meciurile cu miză le-am tratat foarte bine. Am dovedit că putem juca de la egal la egal cu o contracandidată la promovare şi totodată ne-am luat revanşa pentru înfrângerea nemeritată din tur. Este foarte bine că nu am pierdut legătura cu plutonul fruntaş. Ne aşteaptă o serie de meciuri la fel de tari, dar le vom pregăti pe fiecare în parte şi sperăm să ne continuăm traseul spre realizarea obiectivului, promovarea în prima ligă”, a declarat imediat după meci antrenorul Alin Pânzaru.

CF Brăila: Bunduc – Bălaşa, Ignat, Ivan, Necoară (min. 46: Frunză) – Voicu (min. 89: Bosoi), Ochia, Puşcaşu, Neagoe – Bălţoi (min. 69: Rusu), Pungă.

 

LINK STIRE

Leave a Reply