Redirectionati cei 2%

REDIRECTIONATI 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT CATRE ACS DACIA UNIREA BRAILA

După cum bine ştiţi, statul vă opreşte un impozit pe salariu, care se duce către asigurarea socială de sănătate (CASS), pensie (CAS) şi şomaj. Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate DIRECŢIONA 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. Practic în acest fel dvs. transmiteţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.
Atenţie, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este, în esenţă, o parte a bugetului de stat care este directionaţă de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta!

Dacă doriţi ca, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-aţi plătit statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniţi activitatea Clubului ACS Dacia Unirea Braila, completaţi şi transmiteţi, pană la data de 25 mai 2016, unul din cele două formulare de mai jos, în funcţie de situaţia în care vă încadraţi:

  1. a) dacă aveţi doar venituri din salarii: completati DECLARAŢIA 230, citind cu atenţie instrucţiunile. Anul la care se face referire în declaraţie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa casuţa necompletată.
  2. b) dacă aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati DECLARAŢIA 200 (punctul III) citind cu atenţie instrucţiunile de la final. Anul la care se face referire în declaraţie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată. (Cei care obţin pe lângă salarii şi alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III “Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.)

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV DACIA UNIREA BRAILA

Cod de identificare fiscală: 13614169

Cont bancar (IBAN): RO50BTRLRONCRT0311131301

Formularul se completează în două exemplare, din care unul ramâne la dumneavostra. Depuneţi formularul direct sau trimiteţi-l prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii (sectorului) unde aveti domiciliul.

În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. Dar, in cazul în care doriti, dumneavoastra puteti să comunicati asociatiei faptul că ati depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastră ii directionaţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipament sportiv, materiale pentru antrenament, articole medicale etc. Investiţiile făcute vor urmări desfăşurarea activităţii sportive în condiţii de eficienţă şi siguranţă !

Descarca Cererea 230 de aici

Descarca instructiunile de completare pentru Cererea 230 de aici

Decscarca declaratia 200 de aici

Descarca instructiunile de completare declaratia 200 de aici

 

Dacă doriţi mai multe informaţii în legatură cu această procedură, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Date de contact:

E-mail: secretariat@daciaunireabraila.ro

Vă mulţumim ca sunteti alaturi de noi!

Facebook Comments