Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Răsare soarele și pe strada noastră!

Astăzi, 5 decembrie 2017, clubul Dacia Unirea Brăila a organizat o conferință de presă prin care, în prima parte a anunțat implementarea cu succes a proiectului “Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean!’” – proiect finanțat de Consiliul Județean Brailan; iar în cea de-a doua parte a conferinței, conducerea clubului nostru a dorit să comunice suporterilor, sponsorilor și jucătorilor faptul că parteneriatul cu Primăria Municipiului Brăila s-a reluat.

Valentin Avramescu – Președintele Consiliului Director al Daciei Unirea Brăila a oferit o primă declarație pentru site-ul oficial al clubului:

“Anunțăm astăzi cu încredere și speranță demararea proiectului “Tradiție și performanță în fotbalul brăilean” – proiect finanțat de CLM Brăila, în baza legii 69/2000 și a OUG 38/2017, un prim pas spre reinstaurarea climatului propice performanței în fotbalul brăilean după foarte mult timp. Proiectul are o valoare totală de 500.000 lei din care 90% fonduri publice,10% fonduri proprii, și are drept scop principal sprijinirea echipei de seniori Dacia Unirea Brăila în procesul de pregătire și competiții.

Suma alocată nu este mare, nu acoperă în întregime nevoile clubului, dar ne bucură faptul că s-a depăsit un blocaj care părea că ne copleșește total la un moment dat. Putem spune după cea mai grea perioadă din viață clubului (aceste ultime 9-10 luni) că perseverența și răbdarea tuturor celor angrenați în activitatea acestui club a dat roade. Acest prim semnal va fi urmat, așa cum au fost discuțiile în acest sens cu autoritățile locale – Primărie și Consiliul Județean – de alți păși, pe drumul bătătorit deja în acest final de an, astfel încât începutul anului viitor să ne aducă stabilitatea financiară care să ne permită să ne concentrăm pe latură sportivă a activității noastre, principalul nostru obiectiv.

Chiar dacă totul a durat mult prea mult față de ce ne doream cu toții, totul e bine când se termină cu bine!

Mulțumim Consiliul Local Municipal, aparatului administrativ din Primăria Brăila și mai ales domnului primar Marian Dragomir pentru sprijinul acordat în condițiile în care, din informațiile noastre, suntem prima localitate din țara care implementează finanțarea sportului pe nouă ordonanța de urgentă!

Mulțumim de asemenea jucătorilor, antrenorilor, personalului din club și tuturor celor care ne-au fost alături în această perioadă grea și din acest moment suntem siguri că lucrurile se vor așeza pe făgașul normal!

Asigurăm toți iubitorii fotbalului brăilean că vom da imediat un “restart” activității noastre din toate punctele de vedere, astfel încât echipa noastră să revină pe un loc cel puțin onorabil în clasamentul actual.

Împreună suntem Dacia Unirea Brăila!

Facebook Comments

Leave a Reply