Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Rapid București – CF BRĂILA 5-2

Meci frumos cu multe goluri pe Giulesti

Meci frumos cu multe goluri pe Giulesti

*Rapid București – CF Brăila 5-2 (2-0). Brăilenii vor avea două săptămâni de pauză în care vor testa un atacant chilian*

CF Brăila a întâlnit astăzi, în ultimul meci al etapei din seria I pe Rapid București. Partida s-a disputat pe stadionul “Valentin Stănescu” și a fost arbitrat de o brigadă de arbitri condusă de Florin Andrei (Târgu Mureş), iar asistenţi Andrei Ciuciu (Piteşti) şi Răzvan Mihai Dobre (Târgovişte). După un meci cu multe goluri, CF Brăila a pierdut din două lovituri de la 11 m, prima acordată eronat și a doua pentru un henț la limita regulamentului, iar alte două goluri în urma unor greșeli în aparare, cea mai flagrantă fiind a portarului Comănescu.  

Brăilenii au început bine meciul, cu o apărare pe două rânduri în fața careului de 16 m și ripostând de câteva ori în ofensivă. În minutul 3 CF Brăila a avut prima fază ofensivă, dar la centrarea lui Frunză, Roșu a căzut în centrul careului, dar nu se putea acorda nimic. Meciul a continuat cu un joc între cele două careuri de 16 m, iar în minutul 13 Iordache i-a pasat în adâncime lui Ndigwe, dar Drăghia a ieșit și a reținut din fața nigerianului. Rapidiștii au ripostat în minutul următor printr-un șut de la 22 de metri a lui Martin care a nimerit transversal porții lui Comănescu, mingea fiind deviate în corner. În minutul 17 brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 m, iar Ionescu a șutat direct spre poartă, mingea trecând însă pe lângă bara porții rapidiste. Trei minute mai târziu Tiberiu Bălan l-a imitate pe jucătorul brăilean cu un șut de la 35 m. Ionescu a încercat din nous ă șuteze direct spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 35 m. La următoarea fază Frunză a pătruns în careu pe stânga, dar șutul său a fost reținut de Drăghia. În minutul 32 avea să vină primul gol al meciului. Frunză respinge în corner. Cornerul este executat înalt în careu, Martin deviază cu capul în colțul lung, iar Lung scăpat de lângă Ndigwe trimite în poartă de la 6 metri, 1-0 pentru Rapid.

În minutul 38 brăilenii au prima acțiune ofensivă după primirea golului. Iordache a centrat de pe stânga, dar mingea l-a deposit pe Ndigwe iar Roșu nu a mai ajuns la ea și a rezultat doar o repunere din colțul careului mic pentru giuleșteni care au pornit un atac rapid, Martin l-a depășit pe Frunză și a șutat pe lângă Comănescu, dar Ivan a degajat din fața porții. În minutul 40 Petean a centrat înalt în mijlocul careului, dar Ndigwe a reluat mult peste poartă. Brăilenii atacă și caută egalarea, dar centrările în careu au fost respinse de fundașii rapidiști. În minutul 43 Martin l-a depășit pe partea dreaptă pe Frunză, acesta l-a agățat de tricou pe jucătorul bucureștean în afara careului și i-a dat drumul când acesta a ajuns la linie, rapidistul a căzut în careu și arbitrul mureșan a dictat penalty și cartonaș galben pentru căpitanul brăilenilor. Doman a executat puternic, în colțul din dreapta portarului Comănescu, 2-0 în minutul 45, rezultat care s-a înregistrat la pauză.

Repriza secundă a început tot cu o decizie ciudată a centralului. Tiberiu Bălan a fost găsit în careul de 16 m, a încercat să șuteze din întoarcere spre poartă, dar mingea la lovit în mână pe Ignat, care s-a aruncat în calea mingiei acoperindu-și fața cu mâna. Centralul a indicat iar punctul de la 11 m și l-a sancționat pe Ignat cu cartonaș galben. Emil Dică a executat cu siguranță în colțul din stânga jos al portarului Comănescu, care s-a aruncat în colțul opus și Rapidul conducea cu 3-0 din minutul 52.

Meci frumos cu multe goluri pe Giulesti

Gol Gicu Iordache

Brăilenii au repus rapid de la centrul terenului, Petean i-a pasat în diagonală lui Iordache aflat în interiorul careului, iar tânărul mijlocaș de la CF Brăila l-a driblat pe Coman și a șutat în colțul lung, 3-1 în minutul 53. În minutul 55 putea fi 3-2, dar Neagoe după ce l-a depășit pe Voicu prins pe picior greșit în loc să șuteze la poartă a încercat o pasă la Ndigwe în mijlocul careului, dar fundașii giuleșteni au respins și au declanșat contraatacul. Mingea a ajuns la Martin care a șutat în diagonală la vinclul porții lui Comănescu, 4-1 pentru Rapid, cu 3 goluri marcate în numai trei minute.

În minutul 64 Ivan îi pasează în spate portarului Comănescu, acesta încearcă un dribling spre cadrul porții în fața lui Ciolacu, dar vârful gazdelor îl deposedează și trimite mingea în poartă, 5-1. În minutul 71, brăilenii reușesc să reducă din handicap. Ochia deviază o degajarea a fundașilor rapidiști până la Ndigwe aflat la 20de metri nemarcat, jucătorul brăilenilor pătrunde în careu și șutează de la 8 m la colțul lung pe lângă portarul Drăghia, 5-2. În minutul 75 Iordache a șutat puternic de la 27 de metri însă mingea a trecut pe lângă poartă, iar un minut mai târziu Doman a trecut de Petean și n-a mai avut forța să șuteze, iar Comănescu a reținut. În minutul 81, Ignat l-a faultat la 25 m pe Lukanovic, dar lovitura liberă executată de Bălan a trecut pe lângă poartă. Brăilenii mai au o tresărire de orgoliu în minutul 86, dar la centrarea lui Iordache n-au ajuns nici Dima și nici Cazan și Drăghia a reținut. Ultima fază de poartă a aparținut gazdelor, în minutul 90, dar șutul lui Lukanovic de la 25 de metri a fost reținut în doi timpi de Comănescu și rezultatul final a rămas 5-2 pentru Rapid București.

Pentru Rapid au jucat: Drăghia – Al. Coman (min. 57 N. Vasile), Al. Iacob, D. Lung, I. Voicu – E. Dică (min. 57 V. Negru), Săndulescu – Martin, T. Bălan, Doman – Ciolacu (min. 70 Lukanovic). Antrenor: Viorel Moldovan
CF Brăila a jucat cu următoarea formulă de echipă: Comănescu – L. Petean, D. Ignat, L. Ivan, Frunză (min. 67 Dima) – C. Roşu, M. Ionescu (min. 60 D. Cazan), Ochia (min. 78 Olenic), R. Neagoe, G. Iordache – Ndigwe. Antrenor: Alin Pânzaru.

Celelate rezultate din seria I au fost:

  • Unirea Slobozia – CSMS Iași 0-2
  • Farul Constanța – FC Clinceni 0-0
  • Rap CFR Suceava – Floria Buzău 1-0
  • Dunărea Galați –ACS Berceni 2-2

În urma acestor rezultate CF Brăila a rămas pe locul 10, la 3 puncte de locul 6 ocupat de Gloria Buzău, dar în următoarele două etape echipa lui Alin Pânzaru va sta. Următorul meci al brăilenilor va fi pe 22 martie, acasă cu Rapid CFR Suceava.

La CF Brăila a venit în probe zilele trecute un atacant chilian, asupra căruia urmează să se ia o decizie zilele următoare, starea terenului de pe Municipalul brăilean nepermițandu-i antrenorului Pânzaru să-i vadă calitățile jucătorului sud-american.

LINK STIRE

Leave a Reply