Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Punct pretios pentru CF Brăila la Suceava

LINK STIRE

Etapa a 4-a a play-outului ligii secunde din seria est a programat trei meciuri, încheiate toate la egalitate și doar la Buzău s-au marcat goluri. CF Brăila a reușit să se mobilizeze bine pentru meciul de la Suceava reușind să obțină un punct foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării. Portarul Cristian Mitrea a fost eroul meciului, el reușind să pareze un penalty în minutul 29, executat slab de Ionesi. În ultimele șase minute de joc CF Brăila a jucat cu un om în plus, după eliminarea lui Dorin Semeghin pentru două cartonașe galbene.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor în minutul 8, când la o centrare dintr-un corner executat de Semeghin de pe partea stângă, M. Negru a reluat cu capul din 10 metri și Mitrea a respins de la rădăcina barei. În minutul 14 Cerlincă a șutat pe centrul porții de la 20 de metri, iar mingea a fost reținută în doi timpi de portarul brăilean. Două minute mai târziu Ionesi a reluat puțin pe lângă țintă o centrare la firul ierbii trimisă de Cerlincă. Prima șansă de gol a echipei brăilene a venit în minutul 21. Sorin Frunză a centrat din colțul careului și Costel Roșu a reluat cu capul din 8 metri, însă Hîncescu a respins cu un plonjon spectaculos. Gazdele au ripostat în minutul 23 prin Sumanariu, care a încercat să-l surprindă pe Mitrea cu un șut de la mijlocul terenului, dar mingea s-a dus la 2 metri pe lângă poartă. În minutul 24 Cl. Ionescu a reluat defectuos din marginea terenului o minge centrată de C. Roșu și scorul a rămas 0-0.

În minutul 28 Cerlincă este faultat în careu de Ghiocel și arbitrul Dragoş Istrate a dictat penalty pentru gazde. Mitrea a ghicit execuția slabă a lui Ionesi și a apărat penaltyul salvând echipa brăileană de la un gol primit în prima jumătate de oră. Ratarea deschiderii scorului i-a demoralizat un pic pe jucătorii gazdelor, dar tot sucevenii au trecut pe lângă gol în minutul 37, la o acțiune pe partea stângă a veteranului Semeghin, acesta i-a pasat bine în centrul careului lui Golofca care a finalizat slab în brațele portarului brăilean. Roșu a încercat să-l surprindă pe portarul sucevean cu un șut din alergare, dar mingea s-a dus în plasa laterală. În ultimul minut al primei reprize Semeghin a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Ferariu a reluat în transversală și brăilenii au scăpat cu fața curată.

Repriza secundă n-a mai fost la fel ca prima din punct de vedere al ocaziilor de poartă, brăilenii s-au apărat mai bine și au permis mai puțin gazdelor să se apropie de poarta lui Mitrea. În minutul 53 Cerlincă a luat o acțiune pe cont propriu pe partea stângă, a pătruns în careu, dar a șutat defectuos din 7-8 metri, iar în minutul 58 Taban a centrat de pe partea dreaptă, însă Arotăriței a reluat cu capul din 7 metri peste poartă. Sumanariu a șutat de la 22 de metri în minutul 63, dar Mitrea a respins în corner. În minutul 77 Ad. Cîmpeanu a șutat din întoarcere, dar mingea a trecut puțin pe lîngă vinclu porții apărate de Hîncescu. Din minutul 84 gazdele au rămas în 10 oameni pe teren după ce Dorin Semeghin a fost eliminat pentru două cartonașe galbene încasate în mai puțin de 10 minute. Brăilenii puteau obține toate cele trei puncte în primul minut de prelungiri, când la un corner executat de Cl. Ionescu Ignat a reluat cu capul puțin peste transversală.

Echipele care au evoluat în acest meci au fost:

CFR Suceava: Hîncescu – D. Bălan, Ferariu, Velescu, Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, I. Plămadă, Golofca (min. 86 Golofca) – Ionesi (min. 46 Arotăriței), M. Negru (min. 70 C. Gafița). Antrenor: Bogdan Tudoreanu

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, Necoară, Ghiocel, L. Ivan – S. Frunză, Gicu Iordache, Cl. Ionescu, Ochia (min 66 D. Ignat) – C. Roșu (min. 78 Spătaru), Ndigwe (min. 61 Ad. Câmpeanu). Antrenor:Alin Pînzaru

În celelalte meciuri din play-out s-au înregistrat rezultatele:
Gloria Buzău – Unirea Târlungeni 1-1

Farul Constanța – Dunărea Galați 0-0.

Clasamentul după patru etape este următorul:

1 Gloria Buzău 14 7 3 4 21-13 24
2 Unirea Tărlungeni 14 6 6 2 15-8 24
3 Rapid CFR Suceava 14 5 5 4 14-13 20
4 CF Brăila 14 5 4 5 9-14 19
5 Dunărea Galaţi 14 4 4 6 15-14 16
6 FC Farul Constanţa 14 2 4 8 7-16 10

În etapa următoare CF Brăila va întâlni pe teren propriu, sâmbătă 10 mai, de la ora 11.00, pe Farul Constanța. Celelalte două meciuri din ultima etapă a turului play-outului sunt: Unirea Târlungeni – Rapid Suceava și Dunărea Galați – Gloria Buzău.

Leave a Reply