Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Punct mare obținut de CF Brăila la Năvodari

LINK STIRE

CF Brăila a obținut astăzi un punct mare pe terenul ”Flacăra” din Năvodari, în fața unei echipe cu pretenții la promovare, terminând la egalitate, scor 2-2 cu Săgeata. Brăilenii au jucat în 10 din minutul 52, când Petean a fost eliminat pentru un fault din spate la mijlocul terenului.

Gazdele au început meciul cu un joc bun de posesie, dar fără să pună pericol la poarta lui Mitrea. În minutul 5, pătrașcu l-a depășit pe Stănciulescu, dar centrarea în careu a rămas fără rezultat. Deletic și Ganea au încercat poarta lui Mitrea cu două șuturi de la 20-22 m, în minutele 8 și 10, dar mingea a ocolit cadrul porții brăilene. În minutul 13 Frunză a șutat de la 18 m, dar mingea s-a lovit de Pătrașcu și a ieșit în corner. Spătaru a executat cornerul pe colțul lung, dar Ivan a lovit mingea cu umărul și a ieșit în aut de poartă. Gazdele au ripostat imediat, dar centrarea lui Deletic a fost respinsă din mijlocul careului de Spiridon, care a trimis în corner. În minutul 20, Frunză a recuperat o mingie la 40 de metri, a pătruns spre poartă, dar centrarea sa la 6 m de poartă a fost reținută de Albuț, care a pornit apoi atacul gazdelor, dar Bruno a greșit și au recuperat brăilenii, Spătaru a centrat din nou în fața porții, dar Albuț a fost la post. În minutul 27 Spătaru a șutat la rădăcina barei din interiorul careului, însă portarul gazdelor a respins în corner. Două minute mai târziu Frunză a șutat direct la poartă dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, dar mingea a trecut pe lângă. Gazdele au reacționat și la faza următoare Srdic a încheiat o acțiune ofensivă a celor de la Năvodari cu un șut de la 22 de metri, pe lângă poartă. În minutul 32, la o contră a brăilenilor, mingea a ajuns la Spătaru, acesta a pătruns pe stânga, dar centrarea s-a a ieșit în aut de poartă. În același minut, Ganea a ezitat să șuteze din careu și centrarea s-a a fost respinsă cu capul în cirner de Ivan.

În minutul 36 a venit și primul gol al meciului. Pușcașu a scăpat singur spre poarta gazdelor la un contraatac, Albuț a ieșit în întâmpinare, dar n-a mai avut ce să facă și mijlocașul brăilenilor a deschis scorul. Două minute mai târziu, Spiridon a centrat în careul de 6 m, dar Albuț a ieșit și a reținut, iar în minutul 40 Săgeata a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. La o combinație la marginea careului, Stana i-a pasat lui Srdic, acesta a pătruns și l-a învins pe Mitrea cu un șut pe lângă acesta, iar mingea a intrat în poartă pe lângă bară. Brăilenii au încercat o ripostă un minut mai târziu, dar șutul lui Spătaru de la 25 de metri a fost reținut de Albuț. În minutul 43, Chițu a pătruns în careu, talonat de Spiridon, iar șutul său a fost prea slab și Mitrea a reținut. Brăilenii au pierdut repede posesia, mingea a ajuns în careu la Deletic, Ivan a încercat să intervină prin alunecare și în cădere a atins mingea cu mâna, iar centralul Cătălin Pană a dictat penalty și cartonaș galben pentru fundașul brăilean. Muzac a executat și a transformat penalty-ul și a adus Săgeata în avantaj, întorcând rezultatul în numai 9 minute.

În repriza secundă, în minutul 47, Spătaru a preluat defectuos o mingie la 7-8 m și a scăpat-o în aut de poartă. În minutul 52, Petean a fost depăit de Chițu și l-a faultat pe acesta la centrul terenului, un fault din spate, pentru care centralul bucureștean a considerat că trebuie să-l elimine pe fundașul Brăilei. Cu un om mai puțin, brăilenii s-au mobilizat mai bine și au închis culoarele spre poarta lui Mitrea, dar n-au renunțat nici la faza ofensivă, luptându-se pentru punctele puse în joc. În minutul 57, Pușcașu i-a pasat în careu lui Frunză, acesta l-a văzut liber pe dreapta pe Spătaru, însă șutul mijlocașului brăilean a lovit plasa laterală. În minutul 59 brăilenii au noroc cu lipsa de inspirație a lui Deletic, care de la 6 m, singur cu portarul Mitrea șutează slab în acesta. În minutul 62, Srdic a centrat pentru Deletic, însă șutul acestuia din 8 m a fost deviat în corner. În minutul 64, Iordache a șutat de la marginea careului puțin pe lângă poarta veteranului Albuț, iar un minut mai târziu atacantul gazdelor Deletic a șutat slab de la marginea careului în brațele lui Mitrea. În minutul 69 Spiridon a reluat peste poartă o centrare a lui Al. Niță. În minutul 71, Frunză a reluat pe spate în fața porții, dar lovitura de cap a lui Nicoliță a trecut pe lângă poartă. În minutul 74, Onofraș l-a găsit cu o pasă pe Nicoliță, acesta a pătruns în careu, a făcut o piruietă și a șutat fără speranțe pentru Albuț, restabilind egalitatea, deși în ultimele 22 de minute jucaseră cu un om în minus, dar asta nu s-a simțit în jocul elevilor lui Pânzaru, care au profitat de erorile celor de la Săgeata.

În minutul 76, Muzac a șutat de la 25 de m, dar peste poartă, două minute mai târziu, după o pasă primită de la Muzac, Chițu a intrat în unghi și a șutat în bară, apoi mingea a ieșit în aut de poartă. În minutul 89, Pătrașcu la faultat pe Onofraș la 24 de metri, iar lovitura liberă executatăde Iordache a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 86, Muzac a interceptat o pasă trimisă prea ușor de Frunză, i-a pasat lui Srdic care a pătruns în careu și a căzut talonat de Ivan, dar de data aceasta arbitrul n-a mai fost impresionat și n-a dictat penalty, șutul său fiind reținut de Mitrea. În minutul 89 Ivan a respins în corner un șut a lui Stana, iar în urma cornerului Pătrașcu a trimis cu capul pe poartă, iar Stănciuescu a respins de pe linia porții. În cele 3 minute de prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic, brăilenii au știut să își conserve rezultatul de pe tabelă, în timp ce gazdele au avut o repriză secundă fără nici un orizont, cu câteva ocazii mari de gol, irosite copilărește.

Săgeata Năvodari: Albuţ – Fl. Pătraşcu, Damian, Bruno, I. Ursu, Cr. Ganea, Srdic, M. Chiţu (min. 89 Eloy), Stana, Deletic (min. 71 Vieru), Muzac. Antrenor: Gheorghe Butoiu.

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, Frunză, Petean, Spătaru (min. 64 G. Iordache), Puşcaşu, Al. Niţă (min. 69 S. Nicoliță), Onofraş (min. 90 M. Dima). Antrenor: Alin Pânzaru.

În urma acestui rezultat, dar și al înfrângerii celor de la Gloria Buzău la Suceava, CF Brăila a încheiat turul pe locul 5, cu 16 puncte.