Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Prima victorie pe teren propriu din 2014

LINK STIRE

CF Braila – Unirea Târlungeni 1-0 (0-0)

După o primă repriză anostă, în care s-au consemnat doar două faze de poartă, mulți dintre cei 500 de spectatori prezenți în tribunele Municipalului brăilean considerau că se va repeta scenariul de la ultimele meciuri jucate de CF Brăila pe teren propriu. Repriza a doua a fost însă mult mai alertă, cu multe faze de poartă: două bare și un autogol care avea să aducă și victoria echipei antrenate de Alin Pânzaru. O victorie care menține echipa brăileană cu șanse matematice de a termina pe locul 6 la finalul sezonului regulat.

 

Costel Gheorghiță a dat locitura de incepere a meciului

Costel Gheorghiță a dat locitura de incepere a meciului

 

De data aceasta lovitura de începere a meciului dintre CF Brăila și Unirea Târlungeni a fost dată de fostul fundaș al FC Brăila, Costel Gheorghiță, fost arbitru divizionar, care se pare că a purtat mai mult noroc echipei brăilene decât au făcut-o celelalte glorii ale fotbalului brăilean care au dat lovitura de începere în meciurile cu Farul Constanța și ACS Berceni.

 

Claudiu Ionescu lufteaza din mijlocul careului

Claudiu Ionescu lufteaza din mijlocul careului

 

Prima situație de gol a meciului s-a consemnat în minutul 3, când, la o pasă în mijlocul careului a lui Spătaru, Claudiu Ionescu a luftat de la 14 m și mingea a ieșit în aut de poartă. Oaspeții au trecut și ei o dată pe lângă deschiderea scorului, în minutul 14, când Liviu Nicolae a reluat din cădere de la 13 m puțin pe lângă poarta lui Comănescu, rămas spectator. În rest, un joc între cele două careuri, fără faze de poartă, dar cu patru cartonașe galbene: trei pentru oaspeți și unul pentru Ochia de la CF Brăila.

După pauză, meciul a fost mult mai alert, cu mai multe faze de poartă și ocazii de gol. În minutul 48 Dima a șutat de la 20 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 50 Ndigwe i-a pasat în colțul careului de 16 metri, pe partea dreaptă, lui Spătaru, acesta a încearcat să-l lobeze pe portar, care a respins până la Ochia, dar șutul acestuia de la 12 m, având toată poarta în față, a nimerit bara din stânga a porții oaspeților.

 

Stamatin deviaza in corner sutul lui Ochia

Stamatin deviaza in corner sutul lui Ochia

 

În minutul 52, același Ochia a șutat de la 16 m, dar mingea a fost deviată în ultimă instanță în corner de Stamatin. În minutul 55, Spiridon trimite un șut-centrare, mingea ajunge în colțul careului mic la Dima, reluarea acestuia cu capul nimerind însă transversala porții apărate de Stamatin și apoi a căzând în teren, deși brăilenii au cerut, la un moment dat, să se acorde gol. Pe contraatac, Nicolae a scăpat singur cu portarul Comănescu, dar, când a ajuns în careu, a fost ajuns de fundașii brăileni și n-a mai avut suflu, căzând în careu și simulând un penalty, drept pentru care s-a ales cu un cartonaș galben. În minutul 58, Tatarciuc a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă Comănescu a reținut fără probleme. În minutul 63 Dima a șutat pe lângă poartă, iar peste numai două minute, a venit și golul.

 

Lovitura de cap Dima mingea loveste transversala

Lovitura de cap Dima mingea loveste transversala

 

Era minutul 65 când Claudiu Ionescu a făcut câteva driblinguri la marginea careului, după care a încercat o centrare la 6 m, dar acolo nu se afla decât fundașul oaspeților, George Vlăsceanu, care nu a reușit să trimită în afara cadrului porții și a trimis în propria poartă: 1-0 pentru CF Brăila. Brăilenii au rămas în ofensivă și după gol, iar în minutul 67, la un corner de pe partea dreaptă, Claudiu Ionescu a executat direct spre poartă, obligându-l pe Stamatin să devieze în corner de sub transversală. A doua lovitură de la colț s-a soldat cu o accidentare a fundașului Tatarciuc, care a necesitat intervenția salvării pe teren, dar, în cele din urmă, fundașul celor de la Târlungeni și-a revenit. Peste 10 minute Pastor s-a accidentat la o contră cu Ochia în careul brăilenilor și nu a mai putut să continue, iar cum Gheorghe Balint consumase cele trei schimbări, în ultimele minute ale meciului oaspeții au jucat doar în nouă jucători de câmp. Cu un om mai puțin pe teren oaspeții au fost mai periculoși.

 

Ratare Tarlungeni

Ratare Tarlungeni

 

În minutul 85 Elek a scăpat singur cu portarul Comănescu, șutul acestuia a fost respins de portarul brăilenilor, iar Bogdan Liță a reluat din 6 metri pe lângă poartă. În minutul 87 Bogdan Spătaru a șutat de la 25 de metri, dar mingea a trecut puțin peste poartă, iar în minutul 90+1 a fost rândul lui Dima să șuteze pe lângă poartă. Fluierul de final al meciului a adus primele aplauze la finalul unui meci în acest an pentru echipa brăileană, iar jucătorii oaspeți au căzut dezamăgiți pe gazon, ei plecând învinși de la Brăila printr-un autogol al fundașului lor dreapta.

CF Brăila a evoluat în acest meci în următoarea formula de echipă: Comănescu – Spiridon, D. Ignat, L. Ivan, Necoară – B. Spătaru (min. 87 Neagoe), Cl. Ionescu, Ochia, S. Frunză (cpt.) – Iordache (min. 46 Ndigwe, min. 73 C. Roșu), M. Dima. Antrenor: Alin Pânzaru

Unirea Târlungeni a aliniat următoarea echipă: Stamatin – Vlăsceanu, Tatarciuc (min. 73 Antal), Frîncu, Iaru (min. 68 Șerban) – Antoche – S. Marin, Pastor, L. Nicolae, Dumbravă (min. 63 B. Liță) – Elek. Antrenor Gheorghe Laszlo Balint.

Celelalte rezultate din penultima etapă a seriei I din Liga a 2-a au fost:

CSMS Iași – ACS Berceni 4-1 (4-0)
Farul Constanța – Dunărea Galați 0-2 (0-1)
FC Clinceni – Gloria Buzău 2-2 (1-0)
Unirea Slobozia – SC Bacău 2-0 (0-0)
Rapid  București – Rapid CFR Suceava 5-1 (1-1)

Clasamentul seriei I înaintea ultimei etape este următorul:

1

CSMS Iasi

21

15

1

5

46-16

46

2

Rapid Bucuresti

21

12

5

4

34-18

41

3

CSM Unirea Slobozia

22

12

5

5

29-22

41

4

FC Clinceni

21

10

7

4

39-25

37

5

ACS Berceni

21

9

6

6

31-26

33

6

SC Bacau

21

7

5

9

27-30

26

7

Gloria Buzau

21

5

10

6

25-23

25

8

Unirea Tarlungeni

21

6

6

9

15-20

24

9

CF Braila

21

6

5

10

23-32

23

10

Rapid CFR Suceava

22

4

7

11

22-42

19

11

Farul Constanta

21

4

6

11

12-33

18

12

Dunarea Galati

21

3

5

13

22-38

14

 

În ultima etapă, sâmbătă 12 aprilie, de la ora 11.00, se vor disputa meciurile:

Dunărea Galați –Rapid București
Gloria Buzău – CSMS Iași
ACS Berceni – Farul Constanța
Unirea Târlungeni – FC Clinceni
SC Bacău – CF Brăila.

 

Bucuria victoriei versus tristetea infrangerii

Bucuria victoriei versus tristetea infrangerii

 

Dacă CF Brăila va câștiga la Bacău la două goluri diferență, Gloria Buzău să piardă acasă cu CSMS Iași, iar Unirea Târlungeni să nu învingă pe FC Clinceni, echipa antrenată de Alin Pânzaru ar putea să-și realizeze obiectivul stabilit la momentul preluării echipei de noii acționari, accederea în play-off.  Dacă ar fi câștigat și celelalte trei meciuri jucate anul acesta pe teren propriu, cu încă 7 puncte, CF Brăila ar fi fost acum deja în play-off. Așa vor sta la mâna rezultatelor din ultima etapă, cu condiția obligatorie de a învinge la Bacău la două goluri diferență.

Leave a Reply