Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Nostri Urbis Legione!

Deviza sub care se află clubul nostru! Deviza care stă așezată mândră, alb pe albastru, pe frumoasă noastră stemă, una dintre cele mai frumoase steme din fotbalul Românesc! 

NOSTRI URBIS LEGIONE – sau în traducere liberă, Legiunea Urbei Noastre!

Puțini suporteri sau oameni de fotbal cunosc faptul că Dacia Unirea Brăila are o așa frumoasă deviză, o sintagmă prin care se identifică cu istoria, cu istoria orașului nostru și a României. Numele, deviza, anul fondării întăresc aspectul evident că echipa noastră are partea sa în istorie, a crescut și a evoluat odată cu Brăila și țara noastră.

Numele “Dacia” nu a fost ales după o celebră fabrică de automobile, nici nu avea cum, având în vedere că în 1919 se găseau înregistrate în România doar autovehicule Marta, Steyr, Austro-Daimler, Puch, Raba, Praga sau Skoda iar “Automobile Dacia” a luat ființă în 1966.

“Dacia” a fost ales de o mână de elevi și tineri din orașul nostru, însă vă lăsăm să vă delectați cu articolul de mai jos:

“O mână de tineri inimoși și conștienți de unitatea sportului au pus de curând în localitate bazele a două societăți al căror scop este educația fizică a generațiilor ce se ridica. Aceste îngrupari au fost denumite N. Bălcescu (are ca membrii exclusiv elevi ai liceului brăilean) și DACIA (ai căror membri sunt elevii școalelor particulare și numeroși tineri din oraș.)

Societățile DACIA și N. Bălcescu s-au pus serios pe lucru. Ședințele de fotbal se urmează fără de regret, progresele activității lor se evidențiază pe fiecare și mai mult și ca rezultat în curând vor începe o serie de match-uri. Din parte ne felicităm pe initațiori și-i asigurăm de tot concursul nostru. În Franța de ex: guvernul a votat un credit de nu mai puțin decât 10 milioane pentru întreținerea și finanțarea gestului sportiv. Este în tot cazul, mult mai recomandabil să întrebuințezi banii pentru acesta, decât să-i aloci spitalelor în care tînjesc energiile șterse de forțe din cauza lipsei de exercițiu fizic.

Astfel, din 1919, Dacia Unirea, adică Legiunea Urbei Noastre, se ia la întrecere cu istoria și își continuă activitatea presărată cu toată stările, începând cu extazul terminându-se cu agonia, cunoscând și performanța cât și decăderea fiind călită în cei 98 de ani, nefiind înfrântă nici măcar de un Război Mondial!

Bunăoară, nu am fost înfrânți de cel mai mare război din istorie, nu am fost înfrânți de reorganizări și nici de probleme financiare, pentru că Adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vise!

Iar visul nostru este cunoscut de toată lumea! Este voință, este putință, mai avem nevoie de suportul fiecăruia dintre voi, de fiecare parte a puzzle-ului suprem.

Legiunea Urbei Noastre va sărbători CENTENARUL în 2019. Cu toții ne dorim, fie că e la începutul acelui an sau la sfârșitul lui, visul nostru să se împlinească!

Va lăsăm să oglindiți asupra tuturor aspectelor din viața Brăilei și să luăm împreună decizia de a contribui cu toate forțele spre “marele vis”!

 

Leave a Reply