Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Ne consolidam locul pe podium!

SURSA ŞTIRE GALERIE FOTO REZUMAT INTERVIU ALIN PÂNZARU

* golgeterul Alexandru Muscă a marcat golul de trei puncte al brăilenilor * Patriche de la oaspeţi a fost eliminat în minutul 84 * galeria brăileană a dat recital pe Municipal

După victoria cu 1-0 de pe teren propriu din partida cu Academica Clinceni, Dacia Unirea şi-a consolidat locul al treilea în Seria întâi a Ligii a II-a, un succes la care şi-a adus aportul şi galeria brăileană. Din primul şi până în ultimul minut de joc la meciului, tinerii susţinători ai formaţiai brăilene au cântat şi şi-au încurajat favoriţii, iar fotbaliştii Daciei Unirea le-au mulţumit la finalul partidei.
Meciul nu a fost unul spectaculos şi cu prea multe situaţii de gol, aşa cum a fost de exemplu cel cu Rapid, a fost unul de angajament controlat de echipa pregătită de Alin Pânzaru. Multe minute s-a jucat între cele două careuri pentru că niciuna dintre combatante nu a dorit să rişte.

Prima mare ocazie de gol a partidei a fost ratată de Frunză (min. 11) care a trimis mingea, cu latul, din colţul careului de 6 metri, pe lângă vinclul porţii apărate de Marinescu. Academica a ripostat în minutul 15 însă Mitrea, atent, a reuşit să blocheze mingea într-un duel cu Martins. Trei minute mai târziu, Petean s-a distrat cu jucătorii din flancul stânga al apărării oaspeţilor, a centrat în faţa porţii iar Muscă a plasat mingea cu latul, din şase metri, în stânga portarului şi Dacia Unirea deschidea scorul pe Municipal. Pe fondul unui meci echilibrat, oaspeţii au obţinut o lovitură liberă la 28 m de poarta lui Mitrea dar Venţer a şutat pe lângă ţintă, iar în penultimul minut de joc al primei reprize Kuku i-a aşezat mingea lui Neagu, însă mijlocaşul oaspeţilor a şutat imprecis.

La reluare, Niţă şi Costel Roşu, în două rânduri, au creat panică în careul advers dar niciunul dintre ei nu a ales soluţia potrivită, iar oaspeţii au scăpat fără a primi gol. Academica a replicat prin două şuturi de la distanţă ale lui Neagu şi Martins, brăilenii au avut la rândul lor două situaţii de poartă prin Gicu Iordache (min. 63) şi Enciu (min. 66) însă tabela nu s-a mai modificat. Formaţia vizitatoare a rămas în inferioritate numerică din minutul 84 când Patriche a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Niciuna dintre combatante nu a periclitat poarta adversă până la finalul jocului, iar meciul s-a încheiat cu victoria meritată a echipei brăilene.

“Este o victorie muncită. Am avut pragmatism şi inteligenţă în joc pe finalul partidei, nu ca în jocul cu Rapid şi am obţinut trei puncte importante în faţa unei echipe care declarase că vrea să promoveze în prima ligă. Punctele au o valoare deosebită privind prin prisma participării la turneul play-off. Am avut ceva emoţii când a fost eliminat jucătorul echipei vizitatoare, pentru că noi am mai avut surprize neplăcute când am evoluat în superioritate numerică, însă de data aceasta am gestionat foarte bine finalul de meci. Ne-am păstrat tradiţia de echipă invincibilă pe teren propriu”, a declarat Alin Pânzaru. Tehnicianul brăilean a vorbit şi despre cele două meciuri din această săptămână, cel de miercuri de la Dunărea Călăraşi şi cel de sâmbătă de la Gloria Buzău.

“Avem două meciuri dificile însă nu mergem în excursie ci să adunăm puncte. Dunărea Călăraşi a terminat sezonul de toamnă pe primul loc, va fi un meci interesant în opinia mea, pe care bineînţeles ne dorim să-l câştigăm apoi mergem la Buzău unde de asemenea vrem să facem o figură frumoasă“, a mai spus Pânzaru.

Dacia Unirea: Mitrea – Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roşu (min. 87: Onofraş), Dima (min. 60: G. Iordache), Petean, Frunză – Enciu (min. 76: S. Nicoliţă), Muscă.

Antrenor: Alin Pânzaru

Academica Clinceni: Marinescu – Homei, D. Lung, Patriche, Ştefan (min. 74: C. Matei) – Martins (min. 79: Antohi), Olariu (min. 86: Dobrosavlevici), Neagu, Venţer, D. Benzar – Kuku.

Antrenor: Mugur Bolohan.

 

Leave a Reply