Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Interviu Cătălin Teodor, antrenor Dacia Unirea U15

După câștigarea campionatului județean U15, Dacia Unirea Brăila a mers la turneul zonal de la Ovidiu, găzduit de FC Viitorul, acolo unde formația noastră s-a clasat pe primul loc în grupa din care a făcut parte alături de FC Voluntari și CSM Focșani, fiind oprită în finala turneului chiar de gazdă competiției FC Viitorul Constanța.

Profesorul și îndrumătorul copiilor de la grupa U15, Cătălin Teodor, a acceptat să ofere un interviu pentru site-ul oficial al Daciei Unirea Brăila.

DUB: Salut, Cătălin!
CT: Salut!


DUB: Felicitări pentru încă un turneu reușit din partea elevilor tăi! An de an, copii cresc și au rezultate tot mai bune!
CT: Vă mulțumesc pentru aprecieri! Cu multă muncă, seriozitate și disciplină rezultatele apar, asta și pentru pentru cine are răbdare, iar toate acestea în urma unei selecții eficiente.


Grupa actuala U15, la inceput de drum in 2011

Grupa actuală U15, la început de drum în 2011

DUB: Are actuala grupă – Under 15, șansa să devină o echipă de excepție în anii următori?
CT: Lucrez cu grupele 2002-2003 de 6 ani. Cei născuți în anul 2002 au șansa de a fi împreună într-o clasă la LPS, unde le sunt și diriginte de 4 ani, iar de la anul voi preda și PTS (Pregătire teoretică sportivă). Grupa U15, poate deveni o echipă foarte bună dacă vor rămâne împreună și la liceu; Am mai avut o astfel de generație, cei născuți în ’93-94, ca drept dovata în anul 2010, la juniori B, ne-am calificat la turneul semifinal de pe locul 2, după Academia Hagi, într-o grupă cu 15 echipe.


DUB: Câți dintre actualii componenți ai grupei îi vedeți peste 2-3-4 ani în prima echipă a clubului nostru?
CT: În fiecare compartiment avem 1-2 jucători talentați care pot face pasul spre echipa de seniori în viitorul apropiat, cu condiția să fie sprijiniți și să putem avea continuitate în competițiile de juniori A și B.


DUB: În ciuda faptului că Dacia Unirea Brăila nu are facilitățile altor cluburi, reușește să obțină performanțe și rezultate bune! Care este secretul? Cu ce compensăm noi lipsa acestor facilități?
CT: Așa cum am mai spus, dar și-n plus, atât jucătorii, cât și antrenorul trebuie să-și dorească să obțină performanțe importante, să aibă o atitudine pozitivă în orice moment și continuitate în pregătire…


Grupa '93-94, la turneul semi-final in 2000

Grupa ’93-94, la turneul semi-final în 2000


DUB: Pentru promovarea Daciei Unirea în prima Liga, formarea unui nucleu de juniori de pe plan local, poate fi una dintre soluții?
CT: Da, dar trebuie obligatoriu să investim în infrastructura. Avem mare nevoie de terenuri sintetice mari și terenuri cu gazon natural de calitate, dar și posibilitatea că juniorii să se poată reface, după antrenamente…DUB: Poate exporta DUB juniori la formațiile puternice din România și de ce nu și din Europa?
CT: Da, dacă vom investi în infrastructura. Nu poți motiva juniorii de perspectivă dacă nu le oferi condiții optime de pregătire…


DUB: Ce junior din cadrul clubului, indiferent de grupa de vârstă, îl vedeți un “wonderkid” – care are potențial imens de creștere?
CT: Sunt mai mulți, dar aș dori să nu dau nume… pentru mine foarte importantă este echipa, unitatea grupului, nu individualitățile, cel puțin la această vârstă!


DUB: Considerați că prin rezultate notabile putem atrage copii către sport, către fotbal?
CT: Da, desigur! Știm cu toții că fotbalul este cel mai popular sport. Dacă ai rezultate, cu atât mai bine… Mă repet, dacă vom investi și-n infrastructura, numărul copiilor va crește cu siguranță.


DUB: Către ce opțiune ar merge Cătălin Teodor dacă ar fi pus în ipostaza să aleagă între a antrena o echipă de seniori și o grupă de juniori?
CT: Probabil o echipă de juniori, deoarece sunt și profesor la LPS din 1996 și nu aș avea timpul necesar pentru a antrena o echipă de seniori, iar fotbalul românesc se confruntă cu mari probleme și nu-ți oferă siguranță. Multe echipe cu tradiție din păcate au dispărut… Un alt motiv ar fi că mie îmi place să fiu înconjurat de copii, îmi place să lucrez cu ei, sunt curați la suflet și am mare încredere în ei! Ne completam reciproc!


DUB: Mulțumim frumos pentru interviu, Cătălin! Mult success în continuare!

CT: Cu multă plăcere! Multumesc frumos!


 

Leave a Reply