Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Înfrângere nemeritată în față Voluntariului!

CF Brăila a debutat în sezonul de prmăvară cu o înfrângere în minutul 90, în fața liderului seriei, FC Voluntari. După un meci echilibrat, în care CF Brăila a avut mai multe situații de poartă în prima repriză, iar oaspeții în cea de a doua, echipa din Voluntari a câștigat cu 2-1, cu un ajutor important din partea arbitrului de centru, George Rădulescu, care le-a acordat mult prea ușor un penalty oaspeților în minutul 61, băgându-i pe cei de la Voluntari în meci.P2281916

Brăila a început bine meciul și în minutul 3 Ungureanu a șutat din poziție dificilă, de la 8-9 m lateral dreapta, însă șutul nu i-a creat probleme lui Balauru. Două minute mai târziu oaspeții au ripostat cu un șut de la distanță al lui M. Ene, care a trecut însă puțin peste poarta apărată de Mitrea. În minutul 8 brăilenii au avut o nouă acțiune ofensivă până în careul oaspeților, dar Pușcașu a fost blocat în momentul șutului de Mitache. În minutul 16 Maxim a șutat de la 22 de metri, dar mingea a lovit un fundaș al Brăilei și a fost reținută fără probleme de Mitrea, pentru ca în minutul 19 Alin Radu să nu poată ajunge la 6 m la o centrare venită de pe dreapta, de la Pușcașu.

În minutul 32 CF Brăila a reușit să deschidă scorul prin Bogdan Ungureanu. Pușcașu a preluat o minge la 25 m, a pasat în stânga la Alin Radu care a pătruns până aproape de linia de fund și a centrat la marginea careului de 6 m, pe colțul lung, iar Ungureanu a trimis, nemarcat, cu capul, în plasă, 1-0 pentru CF Brăila și cei peste 600 de spectatori din tribune au exaltat.IMG_8948

În minutul 38 Dima putea să facă 2-0, dar șutul său din interiorul careului, lateral dreapta a fost respins de la colțul scurt de portarul Balauru. Oaspeții au declanșat un atac rapid, finalizat cu șutul lui Ene, blocat însă de Frunză care s-a pus în calea mingei. În minutul 43 după o combinație la marginea careului, același Ene a șutat pe lângă poarta lui Mitrea, iar în minutul 45, la centrarea lui Maxim, Voduț a trimis cu capul peste poartă.

După pauză oaspeții au ieșit de la cabine mai deciși să întoarcă rezultatul, în timp ce CF Brăila a încercat să conserve avantajul de pe tabela de marcaj pe care l-a avut la pauză. În minutul 50 T. Bălan a primit de la S. Rădoi o pasă la marginea careului, dar s-a încurcat în mingie și fundașii brăileni au îndepărtat pericolul. Brăilenii au ripostat imediat, Ungureanu a intrat în careul oaspeților, dar n-a fost hotărât dacă să șuteze sau să paseze și a fost deposedat de Mitache. Imediat Voduț a intrat în careul brăilenilor, dar șutul său la colțul lung a trecut pe lângă poartă. La numai un minut, același Voduț a fost blocat în careu de Mitrea la 6 m, iar mingea deviată a fost trimisă de Stânciulescu în corner. În minutul 55 Achim a intrat în careu și a fost blocat de Mitrea, apoi a mingea a ajuns la Voduț în colțul careului mare și a șutat la colțul lung, însă mingea a trecut pe lângă bară.IMG_8994

În minutul 62 Sorin Frunză a trimis un ”trasor” de la 35 de metri, iar Balauru a respins cu dificultate de sub transversală în corner. Lovitura de la colț a fost respinsă de ilfoveni, care au declanșat un atac rapid. Spiridon a recuperat mingea la marginea careului și deși avea prim planul în duelul cu Tiberiu Bălan, fostul jucător de Liga 1 s-a băgat în fundașul brăilenilor și a cazut spectaculos în careu, impersionându-l pe centralul Rădulescu care a dictat penalty, în ciuda protestelor brăilenilor. Penaltyul a fost executat pe centru de Voduț, care a înscris, deși Mitrea a atins mingea cu piciorul, 1-1.

În minutul 68, la o acțiune de atac a Brăilei, Pușcașu a căzut în careu, la 6-7 m, dar centralul a lăsat jocul să continue. În minutul 73, la o lovitură liberă de pe stânga, Petean a trimis o centrare în careu, iar Bârsănel a reluat cu capul peste poartă. În minutul 80 Ungureanu a șutat din întoarcere de la marginea careului, dar mingea a ocolit poarta, iar un minut mai târziu Alin Radu a fost bolcat la marginea careului. Brăilenii s-au menținut în ofensivă, încercând să obțină un succes în fața liderului,iar în minutul 82 Ungureanu a șutat de la 18 m pe lângă poartă.

În minutul 84 oaspeții au ripostat prin Deac, dar acesta a fost bolcat de Mitrea la 7 m de poartă,puțin lateral dreapta. Frunză a șutat apoi de la 18 m lateral dreapta, dar Balauru a reținut în doi timpi de la colțul scurt. Un minut mai târziu Novac a trimis cu capul de la 7 m peste poarta brăilenilor, iar în minutul 89 după o lovitură liberă de la 27 de metri executată pe colțul lung de Rădoi, Achim a trimis cu capul pe lângă poartă. În minutul 90 Mitrea și-a repus echipa în atac, Spătaru a pierdut mingea la 40 de m și apoi l-a faultat pe Todoran. Lovitura liberă de la 25 m lateral stânga a fost executată de Maxim, în centrul careului, iar Voduț, lăsat nemarcat de apărătorii brăileni, a trimis cu capul în poartă, la colțul lung, 1-2 pentru Voluntari.

În cele 3 minute de prelungiri arătate de arbitru, brăilenii au încercat să obțină măcar un egal, meritat după aspectul jocului, dar centralul a făcut tot posibilul să nu-i lase pe brăileni să se apropie de poarta lui Balauru și a fluierat finalul meciului, în fluierăturile spectatorilor brăileni prezenți în tribunele Municipalului din Brăila.

La finalul meciului antrenorul Alin Pânzaru a rămas minute bune pe bancă, nevenindu-i să creadă că a pierdut acest meci, după ce echipa sa a condus cu 1-0.

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, L. Ivan, Bârsănel, Stănciulescu – Frunză, Petean (min. 76 Olenic), Puşcaşu (min. 79 Spătaru), M. Dima – Al. Radu, B. Ungureanu (min. 90 S. Nicoliță).
FC Voluntari: Balauru – S. Rădoi, C. Achim, Mitache (min. 58 G. Deac), Fl. Maxim -Todoran, C. Roşu, Novac, Călinţaru (min. 70 M. Matei) – M. Ene (min. 46 T. Bălan), Voduţ.

Brăilenii au primit cinci cartonașe galbene: Stănciulescu, Petean, Nicoliță, Spătaru și Al. Radu.