Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Gheorghe Negoiță dă lovitura de incepere!

Gheorghe Negoiță, unul dintre foștii mari fundași ai fotbalului brăilean, va da mâine lovitura de începere în partida CF Brăila – FCM Dorohoi!

La vârsta de 11 ani are primele contacte cu fotbalul, atunci când poposește la unul dintre antrenamentele Progresului Brăila urmând a fi înscris la o grupă de copii câteva zile mai târziu.

Gheorghe Negoiță a urmat în cadrul clubului Progresul toate treptele, trecând pe la grupele de copii, juniori, juniori republicani și în final echipa de seniori!

Debutează în echipa de seniori a Progresului în 1979 la vârsta fragedă de 17 ani;

Devine o certitudine în echipa mare a Progresului 3 ani mai târziu în 1983 și evoluează constant timp de 10 sezoane pentru clubul brăilean;

A făcut parte din echipa Daciei Unirea – care a ajuns în Finala Cupei României (foto) în 1993, însă nu a reușit să ridice trofeul deasupa capului, Universitatea Craiova învingând cu scorul de 2-0;

La finele sezonului 1993, semnează cu Gaz Metan Mediaș pentru care va evolua un singur sezon, după această “aventură” medieșeană revine la Brăila pentru un ultim sezon în cariera să de fotbalist.

După retragerea din carieră (1995) obține licența de arbitru, devine unul dintre cei mai respectați arbitrii brăileni arbitrand 11 sezoane în Liga 1.

În prezent, fostul mare fotbalist din perioada de glorie a fotbalului brăilean, este observator.

Îi mulțumim domnului Gheorghe Negoiță pentru întreaga activitate și îi urăm toate cele bune!

Facebook Comments