Dacia Unirea Braila – Dunarea Calarasi

Dacia Unirea 1 - 1 Dunarea Calarasi
08 Nov 2017 - 14:30Stadionul "Municipal", Braila

Dacia Unirea a fost aproape de o surpriză în etapa a XVI-a din Liga a 2-a, când au condus mai bine de 55 de minute lidera clasamentului, Dunărea Călărași. Rezultatul de egalitate, scor 1-1 (1-0), înregistrat la final a însemnat totuși unul bun pentru elevii lui Alin Pânzaru, care au reușit astfel să schimbe liderul, după ce sibienii au câștigat cu 3-0 în deplasarea de la Mataloglobus București.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimul timp, în meciurile cu echipele puternice din Liga a 2-a, Dacia Unirea a făcut un meci bun cu Dunărea Călărași. Oaspeții au avut primele situații de poartă mai periculoase din acest meci. În minutul 2 V. Alexandru a intrat în careu, dar s-a împiedicat și a pierdut controlul mingiei. În minutul 5 Pană a centrat în careu, dar Cr. Pușcaș a reluat în bară 7-8 metri. În minutul 9 Kanda a centrat în careu, dar Ghiocel a respins în corner.

În minutul 19 brăilenii au obținut o lovitură de colț, de pe partea stângă. Covaciu a exeutat pe jos la prima bară, fundașii oaspeților au respins, brăilenii au recuperat și Pop a scos în afara careului la Covaciu, care a șutat din lateral, pe colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 20 brăilenii au recuperat o minge în propria jumătate de teren, mingea a ajuns la Iosofache care a trimis în marginea careului, mingea a fost atinsă cu mâna de Manole dar arbitrul nu a acordat nimic. Gassama a încercat să degajeze de la 16 metri, însă în piciorul lui Olimpiu Bucur, care a înaintat spre careul călărășenilor, l-a driblat ușor pe Pușcaș și a șutat chiar de la linia careului mare, în vinclul din dreapta portarului Cezar Lungu, 1-0 pentru Dacia Unirea.

În minutul 23 Dunărea a beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea a ajuns în careu, atacanții oaspeților n-au reușit să trimită spre poartă, apoi Manole a pasat în spate la Kanda, care din 14 metri a șutat pe lângă poartă.

În minutul 29 Bucur a fost găsit cu o pasă în adâncime, a intrat în careu și a șutat din 8 metri lateral dreapta, dar Lungu a respins în corner de sub transversală.

În minutul 31 Pană a centrat în fața porții, dar Frunză a respins în corner din fața lui V. Alexandru. Lovitura de colț executată de Kanda a fost boxată de portarul Țicrea care a respins în afara careului.

În minutul 39 Ghiocel a încercat un șut de la mare distanță, fără probleme pentru Lungu. Portarul oaspeților a degajat lung, pe ntru Kanda, care l-a depășit în viteză pe Frunză și a intrat în careu, dar șutul său a fost blocat excelent de Țicrea și la pauză scorul a rămas 1-0 pentru Brăila.

În minutul 46 Pop îi trimite o pasă cu călcâiul lui Bucur, acesta îl fentează pe Gassama și șutează de la 18 metri, dar mingea lovește bara din dreapta porții lui Lungu și a ieșit în aut de poartă.

În minutul 48 Pană trimite o pasă în adâncime pentru Kanda, dar Țicrea a ieșit la 18 metri și a trimis cu piciorul în aut. În minutul 56, Ghiocel a încercat să degajeze dar mingea l-a lovit pe Kouakou și a ajuns la Kanda, acesta a intrat în careu, dar Țicrea a ieșit și a blocat mingea din piciorul atacantului de la Călărași. În minutul 60 Bucur i-a așezat o minge lui Puia, care a șutat de la 25 de metri pe lângă poartă.

În minutul 61 Frunză a recuperat o minge în propriul teren a pătruns pe partea stângă și a centrat la marginea careului pentru Pop, însă Țenea a respins cu capul până la Iosofache, care a recentrat de pe dreapta, dar Gassama a respins cu capul în corner din fața lui Bucur.

În minutul 66 la o minge deviată în dreapta, Danciu centrează în careu, dar din 8 metri, talonat de Frunză, Kouakou șutează slab și căpitanul brăilenilor atenueaă șutul pe care apoi Țicrea l-a reținut în doi timpi.

În minutul 76 Manole a trimis la marginea careului de pe partea stângă la Danciu, care a așezat mingea cu pieptul pentru  V. Alexandru care a șutat de la 17 metri, dar Țicrea a respins în lateral. Mingea a ajuns la Andrei Pușcașu, care a recentrat la 4 metri în fața porții, de unde Cristea Călin a reluat cu capul în poarta lui Țicrea, 1-1.

În minutul 88 Silviu pană a executat un corner de pe partea dreaptă, la colțul scurt, de unde Kouakou a reluat cu capul din 6 metri peste poarta brăilenilor. Țicrea a repus din colțul careului de 6 metri și a degajat lung până la Pop, care a preluat și a avansat 4-5 metri, apoi a șutat de la 25 de metri pe lângă poartă. În minutul 90 Kouakou a combinat cu Pușcașu și primul a reluat din 8 metri, dar Stănciulescu s-a aruncat în calea mingei și a trimis în corner. Lovitura de colț executată de Pană a fost respinsă de Țicrea, mingea a ajuns din nou la Pană care a retrimis la marginea careului de 6 metri, de unde portarul Daciei Unirea a ieșit și a reținut și astfel rezultatul final a rămas 1-1.

Dacia Unirea Brăila: Ţicrea – Gab. Niţă, Ghiocel, Stănciulescu, Frunză – Iosofache (min. 62 C. Roșu), Puia, Covaciu, Ciucureanu – Ol. Bucur, Al. Pop. Antrenor: Alin Pânzaru

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Manole, Gassama (min. 68 C. Călin), Tomozei – Danciu, Cr. Puşcaş – Sil. Pană, Val. Munteanu (min. 46 Kouakou), Kanda (min. 76 A. Pușcașu) – Val. Alexandru. Antrenor: Dan Alexa

După această etapă Dacia Unirea a trecut pe locul 14 cu 17 puncte, iar etapa viitoare, sâmbătă, 11 noiembrie, va juca în deplasare la Olimpia Satu Mare.