Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Debutam cu victorie in noul sezon al Ligii a II-a!

LINK STIRE

Sâmbătă 30 august a început și Liga a 2-a la fotbal, cu meciurile din prima etapă a celor două serii. Debutul primei runde a fost marcat de protestul pe care cluburile l-au organizat ca urmare a întârzierii semnării convenţiei anuale privind Liga 2 dintre FRF şi LPF2. Protestul a fost la un pas de a fi suspendat după comunicatul dat ieri de FRF, sub semnătura secretarului general Gheorghe Chivorchian, însă echipele au revenit asupra acestei decizii şi meciurile din această rundă au început cu 10 minute întârziere. Meciul echipei CF Brăila cu CS Balotești a adus în tribunele stadionului municipal circa 600 de spectatori, care au aplaudat la final victoria echipei antrenate de Alin Pânzaru.

Brăilenii au început în forță și au deschis scorul rapid. În minutul 2, Francis Agbleta a pătruns în careu și a șutat din 9 m puțin lateral, dar portarul ilfovenilor a respins cu piciorul în corner. Lovitura de colț, de pe partea stângă a atacului brăilean, a fost executată de Bogdan Spătaru care a centrat perfect pe colțul lung, iar Stelică Nicoliță a reluat cu capul din 6 m în plasa porții lui Ciuculescu, 1-0. În minutul 6, tot la un corner executat de Spătaru, Ndigwe a reluat peste poartă.

În minutul 10 putea fi 2-0 pentru brăileni, dar lovitura liberă de la 25 de metri executată de Sorin Frunză a trecut puțin pe lângă bară. După minutul 20 brăilenii s-au retras și au dat posibilitatea oaspeților să se apropie de poarta lui Mitrea, dar șutul lui Corcoveanu din minutul 23 a fost reținut în doi timpi de portarul brăilean. În minutul 29 Iordache i-a pasat lui Nicoliță, dar șutul acestuia a fost blocat de Negrea, mingea ieșind în corner. În minutul 44 Marinaș a avut o acțiune pe partea dreaptă, dar centrarea acestuia a fost degajată în corner de Olenic și la pauză s-a intrat la scorul stabilit încă din minutul 2 de Nicoliță.

În repriza a doua brăilenii au dominat mai mult jocul și nu le-au mai permis celor de la Balotești să amenințe serios poarta lui Mitrea. În minutul 49 Iordache a șutat de la distanță, dar portarul oaspeților a reținut, iar în minutul 53, Spătaru a scăpat singur pe stânga, dar Ciuculescu a ieșit bine și l-a blocat pe mijlocașul de la CF Brăila la marginea careului, respingând în aut. În minutul 56 Nicoliță a șutat de la marginea careului, dar portarul de la Balotești a boxat și mingea a ieșit în aut. Un minut mai târziu Ndigwe a trecut de doi adversari și a intrat în careu, însă șutul său a lăsat de dorit.

În minutul 68 Ndigwe i-a pasat la marginea careului lui Nicoliță, aflat însă cu spatele la poartă, atacantul brăilean complicându-se însă prea mult și pierzând mingea. În minutul 81 Iordache i-a pasat printre fundașii adverși lui Agbleta, dar șutul ghanezului a fost slab și portarul a blocat mingea cu piciorul. Baloteștiul a avut o singură șansă de a marca în repriza secundă, în minutul 88, dar lovitura liberă de la 22 de metri lateral stânga executată de Crăciun a fost respinsă de Mitrea.

După cele 3 minute de prelungiri arătate de la margine, centralul Mihai Amorăriței a fluierat finalul jocului, consființind prima victorie a celor de la CF Brăila în acest sezon. Un debut de bun augur, având în vedere că în precedentele două starturi de campionat CF Brăila a început cu semieșecuri pe teren propriu, ambele în fața celor de la Unirea Slobozia, adversara din etapa a doua, programată sâmbătă 6 septembrie.

CF Brăila: Mitrea – Petean, Ivan, Olenic, Ghiocel – Frunză (cpt.), Spătaru, Ndigwe (min. 86 Spiridon), G. Iordache (min. 90 G. Niță) – Nicoliţă (min. 70 Onofraș), Agbleta. Rezerve neutilizate: Comănescu, M. Gheorghe, C. Necoară, C. Stănciulescu. Antrenor: Alin Pânzaru.

CS Balotești: Ciuculescu – Lupaşcu, Flămînzeanu (cpt.), Negrea, N. Filip – L. Ion (min. 76 Ciocănaru), I. Sandu – Marinaş, Corcoveanu (min. 70 Butică), Dobrescu (min. 72 V. Crăciun) – B. Oprea. Antrenor: Robert Panduru.

Celelalte rezultate din seria I au fost:

FC Voluntari – ACS Academia Argeș 0-1(0-1). A marcat Vițelaru (41)

Săgeata Năvodari – ACS Berceni 2-1 (1-0). Au marcat: Pătrașcu (37) și Guerra (57), respectiv Al. Marin (89).

Gloria Buzău – ASC Bacău 2-1 (1-1). Au marcat Cl. Dumitrescu (45+1) și Burlacu (75), respectiv Bg. Rusu (2)

FCM Dorohoi – Unirea Slobozia 1-1 (1-0). Grumezescu (29), respectiv Soare (83)

Farul Constanța – Rapid CFR Suceava 1-1 (0-0). Au marcat: Enciu (70), respectiv M. Matei (55)