Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea victorioasă în fața Metaloglobusului!

Sursa: www.probraila.ro

Dacia Unirea Brăila a obținut sâmbătă dimineață cel de-al treilea succes pe teren propriu, în fața celor de la Metaloglobus București, după un meci în care au fost conduși pe tabela de marcaj timp de 60 de minute. Oaspeții au deschis scorul în minutul 4, iar brăilenii au revenit în repriza secundă și s-au impus cu 2-1 (0-1). 

Metaloglobus a început bine meciul de la Brăila și în minutul 3 au avut prima ocazie de gol. Ghenovici a driblat trei apărători ai brăilenilor, dar a alunecat în careu și a fost deposedat de Stănciulescu. Un minut mai târziu Ștefan Niculae a trecut ușor de jucători brăileni, a pătruns în careu pe partea stângă și a șutat de la 8 metri lateral, la colțul scurt, reușind să deschidă scorul.

Dacia Unirea a încercat să vină în atac și să dea replica, dar fără a pune în pericol poarta lui Geantă, mingiile aruncate de Frunză în careu negăsind nici un atacant al Brăilei la finalizare. În minutul 28 Al. Pop a pătruns în careul oaspeților, talonat de Iordache, l-a driblat și pe Geantă, dar a căzut în careu după ce fundașul oaspeților i-a suflat mingea din picior și a trimis în corner. în minutul 31 același Pop a șutat din interiorul careului, lateral dreapta, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie de gol a brăilenilor din prima repriză a fost în minutul 45. Pop a fost faultat la 20 de metri ușor lateral dreapta, iar lovitura liberă executată de Sorin Frunză, la colțul scurt, a fost scoasă de Geantă în corner, de la vinclu, iar rezultatul primei părți a meciului a rămas 0-1.

Dacia Unirea a ieșit puțin mai motivată de la vestiare, după o primă repriză slabă, și în minutul 48 Niță a pătruns în careu pe partea dreaptă, dar a fost deposedat de Antonio Popa. În minutul 50 Frunză a avut o cursă pe partea stângă finalizată cu o centrare în careu, dar Alin Robu a respins în corner.

în minutul 53 Ghenovici l-a driblat uțor pe Lazăr, dar a fost blocat de Ghiocel în mmentul în care a vrut să șuteze la poartă de la 14 metri. În minutul 57, Roșoagă a pierdut ușor o minge în terenul advers, oaspeții au decllanșat contraatacul și Niculae i-a pasat în adâncime lui Bilciurescu, dar Olaru a ieșit din poartă la 20 de metri și atacantul oaspeților a șutat în portarul brăilenilor și mingea a ieșit în corner.

În minutul 59 Alin Robu a urcat în atac și a trimis un șut cu boltă de la 20 de metri, dar Olaru a respins de sub transversală în corner. În minutul 62 Ștefan Stângă a șutat de la marginea careului, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Olaru.

În minutul 63 Frunză a luat o acțiune pe cont propriu pe partea stângă a atacului gazdelor, a pătruns în careu și a centrat în forță în fața porții, iar Alin Robu încercând să degajeze din fața lui Roșoagă a trimis de la 2 metri în propria poartă, cu toată opoziția lui Geantă, 1-1 și brăilenii sperau la un rezultat pozitiv.

Oaspeții au ripostat imediat după primirea golului și Niculae a pătruns în careul brăilenilor, dar a fost blocat de Lazăr și mingea a ieșit în corner.

În minutull 69 Niță a pătruns în careu și a centrat în forță în fața porții, dar Pop din 3 metri a trimis în picioarele lui Geantă, care a respins în lateral cu piciorul. Mingea a ajuns la Roșoagă, în partea dreaptă, și a fost faultat în careu de Andrei Sava, iar arbitrul robert Avram a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Costel Roșu, în dreapta portarului și a adus echipa brăileană în avantaj, 2-1 pentru Dacia Unirea din minutul 71.

Din minutul 73 oaspeții au rămas în 10, Mădălin Martin primind al doilea cartonaș galben și părăsind terenul după numai 12 minute de când a intrat pe teren.

În minutul 80 Sorin Frunză a avut o acțiune persoanală și a intrat în careul oaspeților, dar nu a mai avut forța să șuteze puternic și Geantă a reținut. Un minut mai târziu Frunză a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Ciucureanu a reluat din 8 metri în bara transversală.

În minutul 88 Sava a fost faultat la 22 de metri lateral stânga, dar centrarea lui Ghenovici a fost respinsă de Lazăr. În minutul 90+1 Stănciulescu a interceptat la 22 de metri o respingere a apărătorilor bucureșteni, a intrat în careu dar a fost deposedat de Iordache. Un minut mai târziu, tot Stănciulescu a venit din spate și a centrat în centrul careului pentru Pop, dar iordache a întins un picior și a stopat mingea. În ultimul minut al prelungirilor Frunză a făcut o cursă pe partea stângă și a centrat în fața porții pentru Pop, dar atacantul brăilenilor a reluat din 6 metri pe lângă poartă și scorul a rămas 2-1 pentru echipa antrenată de Alin Pânzaru.

Leave a Reply