Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea mai face o victima!

Dacia Unirea Brăila a realizat marți după amiază una din surprizele acestui final de sezon în Liga a 2-a, învingând în deplasare pe FC Brașov, una dintre pretendentele la promovare. Brașovenii aveau nevoie de victorie în meciul cu echipa lui Pânzaru pentru a urca pe loc de baraj, însă, brăilenii au jucat fără presiunea rezultatului și au învins cu 2-1, chiar dacă ambele reușite ale Daciei Unirea au venit după gafe ale portarilor gazdelor.

Echipa antrenată de Cornel Țălnar și Florentin Petre a început ofensiv jocul, în dorința de a câștiga punctele puse în joc. În minutul 15 Moldovan a recuperat în stânga careului, a întors înapoi pentru centrarea lui Cătălin Stan pentru Sburlea, aflat în offside. Golul marcat de Sburlea a fost însă corect anulat. În minutul 18 Roșoagă și apoi Niță au centrat în careu, dar fundașii gazdelor au respins.

În minutul 19, Stănciulescu trimite o pasă de 40 de metri pentru Pușcașu, acesta îl depășește în viteză pe Poverlovici, îl lobează în marginea careului pe Florin Iacob, ieşit la întâmpinare, urmăreşte balonul şi îl trimite în poarta goală, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Gazdele au ieșit din nou la atac și în minutul 24 Stan bate o lovitură liberă din stânga terenului, Paul Iacob reia cu capul din centrul careului, însă trimite pe lângă poartă.

În minutul 29 Niţă pătrunde pe partea dreaptă în careul Braşovului, centrează în centru, însă Şerban îl blochează. În minutul 31 Florin Iacob pasează pe culoar pentru Robert Moldoveanu, care avansează până la 10 metri şi şutează la colțul lung pe lângă bară. Două minute mai târziu Grigorie bate o lovitură liberă de la 25 de metri uşor lateral stânga, dar mingea trece puţin pe lângă bara din dreapta lui Olaru. În minutul 34 Roșu i-a pasat bine lui Neagu, dar acesta a șutat slab de la 20 de metri și Fl. Iacob a reținut. În minutul 36 Chitoşcă  a executat un corner de pe dreapta, în mijlocul careului, dar Grigorie a reluat cu capul peste poartă. Fazele au continuat să se succeadă la cele două porți și în minutul 38 Neagu pătrunde în careu în stânga, pasează în centru pentru Puşcaşu, iar Stan ciupeşte balonul fix în faţa atacantului brăilenilor și o deviază în colțul careului mic, de unde Roşu reia acrobatic, însă peste poartă. Un minut mai târziu Neagu trimite o pasă pe culoar lui Roșoagă, dar acesta se ciocnește cu portarul Iacob și-l faultează pe acesta.

În minutul 44 Moldoveanu pătrunde în careu pe dreapta şi de la 17 metri îi pasează în partea opusă lui Sebastian Chitoşcă, liber la 12 metri lateral stânga, care a șutat la colțul lung și l-a învins pe Olaru restabilind egalitatea chiar înaintea pauzei.

După pauză gazdele au alergat după golul victoriei, dar brăilenii au blocat bine drumul spre poarta lui Olaru. În minutul 52 Grigorie pasează perfect pentru urcarea lui Istrati, acesta a preluat pe piept şi a pătruns în careu, şutând de la 12 metri către vinclul, însă Olaru a respins în corner. Două minute mai târziu Roșoagă a primit o pasă de la Roșu, dar reluarea cu latul a mijlocașului brăilenilor s-a lovit de Paverlovici, care a degajat. Brăilenii au recuperat și Roșu a pătruns din nou în care, dar a fost deposedat la 14 metri. În minutul 57 Pușcașu a pătruns în careu și a pasat la marginea careului pentru Roșoagă, care n-a putut să șuteze. În minutul 59 Sbulrea a avut o acțiune pe dreapta și a centrat în careu pentru Istrati, dar acesta n-a ajuns la minge.

În minutul 65 Stănciulescu l-a faultat pe Chitoșcă la 25 de metri lateral dreapta. Lovitura liberă executată de Grigorie a trecut însă peste toți jucătorii și a ieșit în aut de margine. În minutul 67 Roșu a scăpat spre poarta gazdelor talonat de Chitoșcă, brăileanul cade și adversarul său împinge mingea la 22 de metri, de unde Neagu a reluat spre colțul lung, dar mingea trece pe lângă poartă.

În minutul 69 Pușcașu i-a pasat lui Paul Ioan, care a făcut câțiva pași cu mingea la picior și a șutat de la 25 de metri, pe centrul porții. Mingea la lovit în piept pe portarul Căucă și a sărit în față. Roșoagă a urmărit și la driblat pe portar apoi a șutat din cădere, de lângă P. Iacob, la colțul lung, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutul 73 Niţă respinge de la prima bară mingea centrată din lovitura de colţ de Grigorie, balonul îi revine mijlocașului brașovenilor care a centrat pentru Paul Iacob, care a faultat în atac. Brăilenii au pornit atacul, cu Niță pe partea dreaptă, care a înșirat 4 adversari și a ajuns în centru, dar a fost deposedat la 25 de metri de Poverlovici. În minutul 76 Roșu a pătruns pe stânga și a centrat în careu pentru Pușcașu, care a reluat cu capul în brațele lui Căucă. Brașovenii au încercat să obțină măcar un punct în duelul cu Brăila, dar atacurile lor au fost sterile, fără să pună în pericol poarta lui Olaru. În minutul 85 gazdele au avut o mare ocazie de a egala. Grigorie a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral. Mingea a ajuns la Istrati care a deviat cu capul de la 12 metri, iar C. Stan din 4 metri împinge mingea pe lângă poarta brăilenilor. În minutul 87, pe un contraatac, Neagu a pătruns pe partea stângă și din colțul careului mare a centrat pe colțul lung pentru Roșu, dar golgheterul brăilenilor din acest retur n-a ajuns la minge.

În minutul 90 Sburlea a obținut o lovitură liberă după un duel cu Stănciulescu. Grigorie a executat lovitura liberă din lateralul careului mare, în centru, de unde V. Munteanu a trimis cu capul, însă Olaru a resins de pe linia porții. În minutul 90+1 Sburlea și Istrati s-au încurcat reciproc la 6 metri de poartă și ultimul a reluat cu capul pe lângă poarta lui Olaru. După cele 4 minute de prelungiri dictate de la margine Dacia Unirea Brăila și-a trecut în cont o victorie în deplasare, la care puțină lume se aștepta.

FC Braşov: Fl. Iacob (Căucă 46′) – Băjan, Poverlovici, I. Şerban, Ct. Stan (Istrati 46′) – R. Moldoveanu, P. Iacob, Vl. Munteanu, Chitoşcă (I. Popa 71′) – Grigorie, Sburlea. Antrenor: Cornel Ţălnar

Dacia Unirea Brăila: Bg. Olaru – Gab. Niţă, L. Ivan, Moglan (Olenic 72′), Stănciulescu – Roşoagă (D. Oprea 80′), P. Ioan (Ciucureanu 84′), Rz. Adăscăliţei, C. Neagu – Puşcaşu, C. Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru

Leave a Reply