Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea II s-a calificat în sferturile Cupei României!

Şoimii Unirea – Dacia Unirea 2 Brăila 3-5 (1-1, 2-2)
Au marcat: P. Iordache (min. 38), Simion (min. 58), Bogdan (min. 100) / Techiu (min. 15, 113, 116), Pârlog (min. 68), Bardaş (min. 102)

Cel mai spectaculos meci al optimilor Cupei României – faza judeţeană a fost cel dintre Şoimii Unirea şi Dacia Unirea 2 Brăila. Cu toate că a jucat în inferioritate numerică din minutul 58, când portarul Rădună a fost eliminat pentru un fault asupra lui Petru Iordache, satelitul Daciei Unirea a realizat unul dintre cele mai bune jocuri din acest campionat şi s-a calificat meritat în faza sferturilor de finală ale Cupei României.

Suprafaţa de joc nu s-a prezentat în cele mai bune condiţi, dar asta este o caracteristică generală a terenurilor de fotbal din Liga a V-a brăileană la fotbal, pentru că pe mai mult de jumătate dintre ele este greu să-ţi menţii echilibrul, dar să mai joci şi fotbal. Cu toate acestea, meciul a fost spectaculos şi cu răsturnări de situaţii.

În faţa a peste 100 de spectatori, Rădună a intervenit salvator în două situaţii la P. Iordache şi Simion, în replică, după o pasă a lui Techiu, M. Iordache a trimis mingea puţin pe lângă ţintă. În minutul 15, la al doilea corner consecutiv, Techiu a înscris pentru formaţia vizitatoare. Pe contraatac Matei (min. 24) a fost la un pas de egalare, dar şi Techiu la faza imediat următoare putea dubla avantajul oaspeţilor. În finalul primei reprize gazdele au forţat egalarea şi după un şut al lui Simion (min. 35) a urmat o acţiune colectivă a celor de la Şoimii Unirea, Simion a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar P. Iordache a transformat penalty-ul şi a stabilit scorul primelor 45 de minute, 1-1.

Bardaş le-a dat emoţii gazdelor la începutul reprizei secunde, iar în minutul 55 P. Iordache a fost la un pas de un eurogol. În minutul 58, portarul Rădună l-a faultat pe P. Iordache, iar gazdele au marcat din penalty prin Simion şi au preluat conducerea. Pârlog a egalat în minutul 68, până la finalul reprizei secunde nu s-a mai înscris şi astfel meciul a intrat în prelungiri. Cătălin Bogdan (min. 100) a marcat şi gazdele au început să spere la victorie, însă după două minute Bardaş a înscris pentru 3-3. Cu un eurogol din foarfecă Sorin Techiu a adus în avantaj formaţia vizitatoare şi tot el a stabilit scorul final, 5-3 pentru Dacia Unirea 2 Brăila.

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României – faza judeţeană va avea loc joi, 21 aprilie, iar meciurile se vor desfăşura miercuri, 27 aprilie, de la ora 17.00.

Leave a Reply