Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea castiga in 10 oameni in fata celor de la Mioveni!

Dacia Unirea Brăila nu s-a desmințit și s-a mobilizat după înfrângerea din etapa trecută în meciul cu ”lanterna roșie” a Ligii a 2-a, reușind să câștige meciul cu CS Mioveni cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Cosmin Neagu, chiar dacă au jucat aproape jumătate de oră cu un om mai puțin. 

CS Mioveni, echipă implicată în lupta pentru promovarea în Liga 1, a venit la Brăila să recupereze cele două puncte pierdute etapa trecută pe teren propriu cu Foresta Suceava. Echipa pregătită de Alexandru Pelici a început curajos, ofensiv, încercând să de-a lovitura cât mai repede pentru a obține cele trei puncte.

În minutul 6 Nilă a pătruns în careul brăilenilor, dar a fost deposedat prin alunecare de Ghiocel. În minutul 8 Ayza a centrat de pe partea stângă, dar Rădescu a reluat cu capul de la 8 metri puțin peste poarta apărată de Olaru. Brăilenii au avut o primă fază la poarta oaspeților în minutul 13, dar lovitura liberă de la 28 de metri lateral dreapta, a fost executată de Neagu în centrul careului, de unde fundașii Mioveniului au respins.

În minutul 30 oaspeții au ratat o nouă ocazie mare de gol, după ce Stoica ajuns în colțul careului de 6 metri a șutat spre poartă, dar Olaru a avut o paradă și a respins în lateral, îndepărtând pericolul. În minutul 35 Neagu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, la colțul lung, dar Pușcașu nu a ajuns să lovească mingea cu capul pentru a  trimite pe poartă. În minutul 39 Florescu urmărește o minge în careul brăilenilor, dar se ciocnește cu portarul Olaru, iar arbitrul a acordat fault în atac. Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparținut brăilenilor, în minutul 43. Pușcașu a intrat în careu și i-a trimis o minge în față lui Roșu, dar golgheterul brăilenilor din această primăvară a șutat slab și ia dat posibilitatea portarului oaspeților să respingă în corner. Lovitura de colț a rămas fără rezultat și scorul la pauză a rămas 0-0.

De la vestiare parcă au ieșit alte echipe. Brăilenii au intrat mai determinați să obțină victoria și au început să pună stăpânire pe joc. În minutul 48 Pușcașu a șutat de la 17 metri, dar mingea a fost atins un fundaș al oaspeților și a ieșit în corner. În minutul 49, la al doilea corner consecutiv al brăilenilor, Neagu a centrat la 6 metri în fața porții, dar Ayza a respins cu capul din fața lui Pușcașu.

În minutul 52 Rădescu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, direct pe poartă, iar Olaru a deviat în corner de sub transversală.

În minutul 56 avea să vină și golul. Roșu a fost faultat la marginea careului, în poziție centrală, obținând o lovitură liberă. cel care și-a asumat executarea loviturii a fost Cosmin Neagu. Mijlocașul brăilenilor a șutat peste zid, direct în vinclul din stânga portarului Popescu, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila. Neagu a dedicat golul marcat fiului său, David.

Oaspeții au ieșit la atac, în speranța că vor  reuși să revină. În minutul 63 Boboc a șutat de la 22 de metri, dar mingea a fost deviată de fundașii brăileni în corner. Lovitura de colț a fost executată de Rădescu, pe bara a doua, de unde Șchiopu a reluat din 3 metri, pe lângă poartă. În minutul 65 Ghiocel a oprit cu mâna, la 20 de metri de poartă, o centrare spre careu a oaspeților și a primit al doilea cartonaș galben, lăsându-și echipa în 10 oameni.

Cu un om mai puțin pe teren brăilenii s-au luptat să păstreze rezulatul, chiar dacă pentru asta au fost nevoiță să recurgă și la stratageme. Pe fondul atacurilor oaspeților brăilenii și-au mai creat o ocazie de poartă în minutul 83, dar centrarea sa în careu nu a fost ajunsă de un coechipier.

În minutul 84 Gălan a șutat de două ori de la 25-30 de metri, dar mingea s-a lovit de fundașii brăileni. După patru minute de prelungiri, în care Dacia Unirea s-a apărat cu toți jucătorii în preajma propriului careu, arbitrul a fluierat finalul meciului care a consființint victoria elevilor lui Alin Pânzaru.

Dacia Unirea: Bg. Olaru – Gab. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roşoagă (min. 85 D. Oprea), Moglan (min. 62 Paul Ioan), Rz. Adăscăliţei, C. Neagu – Puşcaşu (min. 69 C. Necoară), C. Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru

CS Mioveni: Oct. Popescu – Şchiopu, I. Stoica, Burnea, Ed. Stoica (min. 66 Staicu)- Boboc, Biceanu (min. 57 Gălan) – Rădescu, Ed. Florescu, Ayza – Nilă (min. 75 Vintilă). Antrenor: Alexandru Pelici

Dacia Unirea se menține pe locul 8, cu 43 de puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare cu FC Brașov, marți, 2 mai, de la ora 17.00.

Leave a Reply