Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea castiga cu 4-1 in fata Forestei Suceava

Sâmbătă dimineață, pe stadionul Municipal din Brăila au fost prezenți puțin peste 200 de spectatori, care și-au rupt din timp pentru a urmări meciul dintre Dacia Unirea și Foresta Suceava, contând pentru etapa a XXVIII-a a Ligii a 2-a. Într-un joc în care niciuna dintre cele două echipe nu avea nici o miză în acest meci, s-a jucat deschis, pe contre cu multe faze de atac și ocazii de gol la ambele porți. Nu au lipsit nici golurile, iar Dacia Unirea și-a trecut în cont încă un succes pe teren propiu, câștigând cu 4-1 (2-0).

Meciul a început deschis, fără prea multă tatonare, ambele echipe arătând poftă de joc în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. În minutul 9 Neagu a încercat pentru prima dată poarta oaspeților, cu un șut din unghi, mingea trecând puțin pe lângă bară. la faza imediat următoare, Drugă scapă spre poarta lui Olaru, dar este blocat în momentul şutului, la 8 metri de poartă, de către Ghiocel. În minutul 12 Adăscăliței s-a complicat prea mult la marginea careului și a fost deposedat de Lung.

În minutul 15, la un corner executat de Dănilă, mingea este bâlbâită în careu și ajunge la Lung, urcat în atac, dar șutul acestuia de la 8 metri lateral dreapta a fost respins de Olaru cu piciorul.

În minutul 18, sucevenii au ieșit la atac cu toată echipa. Ivan a interceptat o minge la 40 de metri de propria poartă și i-a pasat în adâncime lui Adăscăliței. Acesta a pătruns spre poartă, a intrat în careu și i-a pasat în centru lui Costel Roșu, care a îndeplinit o simplă formalitate, de la 8 metri trimițând în poarta goală, 1-0 pentru Dacia Unirea Brăila.

Și după deschiderea scorului jocul a fost la fel de alert. În minutul 24 Stănciulescu a urcat în atac pe partea stângă, a intrat în careu și a centrat în fața porții, unde se aflau doar fundașii oaspeților, care au îndepărtat pericolul. În minutul 36 oaspeții ajung în preajma porții brăilenilor și obțin o lovitură liberă din apropierea colțului terenului. Lovitura liberă a fost executată înalt în careu, dar Olaru a ieșit și a boxat. Mingea a ajuns la Niță, care a pornit într-o cursă spre poarta adversă, depășindu-și adversarii întâlniți în care. Ajuns în careu, lateral dreapta, l-a văzut în centru pe Roșu, nemarcat și i-a pasat acestuia, dar șutul golgheterului Brăilei, de la 12 metri, a trecut milimetric pe lângă poarta apărată de Hânțăscu. Două minute mai târziu Adăscăliței a șutat de la 18 metri, din poziție centrală, dar portarul sucevenilor a respins în lateral.

În minutul 42, la o acțiune ofensivă a gazdelor, Roșoagă i-a pasat în careul lui Pușcașu, care l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut de la 12 metri, la colțul scurt, 2-0 pentru Brăila.

Repriza secundă a avut același ritm. În minutul 52 Pușcașu a pătruns pe partea stângă, dar a fost blocat în momentul șutului. În minutul 57, la o acțiune prelungită de atac a echipei lui Alin Pânzaru, Ghiocel, venit din spate, a pătruns în careu și a șutat de la 14 metri, dar Hânțăscu a respins în corner. Cornerul a rămas fără rezultat, dar în minutul 59, în urma altei lovituri de colț, brăilenii au majorat avantajul. Roșu a executat scurt la Neagu, acesta a centrat în fața porții, de unde Răzvan Adăscăliței a trimis în poartă pentru 3-0.

În minutul 60, Bogdan Rusu a pătruns în careul brăilenilor și a șutat la colțul lung, puțin pe lângă poarta apărată de Olaru. În minutul 64 Niță i-a o nouă acțiune pe cont propriu, îi pasează în lateral lui Roșu, care intră în careu și șuteaă de la 12 metri, lobat, peste portarul oaspeților, dar și peste poartă. În minutul 68 a fost rândul lui Pușcașu și să șuteze din careu, dar șutul său din lateral a fost reținut de portar.

Cum în sport ocaziile se răzbună, în minutul 69 Dudu Drugă prinde un șut de senzație din colțul careului, direct în vinclul de la colțul lung și înscrie pentru 3-1.

Dacia Unirea Brăila n-a lăsat garda jos după primirea golului și în minutul 71 Pușcașu i-a pasat lui Neagu, aflat în colțul careului mare, dar șutul acestuia a trecut peste poartă. În minutul 80, Costel Roșu a executat un corner de pe dreapta, mingea a ajuns la Ciucureanu, aflat la 8 mentru de poartă, dar juniorul brăilenilor nu s-a așteptat ca mingea să ajungă la el și a reluat slab spre poartă.

În minutul 90+2, la o centrare de pe dreapta a lui D. Oprea, minggea a ajuns în partea stângă la Ciucureanu, care și-a driblat adversarul direct și nu l-a mai iertat pe portarul Forestei, stabilind scorul final al meciului, Dacia Unirea – Foresta Suceava 4-1.

Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roşoagă (Ciucureanu 76′),  Adăscăliţei (Olenic 88′), Moglan, Neagu – Roşu, Puşcaşu (D. Oprea 83′). Antrenor: Alin Pânzaru
Foresta Suceava: Hânţăscu – Cerlincă, Al. Mutu, D. Lung, Semeghin – Stănescu (Grumezescu 60′), Dumitriu – Căinari (Vraciu 37′), Drugă, Dănilă (Masella 61′) – Bg. Rusu.

În urma acestui rezultat, Dacia Unirea se menține pe locul 8 cu 37 de puncte, iar etapa următoare va juca tot pe teren propriu, vineri 14 aprilie, de la ora 12.00, cu Academica Clinceni

Leave a Reply