Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea Braila victorioasa si impotriva Clinceniului!

Dacia Unirea Brăila a mai bifat un succes și în etapa dinaintea Paștelui, reușind să câștige cu 1-0 (0-0) meciul cu Academica Clinceni. Jucătorii și antrenorul Alin Pânzaru au dedicat această victorie lui Florin Cîrligea, cel care a fost alături de echipă și a susținut-o să reziste până acum. Din păcate, în ciuda vremii excelente pentru fotbal, doar vreo 200 de spectatori au venit să asiste la acest meci. 

Începutul de meci a fost controlat de oaspeți, care au avut o posesie mai bună și au încercat să atace poarta lui Olaru, dar brăilenii au ripostat prin două contre periculoase. În minutul 4 Adăscăliței a șutat de la 18 metri, poziție centrală, dar portarul Matache a respins spectaculos mingea care se înddrepta spre vinclu. Cornerul a rămas însă fără rezultat. În minutul 9 a fost rândul lui pușcașu să șuteze de la 20 metri, ușor lateral stânga, dar mingea a trecut pe lângă bara porții oaspeților. În minutul 18 Pușcașu a primit o minge în interiorul acreului mare, dar șutul a fost prea slab și Matache a reținut fără probleme.  În minutul 20 Pușcașu a pătruns în careu, a centrat la colțul lung, iar portarul Clinceniului a reținut din fața lui Roșu.

În minutul 27 Niță a luat o acțiune pe partea dreaptă pe cont propriu, a intrat în careu și a centrat paralel cu linia porții, dar nici un coechipier nu a fost acolo să trimită mingea în poartă.

În minutul 29 Vențer șutează de la 25 de metri ușor lateral, dar mingea a trecut peste poarta lui Olaru. un minut mai târziu C. Gheorghe centrează în careul brăilenilor, dar Olaru a ieșit și a boxat în lateral. În minutul 36 oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral stânga. Vențer a șutat direct pe poartă, dar Olaru a fost la post și a reținut fără probleme.

Până la pauză nu au mai fost alte situații de poartă și cele două echipe au intrat la vestiare la scorul de 0-0.

După pauză, brăilenii au început mai ofensiv și în minutul 47 Pușcașu a pătruns în careu pe partea stângă, dar centrarea acestuia a fost respinsă de Matei. În minutul 51 Cioalbă a irosit o minge șutând de la 22 de metri mult pe lângă poartă. Două minute mai târziu Roșoagă a centrat în fața porții, dar Matei a respins din fața lui Roșu. În minutul 57 Coman pătrunde în careul Brăilei, se complică şi este deposedat de Ghiocel la 7-8 metri de poartă.

În minutul 58 Dacia Unirea a reușit să deschidă scorul. roșoagă a centrat de pe partea dreaptă a atacului brăilenilor, la linia de 6 metri, de unde Costel Roșu, după o demarcare pe diagonală, a reluat cu capul în dreapta portarului Matache, 1-0 pentru echipa Lui Alin Pânzaru. Matache a protestat solicitând o poziție de offside și a primit cartonașul galben de la centralul Ionuţ Valentin Iugulescu din Târgovişte.

După primirea golului oaspeții au ieșit mai mult la atac. În minutul 64 Stancu a fost faultat de Ghiocel în lateral dreapta, la 10 metri de linia porții. Lovitura liberă a fost executată de Vențer, Chindriș a reluat din mijlocul careului, iar Ivan a trimis cu capul în corner. În minutul 72 Coman a primit o minge în careul mic, a încercat să scoată în spate pentru un coechipier, dar acolo unde s-a dus mingea nu a fost nici un jucător al Clinceniului.

În minutul 76 Neagu a executat o lovitură liberă din preajma careului, lateral stânga, dar Matache a ieșit pe centrare și a reținut din fața lui Pușcașu.  în minutul 78 Benzar a primit o minge în careu, dar a șutat la colțul scurt, pe lângă poartă. Două minute mai târziu Neagu a intrat în careul oaspeților, dar centrarea sa a fost blocată de Perju. Oaspeții au pornit un contraatac rapid, finalizat de M. Ion cu un șut din colțul careului, respins de Olaru. În minutul 86 Stancu a trimis o minge în careul brăilenilor, dar Olaru a ieșit și a reținut, astfel că rezultatul final a rămas cel stabilit în minutul 58 de golul lui Costel Roșu.

Dacia Unirea Brăila: Bg. Olaru – Gab. Niţă, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – R. Roşoagă (D. Oprea 78′), Moglan, Rz. Adăscăliţei, C. Neagu (C. Necoară 83′) – Puşcaşu, C. Roşu (Ciucureanu 90+2′). Antrenor: Alin Pânzaru

Academica Clinceni: Matache (cpt.) – Bg. Stancu, Andr. Chindriş, Bg. Matei, Perju – M. Marin – C. Gheorghe (D. Benzar 69′), Ant. Cruceru (Cr. Matei 90+1′), Venţer – M. Coman, Cioablă (M. Ion 69′). Antrenor John Ene.

Leave a Reply