Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea Brăila un singur punct cu liderul!

Dacia Unirea Brăila a remizat pe teren propriu în meciul cu Ripensia Timișoara, după un meci nebun cu 4 goluri, disputat în cadrul etapei a V-a din Liga a 2-a. La finalul meciului brăilenii au acuzat arbitrajul ostil al centralului Adrian Illyeș din Ploiești, care a luat pe parcursul meciului mai multe decizii în defavoarea gadelor. Un lucru ar fi de remarcat, pe o vreme ideală pentru fotbal, în tribunele Municipalului brăilean au fost peste 500 de spectatori, dintre care un grup de 10 suporteri ai Ripensiei.

Meciul a început furtunos, cu două goluri în primele cinci minute. În minutul 3 Matiș a intrat în careul cazdelor și a șutat la colțul lung, dar olaru a respins cu piciorul, mingea a ajuns la Mediop, care a trimis pe lângă poartă. Un minut mai târziu Lazăr pasează greșit și Ungureanu a șutat de la 30 de metri, profitând de faptul că portarul Olaru era ieșit la 14 metri, 0-1!

Brăilenii au repus de la centrul terenului și mingea a ajuns pe partea dreaptă la Niță, care a pasat la 18 metri, poziție centrală, de unde Costel Roșu l-a învins pe Rădulescu cu un șut în stânga acestuia, 1-1.

Ofensiva brăilenilor a continuat și în minutul 10 Niță a trimis o centrare de pe dreapta, dar Dima și Roșu nu au ajuns la întâlnirea cu mingea. În minutul 12 Paul Ioan comite un fault la 30 de metri și vede cartonașul galben, iar lovitura liberă a fost executată direct spre poartă de Bobină, însă peste poarta lui Olaru.

În minutul 19 Matiș combină cu Dumiter, dar Ghiocel îl blochează la 18 metri pe acesta din urmă. În minutul 22  Mediop a scăpat spre poarta brăilenilor, dar șutul a fost deviat în corner de Ghiocel. În minutul 25, la o acțiune de atac prelungită a Daciei Unirea, Roșoagă s-a complicat prea mult în driblinguri și a fost deposedat în colțul careului mare.

În minutul 29 Frunză a executat un corner de pe partea stângă, mingea a fost bâlbâită în careu și a ajuns la Roșoagă, însă șutul acestuia de la 18 metri a trecut peste poarta oaspeților. În minutul 35 Roșu a trimis o pasă în adâncime pentru nou intratul George Puia, iar acesta a șutat la prima atingere de balon și a marcat la colțul lung, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

În minutul 41 Puia primește o nouă pasă de la Roșu, dar este deposedat la 10 metri de poartă. Două minute mai târziu Roșoagă a pătruns în careu și a șutat din lateral dreapta, dar Rădulescu a reținut și scorul al pauză a rămas 2-1, chiar dacă în minutul 44 șutul lui Bobină a fost deviat în corner, însă lovitura de la colț a rămas fără rezultat.

În repriza secundă gazdele au intrat decise să tranșeze rezultatul în favoarea lor. În minutul 52 Roșoagă a șutat din interiorul careului, după o pătrundere în zona centrală, însă mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga portarului Rădulescu. În minutul 55 Dima i-a pasat excelent în adâncime lui Niță, care a pătruns în careu, dar din 7-8 lateral dreapta acesta a șutat în plasa laterală. Un minut mai târziu, Matiș a fost faultat în careu de Gabriel Lazăr și arbitrul a dictat penalty pentru timișoreni. A executat Ungureanu, în stânga portarului și a restabilit egalitatea.

Golul primit i-a demobilizat pe jucătorii de la Brăila, iar oaspeții au preluat o perioadă inițiativa. În minutul 64  Mediop i-a pasat lui Matiș la marginea careului, dar acesta a șutat peste poartă. Un minut mai târziu a fost rândul lui Iosofache să șuteze peste poartă de la 18 metri.

În minutul 67 Ghiocel a comis un faul la 28 de metri, iar Toma a șutat direct pe poartă, însă Olaru a reținut. În minutul 77 Roșu a executat o lovitură de la 25 metri lateral dreapta, a centrat în careu, dar Vlădia a trimis în corner. Lovitura de colț a fost executată de Frunză, în mijlocul careului, mingea a ajuns la Ivan, care a șutat de la 10 metri în Stoi și mingea a ieșit în corner.  Al doilea corner a fost executat tot de Frunză, Ghiocel a prelungit de la colțul scurt, dar Iosofache era prea în față pentru a mai prelua mingea și faza s-a răcit.

Pe final de meci oaspeții au încercat toate tertipurile pentru a păstra rezultatul, fiind ajutați și de arbitrul de centru în demersul lor, care nu a văzut mai multe infracțiuni comise de timișoreni, lăsând jocul să curgă. Pe fondul unei dominări clare a brăilenilor, în minutul 89 oaspeții au scăpat pe un contraatac și Niță a comis un fault la 23 de metri de propria poartă. Adrian Popa a executat excelent, dar Olaru a deviat mingea în transversală.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-1), un rezultat nedrept după aspectul jocului, cu două goluri primite ușor de elevii lui Alin Pânzaru, primul pe o greșeală a portarului Olaru și a fundașului Lazăr, iar al doilea după un penalty la un fault inutil comis de Lazăr. Antrenorul brăilenilor nu a putut utiliza în acest meci patru jucători (Ovidiu Covaciu, Olimpiu Bucur, Paul Cubleșan și Cosmin Mihai) care-și câștigaseră în primele meciuri locurile de titulari și care au avut evoluții foarte bune, cu goluri marcate pentru unii dintre ei. Se speră ca până la următorul meci, sâmbăta viitoare, în deplasare la ASA TG. Mureș, să poată fi recuperat măcar unul dintre ei, având în vedere că la meciul cu Ripensia s-a acidentat din nou Marius Dima.

Dacia Unirea Brăila: Bg. Olaru – Gab. Niţă, Gab. Lazăr, Ghiocel, Stănciulescu – L. Ivan (min. 79 C. Ciucureanu), P. Ioan (min. 34 George Puia)- Roşoagă, Frunză, M. Dima (min. 59 G. Iosofache) – Costel Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa, Horcea, Hecsko, Toma, Dumiter (min. 64 Cl. Apro), Bobină (min. 80 L. Tudor), Stoi, Ungureanu (min. 76 Vlădia), Matiș, Mediop. Antrenor: Remus Steop.

Leave a Reply