Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea Brăila se califica în 16-mile Cupei României!

Dacia Unirea a avut o misiune mult mai grea decât se aştepta la Ştiinţa Miroslava, în turul al 4-lea al Cupei României. Formaţia antrenată de Alin Pânzaru a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în turul al 5-lea al competiţiei. Brăilenii au început bine jocul, au dominat teritorial, însă primele situaţii de poartă le-au avut gazdele prin Crengăniş (min. 10) şi Taciuc, mijlocaşul de la Miroslava fiind primul jucător care a trimis mingea pe spaţiul porţii în această partidă, numai că Mitrea a fost la post. În minutul 27, pe contraatac Dacia Unirea a deschis scorul prin Dănuţ Oprea, care a şutat plasat şi a expediat mingea sub transversala porţii apărate de Ţintea. Putea fi 2-0 pentru echipa brăileană, numai că Neagu nu s-a descurcat în situaţie de unu la unu cu portarul gazdelor, astfel că la pauză echipa vizitatoare avea doar un avantaj minim pe tabela de marcaj. În repriza a doua, Ştiinţa Miroslava a controlat ostilităţile în teren şi a fost la un pas de a egala chiar în minutul 48, dar Izmană a fost blocat de apărătorii brăileni.

A doua mare ocazie a gazdelor a venit în minutul 68, când Izmană a centrat din corner iar Crengăniş a reluat slab şi Mitrea a înlăturat pericolul. Presiunea celor de la Ştiinţa Miroslava la poarta brăileană a crescut şi douăsprezece minute mai târziu, tot după un corner executat de Izmană, Alexandru Marin a reuşit să restabilească egalitatea. Putea fi 2-1 pentru gazde cu şase minute înainte de finalul partidei, însă la şutul violent al lui Panţuru, portarul Mitrea a avut şansă, pentru că mingea a lovit transversala, apoi a revenit în teren şi Crengăniş a trimis-o peste poartă. Dacia Unirea a marcat un gol valabil în penultimul minut al timpului regulamentar de joc prin Costel Roşu, însă, la protestele gazdelor, centralul nu a validat reuşita brăileanului şi partida a întrat în prelungiri.

Directorul sportiv, Sorin Frunză, înclină balanţa în favoarea brăilenilor

În prima repriză a prelungirilor s-a jucat prudent, gazdele au căutat să controleze jocul, însă nu s-au hazardat prea mult, iar formaţia brăileană şi-a propus ca obiectiv să ţină mingea cât mai departe de poarta lui Mitrea. Repriza a doua a început însă cu o ocazie a brăilenilor, Frunză (min. 110) a şutat de la marginea careului iar Ţintea a scos in extremis mingea de sub transversală. Cornerul rezultat din această fază a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. După alte două minute, Frunză a marcat din lovitură liberă şi oaspeţii au preluat conducerea iar după alte două minute, Costel Roşu a lobat mingea peste portarul gazdelor şi a stabilit scorul final, 3-1, pentru Dacia Unirea.

Tragerea la sorţi a programului 16-imilor se va efectua joi, 6 octombrie, de la ora 18:00, în sala “Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului.

Facebook Comments

Leave a Reply