Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Dacia Unirea are şanse reale la promovare!

Antrenorul nostru, Alin Pânzaru,  a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ca Dacia Unirea are şanse reale la promovare* preşedintele Valentin Avramescu propune construirea unui stadion nou la Brăila * la conferinţa de presă au participat Florin Cârligea, principalul investitor al echipei şi căpitanul Sorin Frunză

foto_114820

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Alin Pânzaru, antrenorul Daciei Unirea, a făcut o radiogramă a situaţiei actuale în care se află echipa fanion a oraşului Brăila. “Mă bucur că ne-am întâlnit şi într-o postură fericită pentru noi, Dacia Unirea în acest moment are şanse reale la promovarea în prima ligă. Am văzut entuziasm, emulaţie din partea brăilenilor după succesul în faţa Rapidului. Victoria aceasta ne permite să visăm frumos. Ne aşteaptă însă meciuri la fel de tari, iar după dubla cu Academica Clinceni sper să adunăm maximum de puncte. Simt că vom trece peste complxul meciurilor din deplasare şi vom obţine o victorie vineri. Nu vreau un meci frumos ca la Călăraşi, ci eficient, ca să adunăm puncte. Venim după două jocuri frumoase şi aşteptăm în continuare interes din partea spectatorilor brăileni, avem nevoie de sprijinul lor, iar noi ne vom strădui, prin evoluţiile din teren, să-i mulţumim pe toţi, de la suporteri până la la cei care investesc în această echipă”, a fost prima reacţie a lui Alin Pânzaru.

Tehnicianul brăilean a aruncat câteva săgeţi şi spre cei care ar trebui să investească în infrastructura sportivă. “Eu am mai tras câteva semnale de alarmă, jucăm în play-off, multe meciuri sunt televizate şi toată ţara vede cum arată stadionul nostru. Într-o societate civilizată trebuie să ai condiţii decente la stadion ca să faci performanţă. Din păcate, totul în jurul nostru stă să cadă”, a explicat Pânzaru.

Petiţie pentru un stadion nou la Brăila

Prezent la eveniment, Valentin Avramescu, preşedintele clubului, a spus că va înainta o petiţie către autorităţile locale pentru construirea unui stadion nou de fotbal la Brăila.

“Clubul va elabora o petiţie care se va numi «Stadion nou în Brăila» la care sunt invitaţi să adere toţi suporterii şi iubitorii de fotbal din oraş. Aceasta va fi înaintată apoi autorităţilor locale. Acest proiect sper să fie considerat ca o provocare pentru politicienii care vor intra în campania electorală şi să vedem cu ce soluţie vine fiecare. Ceea ce este cert în acest moment este faptul că vom avea sprijinul Federaţiei Române de Fotbal pentru realizarea acestui stadion de 10 mii de locuri, care va costa în jurul a 15 milioane de euro”, a declarat Valentin Avramescu. Şeful Daciei Unirea nu i-a rămas dator nici lui Dinu Gheorghe şi îl întreabă pe preşedintele giuleştenilor ce a vrut să spună atunci când a afirmat că în partida de la Brăila au avut loc lucruri necurate.

De asemenea, Avramescu a spus că pe cei de la Dunărea Călăraşi îi va aştepta la Brăila nu cu pâine şi sare, ci doar cu sare: “Am văzut reacţiile Rapidului după meciul de la Brăila. Dinu Gheorghe are relaţii la Digisport, unde a spus că prestaţia arbitrilor îl face să se gândească la lucruri necurate. Noi nu avem acces la acest post de televiziune, dar am vrea să ne lămurească şi pe noi ce a vrut să spună. Noi suntem de doi ani în fotbalul din Liga a II-a, ei sunt de mai mulţi ani şi poate ne vor lămuri în această problemă. De asemenea, trebuie să spun că am plecat de la Călăraşi cu un gust amar. La finalul partidei nimeni din conducerea echipei Dunărea nu a mai avut grijă să plecăm în condiţii normale de la stadion. Responsabilii cu ordinea au dispărut, iar noi a trebuit să trecem printre localnici şi bineînţeles că am fost înjuraţi ca la uşa cortului. Dar nu-i nimic, şi cei de la Dunărea Călăraşi vor veni la Brăila, iar noi nu-i vom aştepta cu pâine şi sare, ci doar cu sare“, a mai spus preşedintele Daciei Unirea.

De la conferinţa de presă nu au lipsit nici Florin Cârligea, principalul investitor de la Dacia Unirea, dar nici căpitanul echipei, Sorin Frunză. Cu acest prilej, Florin Cârligea i-a asigurat pe jucători că va fi în continuare lângă ei, în drumul spre Liga întâi. “Faptul că Dacia Unirea se află acum pe locul al treilea, cu şanse reale de a promova, în condiţiile în care vara trecută nu se ştia dacă Brăila va mai avea sau nu echipă în Liga a II-a, este deja o mare realizare. Aşa cum de altfel o performanţă o reprezintă participarea Daciei Unirea în acest eşalon şi în sezonul următor, în care nu va fi decât o singură serie de 22 de echipe. O parte dintre autorităţile locale şi-au făcut cam pe sfert treaba, altele deloc, am rămas cam singurul care mai ajută financiar acest club, dar mergem înainte. Le mulţumesc băieţilor pentru dorinţa lor de a câştiga şi sper să ne continuăm cu brio drumul spre primul eşalon”, a declarat Florin Cârligea.

Leave a Reply