Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

COMUNICAT DE PRESA!

”Dacia Unirea” Brăila și ”Blue Stars Brăila” au decis fuziunea loturilor de juniori și crearea unui Centru de copii și juniori.

Loturile de juniori ale cluburilor de fotbal ”Dacia Unirea” Brăila și ”Blue Stars” Brăila, precum și staff-urile de antrenori ale acestora, au fuzionat începând de astăzi, 24 iulie 2018, în urma protocolului de colaborare semnat de președinții celor două cluburi. Potrivit înțelegerii, loturile de juniori din categoriile A-E ale ”Dacia Unirea” Brăila și ”Blue Stars” Brăila s-au unit, în cadrul Centrului de copii si juniori. Juniorii brăileni proveniți de la cele două cluburi vor evolua în  campionatele naționale sub numele ”Dacia Unirea” Brăila, echipa fanion a orașului, în timp ce coordonarea activității Centrului de copii și juniori va fi asumată de conducerea ”Blue Stars” Brăila.

Potrivit reprezentanților celor două cluburi, principalele obiectivele convenite sunt  accederea până în fazele superioare ale campionatelor naționale de juniori dar, mai ales, pregătirea tinerilor fotbaliști brăileni pentru a face pasul către fotbalul de seniori și, implicit, o echipă de fotbal puternică, pe care microbiștii brăileni o merită și o așteaptă.

“Pe termen scurt, obiectivul nostru este să formăm echipe de juniori cât mai performante, capabile să se bată de la egal la egal cu echipele similare din țară. Pe termen mediu, asta va însemna să putem oferi tinerilor fotbaliști brăileni posibilitatea de a rămâne în oraș și de a creste sub supravegherea unui staff care și-a dovedit prin rezultate competența. Acest protocol semnat este o construcție pentru viitorul fotbalului brăilean. Tinerii formați în centrul de copii și juniori vor putea pe viitor să joace la echipa mare, astfel încât, în câțiva ani, nucleul principal al echipei de seniori sa fie constituit din jucători crescuți în propria pepinieră”, a explicat Cătălin Boboc, președintele  ”Blue Stars” Brăila.

Realizarea unui centru de copii și tineret puternic este considerată și de Vasile Popa, președintele ”Dacia Unirea” Brăila, ca o soluție pentru viitorul fotbalului brăilean și revenirea la marea performanță.  “Doar dacă ne unim forțele ne putem propune în mod realist să abordăm competițiile de juniori cu speranța performanțelor notabile. Se creează astfel un mediu propice pentru dezvoltarea tinerilor jucători brăileni, iar scopul final este de a avea o bază solidă de selecție pentru echipa mare, care să ne permită să sperăm la mai mult de la echipa de seniori” a declarat Vasile Popa, vice-președinte ”Dacia Unirea” Brăila.

Leave a Reply