Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Comunicat de presă!

Avand in vedere ultimele comentarii apărute in presa “foarte impartiala si pe deplin obiectiva” din Braila si trecand peste goana dupa senzational care reiese din titlu, precum si din parerile mai mult sau mai putin infierbintate referitoare la clubul nostru, facem urmatoarele precizări:
In urma desfasurarii evenimentelor mentionate, clubul Dacia Unirea Braila a adoptat si indemnat la o pozitie de echilibru si maxima responsabilitate a tuturor partilor implicate mai mult sau mai putin in evenimente, pozitie pe care o sustinem in continuare. Parerea noastra este ca, din momentul sesizarii faptelor, trebuiesc lasate autoritatile FRF, respectiv ale statului, cu atributii in acest domeniu, sa cerceteze si sa stabileasca vinovatia fiecaruia si masurile ce se impun.
Faptul ca, dupa ceva timp apar din nou asa zise “dezvaluiri extraordinare”, din punctul nostru de vedere nu reprezinta decat o “reincalzire a ciorbei”, repetam, in goana dupa rating si senzational a presei noastre din ziua de azi.
Pe de alta parte trebuie sa nuantam cateva lucruri pe care autorul articolului le stie dar, voit sau nevoit (probabil din cauza pierderii consemnarilor facute pe hartie) le face rauvoitor si anume:

1) nimeni din club nu a sustinut ca singurii vinovati ar fi numai cei doi jucatori (spre nemultumirea unora, care culmea! sunt braileni). Singura diferenta fata de alte persoane potential implicate este ca pentru cei doi au aparut dovezi scrise, inaintate catre Departamentul de Integritate al FRF, iar pentru ceilalti bineinteles, trebuie asteptata decizia comisiilor autorizate. Toata lumea sa fie convinsa ca, pe masura ce apar elemente noi din desfasurarea anchetei care, suntem convinsi ca se va duce si spre alte directii, clubul va lua masurile necesare indiferent de nume si consecinte.

2) elemente negative sau asa-zisele “uscaturi”, au fost, sunt si vor mai fi in toate domeniile de activitate, deci inclusiv in sport si implicit in fotbal. Din punctul nostru de vedere foarte important este a avea o reactie de indepartare rapida a acestora, cu orice risc si nu ascunderea “mizeriei sub pres.

3) e dreptul celor incriminati sa se apare cum cred de cuviinta (speram numai in limitele decentei si civilizatiei), iar fiecare persoana (indiferent de nume sau functie ) sa raspunda pentru faptele sale, cu sanctiuni individuale stabilite nu de “chibitii de pe margine”, ci numai de catre organele competente.

4) regretam oarecum modul in care s-au facut aceste dezvaluiri si asiguram ca, si din acest punct de vedere, invatam din greseli.

5) prezenta d-lui Auras Brasoveanu in conducerea clubului nu are nici o relevanta in desfasurarea ulterioara a evenimentelor. Cine isi inchipuie ca o persoana poate bloca deciziile unor comisii la un asemenea nivel, fie ca vorbim de comisiiile FRF sau chiar de Tribunalul de la Laussane!!!,are o imaginatie bogata. Fiind vorba de interpretarea unor prevederi din contractele dintre doua parti (jucator-club,cu drepturi dar si obligatii,capitol mai putin placut ) si implicit alocarea unor sume – lucru ce trebuie facut total legal – clubul considera ca, pana la judecarea cauzelor cu pricina, nu se pot face comentarii puerile si inutile.

6) referitor la casa de pariuri unde domnul secretar al clubului a fost filmat se poate vedea foarte usor, daca se doreste acest lucru, ca este vorba de sediul din Braila a Casei Pariurilor, care intre timp a devenit sponsorul principal al Ligii a 2-a, deci a campionatului unde clubul activeaza. Filmarea este facuta inaintea jocului de Cupa Romaniei, cand am primit dispozitii clare de la FRF de a lua legatura cu sponsorii Cupei (printre care UPC si Casa pariurilor) si a asigura conditiile optime necesare desfasurarii partidei (invitatii gratuite, program etc.), ocazie cu care dl. Margineanu s-a intalnit personal cu sefa sucursalei Braila a Casei Pariurilor – dna. Antonescu Izabela, si nu de a semna contracte de sponsorizare, asa cum afirma autorul articolului in mod vadit tendentios.

Cu mentiunea ca, din punctul nostru de vedere, deontologia si comportamentul profesional ar trebui sa primeze in fata oricarei tentatii de a face rating, clubul nostru își reiterează poziția de a fi in prima linie a luptei pentru un fotbal curat, indiferent de consecinte si comentarii, iar din acest moment ne rezervam dreptul de a actiona in justitie orice persoana fizica sau juridica care va aduce atingere imaginii clubului fara a avea probe concrete.
Ramanem in continuare deschisi dialogului si comunicarii in privinta oricarei probleme a clubului si ne dorim ca acest comunicat de presa sa fie preluat si publicat in integralitate si fara “interferente” de catre mass-media sportiva in dorinta informarii corecte a opiniei publice.

Braila, 08.01.2018

Cu respect,
Presedinte Consiliul Director,
Valentin Avramescu

Leave a Reply