Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

COMUNICAT DACIA UNIREA BRAILA!

În atenția tuturor componenților Centrului de copii și juniori, părinți, suporteri, simpatizanți, și în primul rând către cluburile sportive din Brăila – în special cele din Traian și Chiscani.

Având în vedere că în ciuda semnalelor verbale/telefonice ale noastre, citim în continuare în mass-media locală că juniori /seniori legitimati la clubul nostru sunt folosiți în jocuri amicale de “partenerii și colaboratorii” noștri în domeniul fotbal, în special de cluburile aspirante la nivel de performanță sportivă din Traian și Chiscani, atragem atenția asupra prevederilor articolului 66 și 83 din Regulamentul Disciplinar al FRF  (pentru necunoscători – este postat pe site-ul oficial al FRF):

“Articolul 66 – Participarea neregulamentară la joc

  1. Un jucător care participă la un joc oficial în echipa altui club decât cel la care este legitimat, se sancţionează cu suspendare de la 8 la 12 jocuri.
  2. Dacă participarea a avut loc într-un joc amical, jucătorul va fi suspendat de la 2 la 4 jocuri.
  3. Pentru fapta prevazuta la pct. 1 si 2 se sanctioneaza si antrenorul si/sau oficialii care au cunostinta de savarsirea acesteia cu masura suspendarii pentru 2 – 6 jocuri pentru antrenori si 4 – 10 luni pentru oficiali.

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

  1. Acceptarea la stagiile de pregătire sau la antrenamente ori folosirea în jocurile amicale a unui jucător legitimat la alt club, fără acordul scris al conducerii clubului unde jucătorul este legitimat, se sancţionează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer.”

Drept urmare, lansăm acest avertisment public, atrăgând pentru ultima oară atenția jucătorilor noștri și tuturor persoanelor ”competente”, în special de la cele două cluburi, asupra faptului că se expun măsurilor disciplinare menționate mai sus. Regulamentele fotbalistice sunt făcute pentru a fi respectate de toată lumea – jucători, cluburi sportive, părinți etc.

 Din acest moment ne rezervăm dreptul de a acționa în fața comisiilor abilitate pe oricine nu respectă prevederile regulamentare, indiferent de nume și funcție.

Facem un apel și către Domnii Primari din Traian și Chiscani:  aveți tot respectul nostru pentru faptul că vă implicați la nivelul comunității în fenomenul fotbal, dar vă rugăm nu mai “aplecați urechea“ la vorbele atâtor “cunoscatori în fotbal“, cu diplomă sau mai mult fără, care se pricep foarte bine doar la incitarea copiilor crescuți de alții și a părinților acestora, pentru a pune presiune în eliberarea “cat mai grabnică” a acordului de transfer, în contextul în care perioadă de transferuri se termină la 03 septembrie 2018.

Din postura de echipă reprezentativă a fotbalului din Brăila, întotdeauna am considerat că respectul față de regulamentele sportive, trebuie să primeze indiferent dacă la un moment dat ne place sau nu. Așa că dacă doriți să fiți respectați, acordați respect pentru toată lumea participantă la fenomenul fotbal.

În altă ordine de idei, în zilele imediat următoare vom anunța deciziile, sperăm plăcute, de reorganizare a Centrului de copii și juniori, decizie întârziată de schimbările majore petrecute în această vară la nivelul întregului club, și în același timp facem un nou apel la răbdare pentru toți sportivii noștrii, lucrurile urmând a fi așezate temeinic la locul lor.

P.S. Așteptăm, din nou, (sperăm că nu cu aceleași rezultate) ca ziarul local atât de Obiectiv al Brăilei să îndrepte greșeala materială din ultimul articol cu iz de scandal ce ne privește, în sensul în care “parinții revoltați” reprezintă de fapt o singură persoană, acesta fiind indusă în eroare tocmai din cauza aspectelor menționate mai sus.

Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila

Leave a Reply