Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

COMUNICAT DACIA UNIREA BRAILA!

In prag de an nou, un an nou 2019 festiv pentru clubul nostru si intreg fotbalul brailean, dorim sa facem cateva precizari:

1) incheiem un an deosebit de greu, cu mari probleme financiare ce si-au pus amprenta asupra activitatii clubului. Bugetul de venituri realizat in acest an s-a ridicat la aproximativ 900.000 lei, din care fonduri publice (proiect de finantare  Primaria Braila) circa 300.000 lei iar restul din surse proprii – buget insuficient pentru un asemenea nivel de performanta sportiva – ceea ce a condus la intrarea in insolventa a clubului la inceputul lunii octombrie 2018, ca ultima solutie pentru supravietuire.

2) in asemenea conditii, performanta sportiva a ramas in plan secund, echipa de seniori reusind un adevarat miracol prin salvarea in vara acestui an de la retrogradare, respectiv parcurgerea a 21 etape din sezonul actual. A fost un efort fantastic, in conditii extraordinare, al tuturor, cu multumirile noastre adresate in primul rand jucatorilor, antrenorilor, staff-ului tehnic si administrativ, participanti in campionatul trecut precum si celor angrenati in turul campionatului 2018-2019 .

3) la finalul acestui tur competitional, marea majoritate a jucatorilor nelocalnici au solicitat rezilierea amiabila a contractelor. Tinand cont de anumite evenimente neplacute petrecute la inceputul acestui campionat, cu sau fara stiinta jucatorilor, aportul si randamentul sportiv individual in toata aceasta perioada deosebit de grea si in principal  promisiunea facuta de antrenorul principal Petre Florentin si conducerea clubului la inceputul lunii octombrie 2018, considerand ca si-au facut datoria fata de club, toate cererile au fost aprobate, cu promisiunea ca in cazul neconcretizarii unor angajamente mai bune se pot intoarce in cadrul clubului. Le multumim tuturor si le uram mult succes in activitatea viitoare!

               Trecand la o analiza atenta a situatiei actuale, in ultima sedinta din acest an a Consiliului Director, s-au stabilit urmatoarele:

1)  Domnul Petre Florentin, caruia ii multumim pe aceasta cale pentru implicare si devotament, fiind un adevarat catalizator al activitatii in aceasta perioada, preia incepand cu 01.01.2019 si atributiile de Manager Sportiv, raspunzand in integralitate de politica de transferuri a clubului. Prin contactele si discutiile sale cu diversi parteneri -deja incepute, exista promisiunea formarii unui lot competitiv si se va incerca salvarea echipei de la retrogradare la finalul acestui campionat;

2) in contextul aparitiei noilor reglementari juridice privind finantarea sportului de performanta de catre autoritatile locale (Ordinul ministrului tineretului si sportului nr.664 /12.09.2018) va continua dialogul constructiv cu autoritatile locale, cu speranta ca in acest nou an vor disparea sincopele pentru o finantare rezonabila si fluenta. De asemenea plecam cu speranta ca in acest an se vor face pasi concreti pentru o imbunatatire a infrastructurii sportive locale, conditie obligatorie si urgenta pentru sportul de performanta brailean;

3) va continua promovarea unor talente locale de la echipele de juniori republicani ale clubului, actiune deja inceputa in acest tur de antrenorul principal (exemple: Mihalcea Daniel, Robu Valentin – nascuti in 2002, Dutu Alexandru, Baluta Rares – 2003, alaturi de Chirila Roberto  -2002, Ciucureanu Costin – 2000, Cotet Leonard – 1999);

4) la inceputul lunii ianuarie 2019 va urma o noua analiza a situatiei la zi pentru a stabili, pe baza unor date concrete  si cu maxima responsabilitate, drumul si pasii ce trebuiesc urmati.                                                                

Avand in vedere implinirea a 100 ani de existenta in anul 2019, SUNTEM DATORI CU TOTII a continua traditia fotbalistica a Brailei, chiar si intr-un esalon sportiv inferior, daca asta se va intampla. Tragedie ar fi desfiintarea clubului si nu retrogradarea sa sportiva. Pasiunea pentru fotbal exista in continuare in Braila iar cei aproximativ 250 copii din centrul de copii si juniori ACS Dacia Unirea Braila sunt dovada in acest sens.

In prag de an nou, ne cerem scuze pentru toate neplacerile create prin deciziile noastre, uneori foarte dureroase, dar avand ca singur scop – INTERESELE CLUBULUI, interese ce contravin cateodata intereselor individuale. Avem speranta ca, la un moment, in contextul legal si sub jurisdictia administratorului judiciar, vom reusi sa ne revansam fata de toti care au pus umarul la propriu, pentru acest club.

     Un sincer LA MULTI ANI sportivilor, parintilor, suporterilor, Asociatiei Suporterilor Dacia Unirea Braila, autoritatilor, colaboratorilor, partenerilor, tuturor celor care, intelegand corect situatia de fapt si dovedind caracter deosebit in aceste momente dificile, au ramas ALATURI DE FOTBALUL BRAILEAN .

DACIA UNIREA NU MOARE –  LUPTA CONTINUA!

 Braila, 27.12.2018

Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Braila

Leave a Reply