Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila victorie la scor de neprezentare cu ACS Berceni!

LINK STIRE

CF Brăila a obținut a doua victorie consecutivă la trei goluri diferență, câștigând cu 3-0 meciul din etapa a X-a a Ligii a 2-a, cu ACS Berceni. Pe o vremea de iarnă, în care vântul a fost principalul protagonist, elevii lui Alin Pânzaru au fost foarte eficienți în faza de atac, marcând trei goluri, dar ratând încă 3-4 situații bune de gol. Totodată a fost și primul succes al unei echipe brăilene în fața celor de la Berceni, anul trecut CF Brăila pierzând ambele meciuri din campionat, iar când ilfovenii au jucat în Liga a 3-a n-au pierdut nici un meci cu Conpet Cireșu.

Ionel Dragoi

Lovitura de start a meciului, la care au asistat mai puțin de 100 de spectatori, a fost dată de fostul jucător al FC Brăila și apoi Dacia Unirea Brăila, Ionel Drăgoi, un jucător care a rămas în memoria iubitorilor fotbalului din Brăila și Galați pentru penalty-ul obținut în meciul din Cupa UEFA cu Juventus Torino din 7 septembrie 1988.prima ocazie a meciului

În chiar primul minut de joc, Onofraș a trecut pe lângă deschiderea scorului, șutul său din careul mare, la o centrare a lui Spătaru, a fost respins în corner de portarul oaspeților. Cornerul executat de Spătaru s-a soldat cu un șut de la 20 de metri a lui Frunză, într-un fundaș al ilfovenilor. În minutul 10 C. Mihai a scăpat pe partea stângă a atacului ilfovenilor, a pătruns în careu și a centrat la 11 m, de unde Alin Pătrașcu a șutat slab și Mitrea a reținut. Imediat brăilenii au replicat, dar lovitura de cap a lui M. Dima, la o centrare a lui Spătaru, a trecut pe lângă poartă.

Meciul a continuat, într-un ritm alert, dar fără faze de gol, până în minutul 35. Spătaru a executat o lovitură de la colțul terenului, înalt în careul de 6 m, de unde Laurențiu Ivan s-a înălțat și a trimis cu capul din 6 m în plasa porții apărate de A. Raț, 1-0 pentru CF Brăila. În minutul 44, M. Dima a pătruns în careu pe partea stângă, dar s-a complicat și a scăpat mingea în aut de poartă. Repriza s-a încheiat cu o acțiune prelungită de atac a brăilenilor, care au trecut pe lângă golul doi de două ori, mai întâi Onofraș n-a putut să trimită în poartă de la 6 m, fundașii adverși au degajat, iar Petean a șutat de la 25 de metri peste poartă.Frunza si Puscasu

Repriza secundă a început echilibrat, fără ca niciuna dintre echipe să se apropie periculos de poarta adversă, pentru ca în minutul 60, după o intercepție a lui Spătaru la centrul terenului, acesta ia pasat lui Sorin Frunză, iar căpitanul brăilenilor a pornit din cercul de la centrul terenului și a trimis de la 22 de metri o torpilă în vinclul porții lui Raț, 2-0 pentru CF Brăila. După golul al doilea Berceniul a ieșit mai mult la atac și au început să-și creeze situații de a marca. În minutul 71 Alexandru Radu a șutat de la 10 m, dar Petean a rspins de pe linia porții, iar în minutul 75 Mitrea a reținut șutul de la marginea careului expediat de Tătar. În minutul 76 C. Mihai a pătruns pe partea stângă în careu, dar șutul a fost reținut de portarul Brăilei, iar în minutul 79 Mitrea a reținut la lovitura de cap expediată de Al. Marin.

În minutul 90 Nicoliță primește o pasă la 14 m de poartă, dar încearcă un artificiu și nu-l învinge pe portarul oaspeților, trimițând mingea în acesta. În minutul 90+1 Mitrea a reținut din nou lovitura de cap a lui Al. Radu, pentru ca în minutul 90+2 Andrei Pușcașu să recupereze o mingie în urma unei aruncări de la margine a oaspeților și a pornit o cursă de la 40 de metri, a pătruns în careu și l-a învins pe Raț cu un șut de la 14 m, 3-0 pentru CF Brăila. Meciul s-a încheiat cu o lovitură liberă de la 28 de metri, executată de Frunză, direct pe poartă, reținută însă de portarul Berceniului.PA250130

CF Brăila: Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu (min. 87 Olenic) – Petean, Frunză, Spătaru, M. Dima (min. 73 G. Niță) – Onofraş (min. 82 St. Nicoliță), Puşcaşu. Antrenor Alin Pânzaru.

ACS Berceni: A. Raţ – E. Nicu, C. Sandu, C. Cioranu, M. Ionescu – A. Pătraşcu (min. 56 V. Ștefan), Al. Radu, G. Ghinea (min. 63 Ciuică), C. Mihai – Pădureţu, Al. Marin. Antrenor Marin Dragnea.

Celelalte rezultate înregistrate în această etapă:

Gloria Buzău – Unirea Slobozia 1-0 (0-0)

FCM Dorohoi – Săgeata Năvodari 0-2 (0-2)

Farul Constanța – CS Balotești 2-0 (2-0)

Academica Argeș – SC Bacău 2-1 (1-0).

Meciul dintre FC Voluntari și Rapid CFR Suceava a fost amânat pentru duminică, de la ora 1.00, din cauza condițiilor atmosferice.

În urma acestor rezultate, CF Brăila a urcat pe locul 5 în clasament cu 15 puncte și golaveraj 13-12, 9 dintre golurile echipei lui pânzaru fiind marcate în ultimele două etape. În etapa următoare, ultima a turului, CF Brăila se va deplasa la Năvodari, pentru meciul cu Săgeata.