Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila s-a dezlanțuit în meciul cu FCM Dorohoi!

CF Brăila s-a dezlanțuit în meciul cu FCM Dorohoi și a marcat de 6 ori, primind însă două goluri pe final de meci, câștigând astfel cu 6-3, după ce în minutul 89 tabela arăta 6-1 pentru gazde. Lovitura de start a acestui meci a fost dată de Gheorghe Negoiță și asta se pare că le-a adus noroc brăilenilor, fostul fundaș din anii 80-90 fiind unul dintre artizanii ultimei promovări în Divizia A, dar și un jucător de bază în sezoanele în care Dacia Unirea Brăila a jucat în prima divizie.IMG_0199

Elevii lui Alin Pânzaru au intrat hotărâți astăzi pe teren și au prima ocazie de gol în minutul 1, la o centrare a lui Onofraș, mingea a fost bâlbâită în careu și a ajuns la Spiridon, însă șutul acestuia de la 18 m s-a lovit de un fundaș al oaspeților și mingea a ajuns în brațele lui Listaru. În minutul 7, brăilenii deschid scorul, Pușcașu reușind să marcheze după 288 de minute de secetă ofensivă pentru CF Brăila. Onofraș a centrat de pe partea dreaptă, iar Andrei Pușcașu a reluat cu capul din 6 m în plasa porții oaspeților. În minutul 10, după o acțiune pe partea dreaptă a lui Spătaru, acesta a centrat în careu, dar Grumezescu a respins în corner. Peste două minute Onofraș a modificat tabela. Atacantul brăilenilor a scăpat de la 40 de metri, a intrat în careu, l-a driblat pe portar și a trimis mingea în poarta goală, 2-0 pentru CF Brăila.IMG_0231

În minutul 15, același Onofraș a încercat un șut de la 22 de metri, dar mingea a ajuns în brațele portarului. În minutul 22 mingea a circulat pe traseul Mucuță-Spătaru –Pușcașu, dar șutul ultimului din 14 m lateral dreapta a fost respins cu piciorul de portarul din Dorohoi. În minutu 29, la o fază prelungită de atac a brăilenilor, Petean a finalizat cu un șut de la 25 de metri, dar mingea s-a dus peste transversală. În minutul 35 brăilenii au modificat din nou tabela de marcaj. Spătaru a trimis o centrare de pe dreapta, Cososchi a respins gresit, iar Onofraș a urmărit și a trimis mingea în plasă de la 5 m, 3-0 pentru Brăila.

În minutul 42 am consemnat și o primă ocazie de gol pentru oaspeți, Stancoschi a șutat din lateral dreapta, dar mingea săa scurs pe lângă bară, atinsă și de un jucător al Brăilei. În minutul 43 Orășanu a șutat de la 22 de metri, dar Mitrea a reținut fără probleme. În minutul 45 Onofraș a mai trimis o dată mingea în poartă, dar a fost semnalizat în poziție afară din joc și la pauză s-a intrat la scorul de 3-0.

În partea a doua a jocului, CF Brăila a intrat mai relaxată pe teren și le-a dat posibilitatea celor de la Dorohoi să atace mai ult poarta lui Mitrea. În minutul 49 Vlaicu i-a pasat în adâncime lui Vrabie, dar acesta a fost blocat în ultimul moment de Ghiocel, care a trimis în corner. În minutul 59 Pavăl a șutat de la 20 de metri, dar Mitrea a reținut, pentru ca la faza următoare să fie rândul brăilenilor să treacă pe lângă gol, la un șut a lui Spătaru din colțul careului de 16 m, respins în corner de Cososchi. În minutul 64 Iordache a pătruns în careu pe partea stângă a atacului brăilenilor, dar după ce l-a driblat în apropierea liniei porții pe Barabas, a scăpat mingea în aut de poartă. În minutul 65 Spătaru l-a deschis cu o minge printre fundașii din Dorohoi pe Stelian Nicoliță, iar atacantul brăilenilor și-a depășit adversarul direct și a șutat din interiorul acreului pe sub portar, 4-0.IMG_0313

Peste numai două minute Nicoliță a modificat din nou tabela de marcaj. Pușcașu l-a găsit cu o pasă la marginea careului pe Nicoliță, acesta a driblat portarul și a șutat la colțul lung, 5-0. Fratele lui Bănel putea să realizeze tripla din minutul 68, dar n-a ajuns la centrarea lui Spătaru la 7 metri de poartă. În minutul 72 Pușcașu a trimis un șut centrare de pe dreapta, dar mingea a trecut peste poartă, deși brăileanu a solicitat lovitură de la colțul terenului. Un minut mai târziu Tudorache a șutat puternic de la 22 de metri, dar mitrea a respins. În minutul 75, la un corner executat de Spătaru, Ghiocel a reluat cu capul de la 7-8 m pe lângă poartă. Peste două minute Pavăl a șutat din interiorul careului, Mitrea era bătut, dar Ivan a respins de la 2 m de linia porții. Acțiunea ofensivă a oaspeților a continuat, iar Pavăl a căzut în careu la un duel cu Ghiocel și centralul Cătălin Buşi a dictat penalty. A executat Vrabie și marcat, 5-1 în minutul 77.

IMG_0298După gol oaspeții au căpătat și mai mult curaj. Vrabie a pătruns în careu, l-a driblat pe Mitrea, dar a intrat în unghi și a fost nevoit să centreze, iar Pavăl a reluat din 10 m pe lângă poartă. În minutul 80, Iordache a șutat de la 14 m, dar portarul a respins cu prețul unei accidentări. În minutul 83 Nicoliță a insistat la o minge, a recuperat-o și i-a pasat lui Spătaru, acesta a prelungit la Onofraș, dar acesta aflat la 9-10 m de poartă, ușor lateral dreapta, a alunecat și a reluat slab fiind blocat de un fundaș. În minutul 86 Vrabie a șutat din unghi peste poartă, iar în minutul 87 Nicoliță a reluat din 8 m o centrare a lui Pușcașu și a realizat hat-trick-ul, 6-1 pentru CF Brăila. Oaspii n-au renunțat la luptă și Amarinei a încercat să-l surprindă pe Mitrea cu un șut de la mare distanță, dar portarul brăilean a reținut. În minutul 90, Vrabie a pătruns în careu, a trecut de Stănciulescu și a șutat din unghi, la colțul lung, bară-gol, 6-2. În minutul 90+2, relaxarea apărării brăilene a fost atât de mare încât l-au lăsat pe Pavăl să vină până la 18 m de poartă, poziție centrală, iar jucătorul de la Dorohoi a trimis un șut plasat, la vinclu, 6-3. Cf brăila a vrut să înscrie și golul 7, dar la pătrunderea lui Iordache, centrarea acestuia a fost respinsă de portar, iar Vlaicu a degajat îndepărtând pericolul și fluierul final a consființit rezultatul de 6-3 pentru CF Brăila.Debut pentru Mucuta in Liga 2

Pe lângă primele goluri marcate de Onofraș și tripla lui Nicoliță, acest meci a consemnat și debutul lui Dragoș Mucuță, la doar 16 ani, în Liga a 2-a.

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu, Frunză (min. 56 S. Nicoliță), Petean (min. 69 M. Gheorghe), Puşcaşu, Spătaru – Mucuţă (min. 61 G. Iordache), Onofraş. Antrenor: Alin Pânzaru.
FCM Dorohoi: Listaru – Cososchi, Orăşanu, Grumezescu, Vrabie, Pavăl, Lumaicu (min. 67 Chiorescu), A. Vlaicu, T. Tudorache (min. 83 Amarinei), Stancoschi(min. 89 Șuiu), Barabaş. Antrenor: Vespazian Colban.

Celelalte rezultate ale etapei a IX-a au fost:

ACS Berceni – SC Bacău 0-0

Rapid Suceava – Academica Argeș 1-1

Unirea Slobozia – FC Voluntari 1-2

CS Balotesti – Gloria Buzău 3-0

Săgeata Năvodari – Farul Constanța 2-0.

În urma acestor rezultate CF Brăila a urcat pe locul 6, cu 12 puncte, iar etapa viitoare, sâmbătă 25 octombrie, va juca tot pe teren propriu cu ACS Berceni, aflată acum pe locul 8 cu 10 puncte.