Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila – Rapid CFR Suceava 0-0

Sâmbătă dimineața, pe o vreme superbă pentru fotbal, CF Brăila și-a jucat ultima șansă de a mai spera să termine campionatul regulat pe primele 6 locuri. Conducerea clubului a decis ca la fiecare meci de pe teren propriu lovitura de start a partidei să fie dată de o fostă glorie a fotbalului brăilean, iar astăzi acest lucru a fost făcut de Dumitru Bulancea, care a primit din partea directorului sportiv al CF Brăila, Cristi Rusu, o diplomă, un tricou și un fular al CF Brăila.

Echipa antrenată de Alin Pânzaru a început promițător meciul, Gicu Iordache șutând bine de la 20 m, dar portarul Pascal reușind să retina în doi timpi. Numai că avea să fie un simplu foc de paie, chiar dacă din minutul 38 au avut și un om în plus pe teren și nu au reușit până la finalul celor 90+4 minute de joc să înscrie vreun gol în poarta sucevenilor.

După ocazia din minutul 4 a lui Iordache, sucevenii au ripostat în minutul 11, când Bălan a executat o lovitură liberă înalt în careu, dar portarul Leu a ieșit și a reținut. În minutul 14 Iordache a încercat un alt șut de la 20 de metri, dar de data aceasta execuția mijlocașului brăilean a trecut pe lângă poartă. În minutul 25, Frunză a reluat cu un șut ploaie din colțul careului de 16 m și portarul Pascal a prins fără probleme. Două minute mai târziu Golofca a executat un corner, iar Ionesi a reluat cu capul din 6 m însă Leu a apărat și a declanșat contraatacul cu Frunză care a tăiat terenul în diagonală, a pătruns în careu, însă centrarea acestuia a fost respinsă în corner de fundașii oaspeților. În minutul 30, Ochia a centrat la marginea careului de 6 m, dar lovitura de cap a lui Ndigwe a fost reținută de Pascal. În minutul 38, fundașul central al sucevenilor, Vasile Vîțu a făcut un fault la centrul terenului pentru care a primit al doilea galben și implicit pe cel roșu, iar spectatorilor brăileni li s-au mărit speranțele într-o victorie a favoriților, în condițiile în care urmau să aibă un om ăn plus mai bine de o repriză. În minutul 40, Cazan a pătruns în careul oaspeților, dar a fost deposedat în momentul șutului, iar peste trei minute același jucător a încercat un șut de la 22 de metri reținut însă de Pascal și după 45 de minute scorul a rămas ca la startul meciului.

Repriza a doua a început cu o altă ocazie a brăilenilor, în minutul 49, dar pătrunderea lui Cazan în careu, pe partea stângă s-a soldat cu un șut în plasa laterală. În minutul 66, în urma unei acțiuni prelungite de atac a gazdelor, Neagoe a reluat de la 12 m cu stângul, puțin pe lângă vinclul din dreapta porții apărate de Pascal. Două minute mai târziu Ochia a șutat din voleu de la 14 m într-un fundaș al sucevenilor, faza a continuat cu brăilenii în atac, dar șutul lui Frunză de la 25 de metri a trecut pe lângă poartă. În minutul 73, Ochia a reluat cu capul din 7-8 m o centrare a lui frunză, dar portarul a reținut din nou. În minutul 82, Neagoe a încercat și el un șut de la 18 m după o acțiune prelungită de atac a brăilenilor, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Brăilenii s-au menținut în ofensivă până la finalul meciului, cu o posesie bună și o dominare sterilă, fără ca să pericliteze poarta lui Pascal, Dima trimițând cu capul din 8 metri pe lângă poartă în minutul 87, iar în minutul 90+1 tot el a șutat de la 14 m într-un fundaș advers.

La capătul celor 4 minute de prelungiri arătate de la margine, centralul Teodor Crăciunescu a fluierat finalul meciului, în care CF Brăila a realizat a doua remiză pe teren propriu în anul 2014, părăsind terenul în huiduielile celor 300 de spectatori prezenți la meci, mulți dintre ei cerând demisia lui Pânzaru și banii înapoi pe biletul de intrare. De altfel spectatorii i-au cerut antrenorului echipei brăilene să-l înlocuiască pe Ndigwe încă de la jumătatea primei reprize, dar înlocuirea nigerianului s-a produs abia în minutul 64, când a fost schimbat cu Adrian Câmpeanu.

Pentru CF Brăila au jucat: Leu – Petean, Ignat, Ivan, Necoară – Frunză (cpt.), Ochia, Neagoe, Iordache (min. 55 Dima) – Cazan, Ndigwe (min. 64 Câmpeanu).
Rapid CFR Suceava a jucat cu următoarea formulă de echipă: Pascal – Bălan (cpt.), Viţu, Velescu, Semeghin – Bîgu (min. 61 Arotăriței), Ferariu, Stănescu, Golofca (min. 82 Cerlimca) – Ionesi (min. 75 Negru), I. Plămadă.
În celelalte meciuri jucate în etapa a XXI-a s-au înregistrat rezultatele:

  • SC Bacău – Dunărea Galați 2-1 (1-1)
  • Unirea Târlungeni – ACS Berceni 1-0 (1-0)
  • Unirea Slobozia – Gloria Buzău 1-0 (1-0)
  • Farul Constanța – Rapid București 0-2 (0-1).

În urma acestor rezultate CF Brăila a rămas tot pe locul 10, cu 16 puncte, iar în clasamentul echipelor de pe ultimele 6 locuri în seria I, brăilenii sunt pe penultimul loc, cu 8 puncte, la cinci puncte de Rapid Suceava, aflată pe locul 3, ultimul care se salvează de la retrogradare în urma play-outului.

Etapa viitoare, va avea loc miercuri 26 martie, de la ora 15.00, când CF Brăila se va deplasa la Galați unde va întâlni lanterna roșie a clasamentului, Dunărea Galați.

LINK STIRE

Facebook Comments

Leave a Reply