Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila – Otelul Galati 0-1

LINK STIRE

Marți de la ora 16.00, pe o vreme ploioasă și rece, CF Brăila a întâlnit în cadrul ”16-imilor” Cupei României la fotbal, echipa de Liga 1 a Oțelului Galați. După un meci în care ocaziile de gol au fost destul de puține, majoritatea la poarta gălățenilor, elevii lui Tibor Selymes au învins cu 1-0 la singura lor mare ocazie de a marca. Brăilenii au jucat bine până în preajma careului de 16 m, dar de aici n-au mai avut soluții să înscrie, bazându-se prea mult pe șuturile de la distanță ale lui Frunză.

Primul șut spre poartă al meciului le-a aparținut brăilenilor în minutul 3, dar execuția de la 20 de metri a lui Petean a trecut peste poartă. Un minut mai târziu, Petean i-a pasat printre fundașii adverși lui Agbleta, aceasta a intrat în careu, dar șutul său n-a nimerit cadrul porții. În minutul 10 a avut loc prima acţiune periculoasă a Oţelului, finalizată cu un şut al lui Cucu de la marginea careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 12, Frunză l-a lansat în adâncime pe Nicoliță, acesta l-a driblat pe Cucu, dar s-a complicat și a ales să-i paseze în spate lui Spătaru care a șutat însă într-un fundaș advers. Primul şut pe spaţiu porţii al partidei i-a aparţinut lui Onofraş în minutul 14, dar Hotoboc a reţinut cu lejeritate. În faza imediat următoare şi Gradinaru de la Oţelul l-a încercat pe Mitrea cu un şut-centrare. Brăilenii au continuat să joace ofensiv, să aibă posesie bună, dar fără să creeze panică la poarta adversă. În minutul 38 şut pe centru porţii al lui Frunză, de la 25 de metri, iar Hotoboc a reuşit să apere fără probleme. În minutul 43, Emil Jula a reluat cu capul din mijlocul careului o centrare venită de la Murgoci, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Mitrea. Cu un minut înaintea pauzei s-a consemnat cea mai mare ocazie de gol. Ndigwe i-a pasat lui Nicoliţă care a scăpat singur lateral stânga spre poartă, dar şutul său a trecut puțin peste poartă, iar spectatorii brăileni au început să se dezmorțească, dar a venit pauza.

La reluarea jocului, tot brăilenii au început mai ofensiv și în minutul 47, o acțiune prelungită a gazdelor a fost finalizată de Frunză cu un șut de la 22 de metri peste poartă. În minutul 50, Nicoliță l-a depășit pe Murgoci, a pătruns pe dreapta, a intrat în careu, a centrat paralel cu linia porții, dar acolo n-a fost nimeni să împingă mingea în plasă. În minutul 53, fostul stelist Răzvan Grădinaru centrează defectuos și mingea trece peste poartă.

Pe fondul dominării brăilenilor, în minutul 56 Cristea l-a lansat perfect pe Emil Jula, care a scăpat singur spre poartă, a protejat în faţa lui Necoară prins pe călcâie, iar apoi a trimis un şut puternic în plasa, de la 6-7 metri, 0-1. După gol brăilenii au reacționat mai greu și după șutul de la 20 de metri a lui Jula, care a trecut pe lângă poartă, în minutul 72 Nicoliță a fost blocat în careu de Marus, iar în minutul 73 Iordache a șutat din afara careului peste poartă. În minutul 76, Nicoliță s-a ciocnit la 7 m de poartă cu Marus, brăilenii au cerut penalty, dar Andrei Chivulete a dictat fault în atac. Două minute mai târziu, Spătaru a pătruns în careu, dar la centrarea s-a a intervenit Hotoboc cu o mână salvatoare care a îndepărtat pericolul. În minutul 80, Tudorie a intervenit imprudent la o pătrundere a lui Iordache, iar lovitura liberă de la 18 m executată de Frunză a fost reținută în doi timpi de portarul Oțelului. În minutul 82 Petean a fost oprit prin fault la 25 de metri la o încercare de pătrundre, iar lovitura liberă rezultată s-a încheiat cu un șut a lui necoară peste poartă. Peste două minute, Petean l-a găsit cu o pasă pe Nicoliță, dar acesta a fost blocat în careu de Karlik. În minutul 87 Spătaru a avut o acțiune individuală pe partea dreaptă, i-a pasat lui Frunză, dar centrarea sa a fost reluată din 7 m cu capul de Iordache în brațele portarului Hotoboc, iar peste un minut șutul centrare a lui Spătaru a trecut peste poarta oaspeților. În minutul 90+3, Frunză a centrat în fața porții dar n-a fost nici un coechipier să trimită mingea în poartă, iar în minutul 90+4 Murgoci l-a faultat pe Frunză la 25 de metri, dar lovitura liberă executată de Petean s-a oprit în zid.

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară , Stănciulescu -Petean, Spătaru, Frunză, Onofraş (min. 76 D. Mucuță) – Nicoliţă, Agbleta (min. 22 E. Ndigwe, min. 55 G. Iordache). Antrenor: Alin Pânzaru.

Oțelul Galați: Hotoboc – Marus (min. 81 Mișelaricu), Miron, Sipovic, Popescu – Cucu (min. 57 Karlik), Helder, Grădinaru, Cristea (min. 69 Tudorie), Murgoci –  Jula. Antrenori: Tibor Selymes și Daniel Florea.

La meci au asistat peste 1000 de spectatori, dintre care peste 150 veniți de la Galați. Antrenorul Alin Pânzaru s-a confruntat și cu alte două probleme mari în acest meci, Agbleta și Ndigwe părăsind terenul accidentați, forțându-l pe antrenorul echipei brăilene să opereze două schimbări, una chiar în minutul 22.

Următorul meci al brăilenilor va avea loc sâmbătă 27 septembrie, de la ora 11.00, când CF Brăila va juca tot pe teren propriu cu Academica Argeș, în etapa a V-a din Liga a 2-a.