Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila – Metalosport Galati 5-0

LINK STIRE

CF Brăila a încheiat perioada de pregătire centralizată cu un meci amical în compania celor de la Metalosport Galați, echipă nou promovată în Liga a 3-a. Brăilenii s-au impus la final cu 5-0 (3-0), într-un meci în care elevii lui Alin Pânzaru nu s-au întrebuințat foarte mult, marcând destul de ușor cele cinci goluri.

CF Brăila a deschis rapid scorul, în minutul 3 prin Dragoș Mucuță, un junior din propria pepinieră, născut în 1996. În minutul 10 fostul fundaș al celor de la Conpet Cireșu, George Dumitrașcu, a încercat poarta apărată de Mitrea cu un șut de la 20 de metri, dar acesta a respins în corner. În minutul 14 brăilenii au majorat diferența. Francis Agbleta i-a pasat în adâncime lui Bogdan Spătaru, acesta a pătruns în careu și a centrat în centru careului de unde Dragoș Mucuță a marcat cu poarta goală, 2-0. Al treilea gol a fost aproape o copie la indigo cu cel precedent, numai că de data aceasta în rolul servantului a fost Marius Dima, foosit fundaș dreapta, iar Mucuță a realizat hat-trick-ul de la 8 m în fața porții părăsite de Popovici, ieșit să închidă unghiul la Dima.

În repriza a doua Alin Pânzaru a schimbat întreaga echipă, singurul care a rămas pe teren fiind Spiridon, care l-a înlocuit în minutul 22 pe Ștefan Zaharia, care a părăsit terenul accidentat. Prima ocazie de gol din partea a doua a meciului a aparținut oaspeților, în minutul 48, când Dumitrașcu a șutat de la 20 de metri în bara transversală. În minutul 52 Gabriel Gheorghe a centrat de pe dreapta la colțul lung, dar Alin Radu a reluat cu capul din 6 m pe lângă poartă. Peste încă patru minute Berbece a pătruns în careu și a centrat în spate, dar Alexandru a reluat de la 12 m pe lângă poartă. În minutul 59 Florin Berbece avea să înscrie pentru 4-0 cu un șut imparabil de la 20 de metri lateral stânga. În minutul 72 putea fi 5-0, dar Laurențiu Ivan a șutat de la 15 m pe lângă poartă după un atac prelungit al brăilenilor, iar în minutul 80 la o pătrundere în careu a lui Gabriel Gheorghe, acesta a fost faultat în suprafața de pedeapsă și arbitrul Florin Badea a dictat penalty. A executat Emma Ndigwe în dreapta portarului și scorul a devenit 5-0, care avea să fie și scorul final al acestui prim amical pentru echipa antrenată de Alin Pânzaru.

 

În prima repriză CF Brăila a jucat în următoarea formulă: Mitrea (min. 30 G. Comînescu) – M. Dima, Șt. Zaharia (junior de la grupa lui Ionel Drăgoi, născut în 1998, înlocuit în minutul 22 de D. Spiridon), V. Olenic, C. Ghiocel – B. Spătaru, Sorin Nicolescu (de la Atletic Bradu, 26 de ani), S. Frunză, Marcel Gheorghe – Francis Agbleta (Bucovina Rădăuți, ghanez de 26 de ani), Dragoș Mucuță (junior brăilean care a evoluat și la juniorii de la Oțelul Galați).

 

În repriza a doua au jucat: Comănescu (min. 60 Șt. Leu) – L. Petean, D. Spiridon, L. Ivan, C. Stănciulescu – Gabriel Gheorghe, Al. Balaban, Emma Ndigwe, Alin Radu – Alexandru (Constanța), Florin Berbece (CSM Moinești).

Miercuri 6 august, CF Brăila va juca un nou meci amical, cu Gloria Buzău, urmând ca vineri seara, să se joace la Buzău meciul revanșă.

Leave a Reply