Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila învinge Slobozia

LINK STIRE

CF Brăila a obținut sâmbătă o victorie meritată în fața celor de la Unirea Slobozia, echipă în fața căreia nu câștigase în ultimele două sezoane. Victoria e cu atât mai frumoasă și mai importantă, cu cât a fost obținută în minutele de prelungire și a dus Brăila pe locul 5 în clasament, devansând-o chiar pe adversara din acest meci. Eroul meciului a fost Marius Onofraș, cel care și-a asumat un șut cu sete de la 8 metri.

Meciul dintre CF Brăila și Unirea Slobozia a fost unul cu multe ocazii de gol de ambele părți, vremea friguroasă determinându-i pe jucătorii care au intrat pe teren să alerge și să joace fotbal. Prima ocazie de a marca s-a consemnat în minutul 6, când Alin Radu aflat în mijlocul careului de 16 m a șutat într-un adversar și mingea a ieșit în aut de margine. Oaspeții au ripostat în minutul 9, când la o centrare a lui Jianu, Stelian Stan a reluat din semi-vole peste poarta apărată de Mitrea.

În minutul 14, Alin Radu a centrat de pe stânga în centru careului, dar Spătaru a reluat de la 12 m peste poarta lui Dobre. Patru minute mai târziu a fost rândul lui Pușcașu să încerce un șut de la 23 de metri, dar mingea n-a găsit spațiul porții. În minutul 25, Pușcașu a primit o minge de la Mitrea și i-a trimis mai departe pe dreapta lui Spătaru, iar acesta după o incursiune până în preajma careului i-a pasat în centru lui Frunză, însă șutul căpitanului echipei brăilene a trecut la câțiva centimetrii de bara porții lui Dobre. În minutul 28 același Frunză a șutat de la 17 m dar Dobre s-a întins și a respins în corner. Spătaru a executat lovitura de la colțul terenului, dar Olenic și apoi Pușcașu, n-au reușit să trimită spre poartă, ambii șutând în fundașii de la Slobozia.

În minutul 31 oaspeții au fost foarte aproape de a deschide scorul, dar șutul lui Teodorescu a lovit bara porții brăilene, iar pe faza a doua A. Radu a fost blocat la 8 m de poartă de Ibrian. În minutul 38 Frunză a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, după ce tot el a fost faultat de Florea. Șutul său s-a lovit însă de zid, mingea lovindu-l în mână pe Tudorache, dar arbitrul n-a acordat nimic. În minutul 43 Pușcașu a mai încercat un șut de la 25 de metri reținut însă fără probleme de Dobre. Cu un minut înaintea pauzei Unirea Slobozia a avut a doua bară dina cest meci. Teodorescu a șutat de la 14 m la colțul scurt, Mitrea a fost bătut, mingea s-a lovit de bară și a revenit în teren lovindu-l în spate pe portarul brăilean și apoi a ieșit în corner. Toma a executat cornerul înalt în careu, iar Tudorache a reluat cu capul de la 10 m peste poartă și la pauză s-a intrat la scorul de 0-0.

Repriza a doua a fost dominată cap-coadă de elevii lui Alin Pânzaru, care s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeților. În minutul 48 Nicoliță a șutat de la 23 de metri, dar portarul Unirii a respins în corner. În minutul 51, la un corner executat de Spătaru, Spiridon a reluat cu capul peste poartă, iar două minute mai târziu șutul lui Pușcașu a fost respins în corner de lângă bară de portarul Dobre.

În minutul 67, Cătălin Stănciulescu a găsit un culoar spre poarta oaspeților, dar a fost faultat în careu și arbitrul Cristian Georgescu a dictat penalty pentru CF Brăila. Cel care și-a asumat răspunerea pentru execuție a fost experimentatul Sorin Frunză, dar șutul său în stânga portarului a fost ghicit de Leonida Dobre care a reușit să respingă în corner.

În minutul 74 Nicoliță a scăpat singur spre poartă, dar a intrat în unghi și a șutat într-un fundaș, mingea ieșind în corner. Cornerul executat perfect de Spătaru în minutul a fost reluat cu capul de Spiridon, dar mingea l-a lovit pe Ibrian și Dobre a ieșit și a reținut. În minutul 79 Olenic a șutat excelent de la 40 de metri, direct pe poartă, dar portarul a respins în corner. În minutul 80, pe fondul dominării brăilenilor, oaspeții au scăpat pe contraatac prin Daniel Ene, dar Mitrea a ieșit la 18 m și l-a faultat pe atacantul oaspeților, alegându-se doar cu un cartonaș galben, iar lovitura liberă a rămas fără rezultat. Forcingul brăilenilor a continuat și în minutul 87 Frunză i-a pasat în stânga lui Iordache, însă șutul acestuia din lateral a trecut peste poartă, iar un minut mai târziu căpitanul brăilenilor a șutat de la marginea careului puțin pe lângă poartă. Oaspeții puteau să dea lovitura de grație în minutul 89, când Gohoreanu a scăpat spre poarta lui Mitrea, a pătruns în careu și a șutat de la 9 m lateral, la colțul lung, însă mingea a trecut pe lângă poartă.

În primul minut de prelungiri, o combinație Dima – Onofraș s-a încheiat cu centrarea primului reținută de Dobre, care în minutul 90+2 n-a mai avut nici o șansă la șutul de la 8 m puțin lateral dreapta a lui Marius Onofraș, care a șutat de lângă Soare pe deasupra capului portarului de la Slobozia și a marcat golul victoriei brăilenilor.

La finalul meciului fotbaliștii lui Alin Pânzaru au fost aplaudați de cei circa 300 de spectatori, atât pentru victoria obținută cât și pentru jocul prestat în meciul cu Unirea Slobozia. Prin acest gol marcat pe final de meci, Marius Onofraș și-a spălat păcatele din meciul de la Balotești, când a ratat o mare ocazie de a marca la scorul de 1-1, preferând un lob unei pase către Nicoliță aflat cu poarta goală în față.

CF Brăila: Cr. Mitrea – D. Spiridon, Ghiocel, Olenic, Stănciulescu – B. Spătaru (min. 82 M. Dima), S. Frunză, L. Ivan, A. Radu (min. 58 G. Iordache) – S. Nicoliţă, Puşcaşu (min. 71 Onofraș). Antrenor: Alin Pânzaru

Unirea Slobozia: L. Dobre – Ibrian, R. Soare, Fl. Tudorache, C. Toma – Macare, Coconaşu, St. Stan (min. 68 Drăguț), G. Teodorescu (min. 59 Gohoreanu), M. Florea (min. 59 D. Ene) – M. Jianu. Antrenor: Adrian Mihalcea.
După această etapă, a XIII-a din liga a 2-a, CF Brăila a urcat pe locul 5, cu 19 puncte, la egalitate cu Gloria Buzău, ocupanta locului 6, tot cu 19 puncte, dar golaveraj mai slab.