Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila – Farul Constanta 1-1

Formaţia brăileană a remizat cu Farul şi a ratat startul sezonului de primăvară. Ba mai mult, cu un singur punct acumulat în acest prim meci oficial din 2014 chiar şi obiectivul echipei, accederea la turneul play off, pare compromis. Vinovaţi pentru acest semieşec sunt conducătorii clubului, antrenorul şi nu în ultimul rând jucătorii.

În primul rând, noii şefi ai clubului nu au asigurat condiţii de pregătire echipei. Jucătorii brăileni s-au antrenat la balon, pe teren redus, pe evantaiul din spatele unei porţi şi abia în săptămâna premergătoare partidei cu Farul, Alin Pânzaru a putut face două antrenamente pe stadion. Iar în această situaţie nu se poate vorbi de omogenitatea unui prim unsprezece sau despre crearea unor relaţii de joc. Nici echipa de start a brăilenilor nu a fost una reuşită. Necoară nu avea ce căuta în zona fundaşilor centrali, iar acest lucru s-a văzut la golul constănţenilor, şi nici Ivan în faţa apărării. Necoară ar fi fost foarte util echipei pe postul pe care s-a consacrat, acela de fundaş stânga, unde poate să facă foarte bine ambele faze ale meciului, iar dacă Ivan juca fundaş central Farul nu marca. Nici titularizarea lui Ghiocel nu a fost o alegere fericită pentru antrenorul brăilean.

Brăilenii au făcut o primă repriză foarte slabă însă nici constănţenii nu au rupt gura târgului. Pe fondul unui joc anost oaspeţii au profitat de ciocnirea involuntară dintre Necoară şi Ghiocel şi au deschis scorul prin Igiroşeanu în minutul 18. În minutul 36 CF Brăila ar fi putut să egaleze dar portarul Puia a scos in exremis mingea, de la rădăcina barei, după lovitura de cap a lui Ignat, iar la faza imediat următoare Ndigwe, de la doar 2 metri a şutat pe lângă poartă.

Iordache şi Claudiu Ionescu au adus egalarea

Modificările făcute de Pânzaru au schimbat cât de cât faţa echipei gazdă în partea secundă. Claudiu Ionescu şi-a încercat şansa cu un şut de la distanţă în minutul 48 însă mingea a trecut peste transversală. Gazdele au continuat să alerge după egalare, dar mingea şutată de Ignat de la 40 de metri a lovit bara din dreapta a porţii lui Puia. Pe contraatac, şi oaspeţii ar fi putut marca în minutul 60, însă Ivan a avut o intervenţie excelentă în careu şi l-a deposedat de minge pe Cristea. Ivan a fost foarte aproape de gol în minutul 65 după un corner executat de Claudiu Ionescu. Nereuşitele din atac au creat o stare de nervozitate în rândul gazdelor. După o acţiune irosită de brăileni, Spătaru l-a lovit intenţionat cu cotul pe Abdurarazak, a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi a plecat la cabine. Echilibrul numeric din teren s-a restabilit în penultimul minut de joc al reprizei a doua când şi Florea a fost trimis la cabine de arbitrul Cristian Georgescu.

În ultimul minut de joc al meciului, Gicu Iordache a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă a constănţenilor iar Claudiu Ionescu a restabilit egalitatea. În prelungiri, CF Brăila ar fi putut obţine victoria însă Ignat a reluat pe lângă poartă mingea centrată de Frunză.

CF Brăila: Comănescu – Petean, Ignat, Necoară, Ghiocel (min. 67: Iordache) – Roşu (min. 62: Cazan), Ivan, Neagoe (min. 46: Cl. Ionescu), Spătaru, Frunză – Ndigwe.

LINK STIRE

 

Leave a Reply