Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila – Farul Constanța 4-0!

CF Brăila a obținut sâmbătă o victorie categorică în fața Farului din Constanța, reușind să îi bucure pe cei aproape 700 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Municipal. Fără Spiridon și Pușcașu accidentați, cu Bîrsănel, Necoară, Spătaru pe banca de rezerve, CF Brăila a avut o primă repriză în care n-a marcat, ratând două situații de gol foarte bune, dar după pauză elevii lui Alin Pânzaru s-au descătușat și au învins cu 4-0 (0-0). Lovitura de începere a meciului, care s-a dat la 7 minute după ora 11.00, a fost dată de Nicușor Jica, fost jucător la începutul anilor 90 ai echipei din Brăila.P3140203

Primul șut la poartă i-a aparținut lui Petean în minutul 6, dar șutul acestuia de la 22 de metri a trecut peste poartă, iar în minutul 10 Ungureanu a șutat din lateral dreapta, la colțul scurt, dar prea slab pentru a-i pune probleme lui Olaru. În minutul 14, la o acțiune cursivă a brăilenilor Dima a centrat în careu, iar Onofraș a reluat fără preluare, din întoarcere peste poarta constănțenilor.

În minutul 17 oaspeții au avut și ei o situație bună de a marca. După o combinație la marginea careului între Szalkai și Jianu, ultimul a centrat la 6 m de poartă, dar Grigoraș nu a putut să trimită spre poarta apărată de Mitrea. Ocaziile la poarta Farului au continuat în minutul 22 cu o lovitură de cap peste poartă a lui Onofraș, iar în minutul 23 Frunză a fost deposeat în momentul șutului, la 8-9 m de poartă, lateral stânga. În minutul 27 Frunză l-a găsit cu o pasă pe Onofraș, acesta a pătruns pe partea dreaptă, dar la centrarea lui nu a ajuns nici un atacant brăilean și Pătrașcu a respins până la Frunză care a încercat un șut de la 22 de metri, deviat însă în corner de apărătorii oaspeți.

În minutul 30 Frunză a încheiat cu un șut de la 20 de metri o acțiune ofensivă a gazdelor, însă Olaru a reținut. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize s-a consemnat în minutul 37, când Onofraș a executat lung o lovitură liberă din propriul teren, până la marginea careului advers, dar Nicoliță a preluat greșit la 16 m și oaspeții au îndepărtat pericolul. În minutul 40 Onofraș a trimis o centrare de pe dreapta la 3-4 m în fața porții, dar Nicoliță n-a ajuns la timp la întâlnirea cu mingea și la pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

penalty obtinut de Nicolita

Repriza secundă a început cu o nouă ocazie de gol nefructificată de Nicoliță, care n-a reușit să trimită în poartă de la 7 m o centrare venită de la Onofraș. În minutul 54, Nicoliță a scăpat singur cu portarul, Neagu a ieșit în întâmpinare și l-a agățat pe atacantul brăilean, centralul Cătălin Pană dictând penalty pentru CF Brăila și cartonaș galben portarului de la Farul. Lovitura de la 11 m a fost executată de Frunză, care a șutat foarte bine și a deschis scorul, 1-0 pentru CF Brăila (vezi video).

După deschiderea scorului brăilenii s-au descătușat și au încercat să-și mărească avantajul pentru a fi siguri de victorie și să nu mai pățească ce au pățit la meciul cu Voluntariul. În minutul 59, la o acțiune prelungită de atac, Frunză a șutat din interiorul careului într-un fundaș advers, mingea a ajuns la 20 de metri de unde Olenic a catapultat-o în vinclu, 2-0 pentru CF Brăila.

Olenic golul de 2-0

Două minute mai târziu Frunză a încercat să înscrie și de la distanță, dar șutul său de la 25 de metri a trecut de puțin pe lângă poartă. În minutul 71, Petean a pătruns pe partea stângă, a centrat în fața porții, iar Ungureanu a urmărit și a trimis din 6 m cu dreptul, ăn poarta Farului, 3-0.

În minutul 80, după o suită de pase în propriul teren, în care l-au băgat în această morișcă și pe portarul Mitrea, i-au scor pe constănțeni la presing, iar Frunză a luat o acțiune pe cont propriu din jumătatea de teren a echipei sale până în jumătatea adversă, i-a pasat la 24 de metri lui Ungureanu, acesta l-a fentat pe Vieru și a șutat puternic spre poartă, dar Neagu a boxat cu dificultate și fundașii oaspeților au ieșit din apărare. Acțiune acestora de atac a fost însă stopată de Stănciulescu, iar atacul brăilenilor a fost finalizat de Novello cu un șut de la marginea careului, puțin peste poartă (vezi video).

În minutul 86 Al. Niță putea s-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, dar șutul său de la 18 m a șters transversala. În minutul 88, Neagoe a încercat să iasă din propria jumătate de teren cu mingea la picior, Petean l-a deposedat corect aproape de cercul de la centrul terenului, a pătruns spre poartă și l-a găsit la marginea careului pe Bogdan Ungureanu care a șutat de la 16 m la colțul lung, 4-0 pentru CF Brăila (vezi video).

În minutul 90 oaspeții puteau să înscrie golul de onoare, dar Enciu, după ce a trecut de fundașii brăileni a șutat de la 10-11 m peste poartă și meciul s-a încheiat cu victoria echipei antrenate de Alin Pânzaru și Dario Dighera cu 4-0, cea mai categorică victorie din acest sezon competițional.

CF Brăila: Cr. Mitrea – M. Dima (min. 75 Al. Niță), Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu – Onofraş, Petean, Olenic, Frunză (min. 82 Spătaru) – Bg. Ungureanu, S. Nicoliţă (min. 69 S. Novello).
Farul Constanța: Bg. Olaru (min. 39 Neagu) – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Pătraşcu, Szalkai – Cîrstoiu (min. 62 Vieru), Ochia, R. Neagoe – Al. Grigoraş (min. 57 Plămadă), M. Enciu, Jianu.