Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila câștigă în deplasare la Tărlungeni

LINK STIRE

CF Brăila a câștigat astăzi pe final de meci la Tărlungeni și rămâne în cărți în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în condițiile în care principala contracandidată, Rapid Suceava, s-a impus la Galați cu 3-0. Farul e matematic retrogradată în Liga a 3-a, după înfrângerea pe teren propriu în fața celor de la Gloria Buzău, dar și Dunărea este practic cu ”ambele picioare” în Liga a 3-a, singura lor șansă de salvare fiind să câștige toate cele patru meciuri rămase, iar Brăila să le piardă pe toate, lucru aproape imposibil.

Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost brăilenii, în minutul 7, când Frunză a executat o lovitură liberă în zid. În minutul 37, Claudiu Ionescu a trimis cu exteriorul din interiorul careului, dar mingea s-a dus peste poartă. În minutul 40, Frunză a șutat de la marginea careului, dar Dărăbanţ a reţinut, iar un minut mai târziu Ad. Câmpeanu a şutat de la marginea careului puţin pe lângă bară. Prima ocazie de gol a gazdelor a venit abia în minutul 43, când Marcăş a executat o lovitură liberă şi Mitrea a boxat. Tatarciuc a fost avertizat cu cartonaş galben de două ori la un interval de două minute și a fost eliminat, al doilea galben fiind primit pentru că a oprit un contraatac al brăilenilor.

Prima mare ocazie a gazdelora venit abia în minutul 53, când nou intratul S. Marin a centrat iar Elek a reluat cu capul pe lângă poartă. În minutul 61Dărăbanţ a ieşit la marginea careului şi a intervenit în ultima clipă în faţa lui Ad. Cîmpeanu

În minutul 65 Brujan a greşit în propriul careu şi i-a pus mingea pe tavă lui R. Neagoe, dar mijlocașul brăilenilor a şutat peste poartă din 6 metri. Sorin Frunză, din nou cel mai bun jucător de la CF Brăila, a șutat de la distanță în minutul 71, dar portarul gazdelor a reținut. Brăilenii au continuat să atace și să-și creeze situații de a marca, dar Darabanț a respins în doi timpi șutul lui Iordache de la marginea careului. În minutul 85 același Frunză a şutat de la marginea careului şi Dărăbanţ a reţinut, iar în minutul 87 veteranul echipei brăilene a reușit să înscrie, după ce a driblat doi adversari și a șutat de la 20 de metri, la rădăcina barei, Unirea Târlungeni – CF Brăila 0-1.

Ultima ocazie a meciului a aparținut tot echipei brăilene. M. Dima a scăpat singur cu Dărăbanţ, a încercat să-l lobeze, dar poratarul Unirii a reţinut și după terminarea celor 4 minute de prelungiri arătate de la margine, CF Brăila a reușit să obțină o victorie foarte importantă în deplasare.

Unirea Târlungeni: Dărăbanţ – Vlăsceanu, Tatarciuc, Frîncu, Iaru – Brujan, Antoche – L. Nicolae (min. 71 Postolache), Neculai, Marcăş (min. 46 S. Marin) – Elek (min. 90 Liță). Antrenor: Laszlo Balint.

CF Brăila: Mitrea – Spiridon, Necoară, L. Ivan, Ghiocel (min. 78 M. Dima) – Spătaru (min. 63 Neagoe), Ochia (min. 70 Ndigwe), Frunză, Iordache – Cl. Ionescu – Ad. Cîmpeanu. Antrenor: Alin Pînzaru.

Clasamentul play-out după prima etapă a returului este următorul:

Gloria Buzău 16 8 4 4 23:13 28
Unirea Târlungeni 16 7 6 3 18:11 27
CF Brăila 16 7 4 5 13:15 25
Rapid Suceava 16 6 5 5 19:16 23
Dunărea Galați 16 4 5 7 15:17 17
Farul Constanța 16 2 4 10 8:24 10

În etapa următoare, sâmbătă 24 mai, de la ora 11.00, CF Brăila va întâlni pe teren propriu pe Dunărea Galați, un meci în care elevii lui Alin Pânzaru nu au decât varianta victoriei. Celelalte două meciuri din etapa a 7-a din play-out sunt: Unirea Târlungeni – Farul Constanța și Rapid Suceava – Gloria Buzău.

Facebook Comments

Leave a Reply