Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila – ACS Berceni 0-1

După victoria de la Galați, multă lume își dorea și spera că CF Brăila va obține în meciul cu ACS Berceni prima victorie pe teren propriu din anul 2014. Premisele unui succes erau plauzibile, mai ales că cei de la Berceni stăteau bine în clasament și nu aveau o motivație prea mare să câștige la Brăila. Dar, se pare că brăilenilor nu le priește deloc omul în plus pe teren, acesta fiind al doilea meci în care au avut mai bine de o repriză un jucător în plus, dar nu au știut să fructifice acest avantaj. Evoluția unora dintre jucătorii de la CF Brăila a lăsat impresia că nu pot să se ridice la nivelul ligii secunde, sau că nu-i interesează ce se va întâmpla cu echipa din campionatul viitor. Acestor inconveniente li se mai adaugă și faptul că autoritățile locale și-au frecat mâinile că au scăpat de corvoada fotbalului de la Brăila, continuând practic să saboteze activitatea fotbalistică.

Serban Trofin a dat lovitura de incepere

Serban Trofin a dat lovitura de incepere

Noua conducere a clubului a hotărât încă de etapa trecută ca lovitura de începere la meciurile de pe teren propriu să fie dată de foști jucători emblematici ai fotbalului brăilean. Astfel, după ce la meciul cu Suceava lovitura de începere a fost dată de Dumitru Bulancea, la meciul de astăzi lovitura de începere a fost dată de fostul portar al Progresului Brăila, Șerban Trofin.

Meciul a început sub semnul echilibrului, ambele echipe tatonându-se și așteptând greșeala adversarului. În minutul 10, brăilenii au avut prima acțiune consistentă de atac, o combinație în trei, Frunză-Cazan-Ochia încheiată cu un șut al ultimului de la marginea careului care a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților. În minutul 14, Spiridon a șutat de la 25 de metri, dar nu a nimerit nici el cadrul porții adverse. În minutul 24, Frunză a încercat o pătrundere spre careul advers, dar a fost faultat la 18 m lateral dreapta. Lovitura liberă a fost executată de Necoară înalt în careu, la colțul lung, dar acolo n-a mai fost ca altă dată Bosoi și mingea a ieșit în aut de poartă. Două minute mai târziu oaspeții au trecut și ei pe lângă gol, dar șutul acestuia de la 16 m a trecut pe lângă poartă. În minutul 32Pădurețu îl deschide cu o pasă în adâncime pe Stani, dar șutul acestuia a fost apărat de portarul Leu. În minutul 36, Neagoe a interceptat o minge la centrul terenului, i-a pasat lui Iordache care a încercat o „diagonală” pentru Frunză, Ștefan a respins cu capul până la Cazan, dar șutul acestuia din vole de la 22 de metri a trecut peste poarta lui Meilă. În minutul 41, oaspeții au rămas în 10 oameni, Viorel Ștefan primind cartonașul roșu pentru un fault la centrul terenului asupra lui Cazan. Cu un om în plus pe teren brăilenii au terminat prima repriză în ofensivă, dar Ndigwe a irosit o situație de gol în minutul 43, șutând de la 8-9 metri mult peste poartă, iar în minutul 44 șutul lui Ochia a fost reținut de portarul oaspeților. În ultimul minut al primei reprize, Frunză a pătruns în careu, dar șutul său a fost respins în corner de Pazon. Loviturade colț a rămas fără rezultat, iar brăilenii au intrat la cabine la egalitate cu ilfovenii pe tabela de marcaj.

oaspetii in ofensiva

oaspetii in ofensiva

Contrar așteptărilor, repriza a doua a început cu o primă ocazie a oaspeților, în minutul 49, dar șutul lui Nistor de la 14 m a fost respins de portarul Leu în corner. Lovitura de colț executată de Pădurețu a rămas însă fără rezultat. În minutul 52, Neagoe l-a văzut la marginea careului pe Cazan, dar foarfeca atacantului brăilean a trimis mingea peste poartă. În minutul 55, Necoară a executat o lovitură liberă de la 28-30 m lateral stânga, înalt în careu, fundașii oaspeților au respins cu capul până la marginea careului, dar reluarea lui Frunză de la 15 m a fost deviată în corner de Fâșie. Cornerul executat de căpitanul brăilenilor a rămas însă fără rezultat. În minutul 59, Neagoe a încercat și el un șut de la 25 m dar mingea a trecut pe lângă poartă. Dacă brăilenii nu au reușit să înscrie, au făcut-o oaspeții în minutul 61. La o pătrundere în careu a lui Bădăuță, Spiridon și Leu s-a încurcat reciproc, iar Alexandru Stani a „înțepat” mingea de la 6 m și a trimis-o în poartă, 0-1, oaspeții reușind să treacă la conducere pe tabela de marcaj după 20 de minute în care au jucat în 10 oameni.

Sorin Frunză, care a părut singurul jucător al CF Brăila care și-a dorit ceva de la acest meci, a încercat săgăsească culoare de pătrundere spre poarta lui Meilă, dar pasa sa către Ochia l-a prins pe acesta din urmă pe picior greșit și nu a mai ajuns la mingie deși se afla în poziție bună. Frunză a încercat el să înscrie, dar șuturile sale de la marginea careului din minutele 66 și 71 au trecut puțin pe lângă. În minutul 72 oaspeții au trecut pe lângă 2-0, dar după ce l-a driblat în careu pe Spiridon, Nistor a șutat spre poartă dar mingea a fost deviată în corner de fundașul brăilean. În minutul 76, Dima a executat un corner de pe stânga înalt în careu, dar Câmpeanu nu a reușit să ajungă la minge. În minutul 80 Frunză a șutat din nou spre poartă, dar mingea a fost deviată în corner, iar în minutul 82, Ndigwe, singur la 8 m de poarta a șutat ca la rugby, irosind o bună șansă de a egala.

mingea l-a depasit pe portar dar Campeanu nu poate trimite pe poarta

mingea l-a depasit pe portar dar Campeanu nu poate trimite pe poarta

Frunză a încercat să-și împingă echipa în ofensivă, dar Ochia a șutat de la 14 metri pe lângă în minutul 87, iar Ghiocel a reluat din colțul careului de 6 m o centrare din lovitura liberă a lui Frunză, însă portarul Meilă a reținut.  Oaspeții puteau să mai profite o dată de faptul că brăilenii se aruncaseră cu toții în terenul advers, dar Bădăuță scăpat singur printre fundașii brăileni a șutat de la 20 de metri pe lângă poartă. Deși arbitrul a prelungit meciul cu aproape cinci minute, brăilenii nu au avut forța și concentrarea de a crea pericol la poarta adversă și astfel în loc să bifeze primul succes din acest an pe teren propriu, au bifat prima înfrângere, în fața unei echipe care s-a apărat eroic în 10 oameni și a contraatacat tăios producând panică la poarta lui Leu.

La finalul meciului, o parte din spectatori au reproșat atitudinea unora dintre jucători și i-au cerut lui Pânzaru să plece la Galați. Singurul fotbalist care a intrat în discuții cu suporterii nemulțumiți de prestațiiile echipei favorite în meciurile de pe teren propriu a fost Sorin Frunză, care le-a reproșat acestora că nu știu decât să înjure și să huiduie, echipa nefiind încurajată nici un moment pe tot parcursul jocului. Cel mai contestat jucător al meciului a fost Ndigwe, care a fost din nou unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, dar a fost integralist.

nici Frunza nu mai poate de unul singur

nici Frunza nu mai poate de unul singur

Alin Pânzaru a folosit în acest meci următoarea formulă de echipă: Leu – Roşu, Spiridon, L. Ivan, Necoară (min. 66 Ad. Câmpeanu)- Frunză (cpt.), Ochia, R. Neagoe, G. Iordache (min. 61 Ghiocel) – Cazan (min. 74 Dima), Ndigwe. Marin Dragnea a jucat cu următoarea formulă de echipă: Meilă – V. Ştefan, Tătar (min. 80 Răducan), A. Nistor (min. 85 Bitez), Pădureţu (cpt.), Feraru, Făşie, Pazon (min. 77 G. Mihai), Epaminonda Nicu, Al. Stani, Bădăuţă.

Celelalte rezultate din această etapă a Ligii a 2-a, seria I, au fost:

CSMS Iași – Rapid CFR Suceava 5-0 (3-0), primul gol fiind marcat de brăileanul Gabriel Bosoi.
FC Clinceni – Dunărea Galați 2-1 (1-1)
SC Bacău – Gloria Buzău 1-1 (1-0)
Unirea Slobozia – Unirea Târlungeni 1-2 (0-1).

În urma acestor rezultate, CF Brăila a rămas pe locul 9 în clasament, cu 19 puncte, la șase puncte de locul 6, ultimul pentru play-off. Dacă ar fi câștigat toate punctele de pe teren propriu în meciurile din acest an, CF Brăila ar fi fost pe locul 6 în clasament, cu 26 de puncte și ar fi fost în cărți pentru play-off. Chiar și numai cu o victorie în meciul de astăzi brăilenii ar fi păstrat șanse de play-off, pentru că ar fi fost la trei puncte de locul 6, ocupat de SC Bacău și meciul din ultima etapă ar fi putut deveni decisiv. Așa însă vor trebui să se gândească numai la cum vor putea să se salveze de la retrogradare.

Leave a Reply