Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Braila a invins Farul cu 3-1

LINK STIRE

În ultima etapă din turul play-out-ului seriei Est din Liga a 2-a la fotbal CF Brăila a învins fără drept de apel pe Farul Constanța, într-un meci decis în primele 20 de minute din repriza a doua. Victoria de astăzi menține echipa brăileană cu șanse de a se salva de la retrogradare, dar depinde foarte mult și de meciurile ”indirecte”. La începutul partidei, jucătorii de la CF Brăila au dorit să țină un moment de reculegere în memoria tatălui principalului finanțator al CF Brăila, Florin Cîrligea. Victoria de astăzi a fost dedicată și acestuia, iar la final jucătorii brăileni nu au dansat hora bucuriei, dedicând victoria finanțatorului echipei care trece acum prin clipe grele.

Prima ocazie de gol a aparținut oaspeților în minutul 2, la primul corner al meciului, dar centrarea lui Ivanovici a fost respinsă cu capul de Ivan. Un minut mai târziu Iordache a preluat o minge la 22 de metri, a driblat doi adversari și a intrat în careu, dar șutul său a trecut de puțin pe lângă vinclul porții apărate de Puia. Brăilenii au continuat să aibă o posesie mai buna a mingei dar cei care își crează situații de gol au fost tot oaspeții, prin Ivanovici în minutele 5 și 8, prima dată cu un șut de la 30 m peste poartă și a doua oară pătruns în careu, a căzut dar nu s-a acordat nimic. În minutul 11, la o acțiune de atac a brăilenilor, mingea a ajuns la Roșu, care a șutat din careu însă pe direcția portarului care a respins în față. În minutul 23, brăilenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 m lateral dreapta, însă centrarea lui Frunză a fost reluată cu capul de Ghiocel pe lângă poartă. În minutul 32 Ivanovici a executat o lovitură liberă de la 25 m, direct pe poartă, dar Mitrea a reținut.Peste trei minute Apostol și-a încercat și el norocul cu un șut de la distanță, dar din nou portarul brăilean a fost la post, așa cum a fost și în minutul 37 la șutul lui D. Stan. Ultima fază de poartă din prima repriză a aparținut brăilenilor, la șutul de la distanță a lui Ghiocel, apărat de Puia.

IMG_0321

Repriza a doua a început în forță și în minutul 49, Ionescu la găsit la marginea careului pe Ochia, acesta s-a luptat cu un adversar dar și cu apa care băltea în acea zonă a terenului și a reușit să prelungească mingea în mijlocul careului de unde Câmpeanu a reluat din cădere în poarta oaspeților, 1-0. Un minut mai târziu același Câmpeanu a fost blocat în ultimul moment de Băjan la marginea careului, însă în minutul 53 Roșu a fost găsit cu o pasă în adâncime și aflat la limita offsaidului a pătruns spre poartă și a șutat de la marginea careului învingându-l a doua oară pe Puia, 2-0. Oaspeții au ripostat imediat și au redus din handicap în minutul 55. După un șut din interiorul careului respins în extremis de Mitrea în corner, Ivanovici a executat foarte bine cornerul, mingea a depășit apărarea brăileană și a ajuns la Daniel Ciobanu aflat în colțul careului de 6 m de unde a reluat cu capul în colțul lung învingându-l pe Mitrea, 2-1. În minutul 57 s-a rupt echilibrul numeric de pe teren, după ce Roșu a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare cu piciorul sus, la capul lui Ghinea. Brăilenii au încercat să-și mențină avantaju de pe tabelă, iar oaspeții au sperat că pot obține un rezultat bun la Brăila. În minutul 63, la o acțiune prelungită a constănțenilor, D. Stan a finalizat-o cu un șut de la 22 m care a trecut peste poarta apărată de Mitrea.

Campeanu deposedat in ultima clipa

În minutul 65 Câmpeanu pleacă de la 35 de metri de poarta adversă cu trei adversari în spate, a pătruns în careu, dar în momentul șutului a fost deposedat și mingea a ieșit în corner. Brăilenii au cerut penalty, dar au rămas doar cu cornerul. Spătaru a executat bine, la colțul lung, de unde Câmpeanu a recentrat în fața porții, iar Spiridon a trimis din 3 metri cu capul în poarta Farului, 3-1. Din acest moment pe elevii lui Alin pânzaru i-a interesat mai puțin faza ofensivă, încercând să-și conserve avantajul de pe tabela de marcaj. Nici oaspeții nu și-au mai creat multe ocazii de gol, încercând doar câteva șuturi de la distanță prin Ivanovici în minutul 76 reținut de Mitrea și Barna în minutul 83 peste poartă. În minutul 89 Ivanovic a mai pătruns o dată în careu, dar a șutat peste poartă.

ocazie Campeanu

Pentru CF Brăila au jucat: Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară, Ghiocel – Frunză , Ochia (min. 78 Neagoe), Cl. Ionescu (min. 63 Spătaru), Iordache (min 83 Dima), Roşu, Câmpeanu. Antrenor: Alin Pânzaru

Antrenorul Ștefan Nanu a trimis pe teren pentru Farul pe: Puia – Băjan, D. Ciobanu, Ghinea (min. 73 Bumbac), V. Apostol – Ivanovici, I. Florea (min. 69 Dincă), Muscă, Tothăzan – D. Barna (min. 84 A. Tudor), Stan.
În celălalt meci disputat astăzi, Dunărea Galați și Gloria Buzău au terminat la egalitate, scor 0-0, deși oaspeții au jucat din minutul 29 în 10 jucători, pantelie fiind eliminat. Meciul dintre Unirea Târlungeni și Rapid CFR Suceava se va juca marți 13 mai.

În următoarea etapă, sâmbătă 17 mai, CF Brăila va juca în deplasare la Unirea Târlungeni.

Clasamentul play-out este următorul:

1 Gloria Buzău 15 7 4 4 21-13 25
2 Unirea Tărlungeni 14 6 6 2 15-8 24
3 CF Brăila 15 6 4 5 12-15 22
4 Rapid CFR Suceava 14 5 5 4 14-13 20
5 Dunărea Galaţi 15 4 5 6 15-14 17
6 FC Farul Constanţa 15 2 4 9 8-19 10
Facebook Comments

Leave a Reply