Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

CF Brăila a dominat dar a pierdut cu 0-2 meciul cu Rapid Suceava

LINK STIRE

CF Brăila a pierdut primul meci din acest sezon, chiar pe teren propriu, în fața celor de la Rapid CFR Suceava, echipă în fața căreia avea patru victorii și două rezultate de egalitate în ultimele trei sezoane. Echipa antrenată de Alin Pânzaru și-a creat mai multe ocazii de a marca, dar n-a avut cine să bage mingea în poartă, în schimb sucevenii au profitat de două greșeli ale fundașilor brăileni și au câștigat cu 2-0 (0-0). Lovitura de începere a cestui meci a fost dată de Victor Titirișcă, dostul mijlocaș al echipei brăilene de la finalul anilor 80 și începutul anilor 90.

IMG_6017

Primul șut pe spațiul porții i-a aparținut lui Sfrijan în minutul 5, dar șutul său a fost slab și Mitrea a reținut. În minutul 8 Agbleta a driblat doi adversari, a intrat în careu dar a șutat în Velescu. Brăilenii au preluat clar controlul partidei și au dominat meciul, dar șutul de la 22 m a lui Dima, în minutul 19, a fost reținut în doi timpi de portarul Rohetki. Un minut mai târziu Apostol a centrat de pe dreapta la 6 m, dar Mitrea a ieșit și a reținut. În minutul 25, Stănciulescu a executat în careu o lovitură liberă de la 30 m, Olenic a prelungit cu capul până la Ivan, dar șutul acestuia din urmă, din unghi a fost respins de portar în corner. Pe finalul primei reprize, Frunză a avut trei șuturi de la distanță spre poarta lui Rohetki, dar de fiecare dată mingea a trecut puțin pe lângă poartă și la paiză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

IMG_6040

Chiar în debutul reprizei a doua, Ghiocel a avut o intervenție neglijentă la Sfrijan, într-o zonă a careului de 16 m în care atacantul sucevean nu putea să pună în pericol poarta lui Mitrea, iar centralul Ovidiu Oprea din Ploiești a dictat penalty. A executat nou intratul Marius Matei și la învins pe Mitrea, deschizând scorul. După primirea golului, brăilenii au forțat și mai mult pe faza ofensivă, dar în minutul 51 Dima n-a ajuns la o centrare a lui Frunză, iar în minutul 55, același Dima a reluat imprecis din 8 m, pe lângă poartă, o centrare venită în urma unui corner executat de pe stânga de Spătaru. În minutul 59 mingea a circulat pe traseul Spătaru – Nicoliță – Ivan – Frunză, iar șutul ultimului de la 20 de metri a fost scos de la vinclul din stânga porții de portarul Sucevei. Pe fondul unei dominări care a brăilenilor, în minutul 62, Semeghin a centrat pe colțul lung dintr-o lovitură liberă de la 35 m lateral, Bîgu a recentrat cu capul la 6 m, Ghiocel n-a reușit să degajeze, iar Marius Matei a realizat dubla șutând cu sete pe lângă portarul Mitrea, 0-2.

IMG_6051

Brăilenii au continuat să atace sperând într-o revenire, dar șutul lui Agbleta din minutul 63 a fost respins în corner de Velescu. Un minut mai târziu, Nicoliță preia o minge la marginea careului, șutează dintre fundașii suceveni, dar portarul oaspeților a avut o intervenție salutară, întinzând mâna și respingând șutul atacantului brăilean. În minutul 66, Agbleta a reluat din 8 m pe lângă poartă și oaspeții au scăpat din nou fără gol. A urmat o perioadă de dominare sterilă a gazdelor, fără nici o ocazie de gol până în minutul 78 când Onofraș a șutat din 10 m puțin pe lângă vinclul porții sucevene. În minutul 83 Ndigwe a șutat slab de la colțul careului de 16 m și portarul a reținut. Atacurile brăilenilor au continuat, dar Agbleta a șutat pe lângă poartă în minutul 85, iar în minutul 89 Onofraș la imitat cu un șut din interiorul careului. Finalul de meci i-a avut în prim plan pe oaspeți. În minutul 90+2 Sumanariu a șutat de la 25 m pe lângă poartă, iar în minutul 90+3 Matei a scăpat singur spre poarta brăilenilor, a intrat în careu, dar șutul său a fost respins cu piciorul de Mitrea, care a evitat astfel un dezastru și mai mare.

CF Brăila: Mitrea – Petean, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu – Dima (min. 56 G. Iordache), L. Ivan (min. 66 Onofraș), Frunză (cpt.), Spătaru – Agbleta, Nicoliţă (min. 77 Ndigwe). Antrenor: Alin Pânzaru

Rapid CFR Suceava: Roheţki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (cpt.) – Cerlinca (min. 77 Gheorghiciuc), Apostol (min. 46 M. Matei), Sfrijan, Sumanariu – Bîgu, Marinkovic (min. 84 Ferariu). Antrenori: Florin Cristescu și Laurențiu Andrieș.
celelalte rezultate înregistrate în etapa a 3-a din seria I au fost:

CS Balotești – ACS Berceni 3-3 (0-2)

Săgeata Năvodari – Unirea Slobozia 1-0 (1-0)

FCM Dorohoi – SC Bacău 0-2 (0-1)

Farul Constanța – Academica Argeș Pitești 1-1 (1-0)

Gloria Buzău – FC Voluntari 1-0 (0-0)

În etapa următoare, sâmbătă 20 septembrie, CF Brăila va juca în deplasare la SC Bacău. Cele două echipe sunt vecine de clasament, cu câte 4 puncte, dar echipa antrenată de Viorel Tănase și Tudorel pelin are golaveraj 5-4 în timp ce CF Brăila are golaveraj 1-2.