Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Cantonament pentru juniorii republicani de la CF Brăila

LINK STIRE

• juniorii A se pregătesc la Brăila, juniorii B la Slănic Moldova • “Principalul obiectiv a fost acela de a creşte copii pentru echipa de seniori şi deja munca antrenorilor a început să dea roade”, a declarat preşedintele Valentin Avramescu

Începând de sâmbătă, 31 ianuarie, juniorii republicani de la CF Brăila au intrat în cantonament centralizat. Lotul juniorilor A se pregăteşte pe plan local sub comanda antrenorilor Vasile Darie şi Adrian Baldovin în timp ce juniorii B, antrenaţi de Puiu Antohi, au ales pentru acumulările fizice staţiunea Slănic Moldova. Cele două echipe au obiective diferite în acest sezon competiţional. Juniorii mari vor să prindă turneul semifinal, iar în acest moment se află pe locul al patrulea, la doar un punct de poziţia a doua, ultima calificantă la accederea în faza următoare. La juniorii B situaţia nu este roză, de aceea în această iarnă s-au luat o serie de măsuri pentru ca lucrurile să revină la normal. Obiectivul principal al antrenorilor celor două loturi rămâne promovarea jucătorilor spre echipa de seniori.

“Când am preluat clubul de fotbal principalul obiectiv a fost acela de a creşte copii pentru echipa de seniori şi deja munca antrenorilor a început să dea roade. În acest moment există patru juniori care reprezintă soluţii şi pentru formaţia de seniori, cum ar fi Mucuţă, Gabriel Gheorghe, Niţă şi Zaharia şi alţii care oricând pot face pasul spre echipa mare precum Teo Vişan, Moroianu, Marian Iordache sau Băbătie şi trebuie să menţionez faptul că un aport important la formarea unora dintre ei l-a avut Ionel Drăgoi”, a declarat Valentin Avramescu, preşedintele CF Brăila.

Duel pentru locul al doilea cu Farul, Oţelul şi Unirea Slobozia

La juniorii A, CF Brăila are 23 de puncte, la fel ca şi Oţelul care ocupă poziţia a treia, în timp ce pe locul secund se află Farul Constanţa, cu 24 de puncte. Tot 23 de puncte are şi ocupanta locului al cincilea, Unirea Slobozia.

“La juniorii A ne-am propus să accedem la turneul semifinal şi avem şanse mari să ne realizăm obiectivul. Cum prima poziţie a grupei a doua este acontată deja de Viitorul Constanţa, rămâne să ne batem pentru locul al doilea cu Farul, Oţelul şi Unirea Slobozia”, a explicat şeful CF-ului.

Pentru că nu are niciun punct după 13 etape, lotul echipei de juniori B a fost remaniat. S-a renunţat la jucătorii născuţi în 1998 şi au fost cooptate vârfurile de la generaţia 2000.

“Pentru că nu au fost rezultate în acest campionat, am decis să renunţăm la fotbaliştii născuţi în 1998 şi să mizăm pe generaţia care va trebui să participe la această categorie de vârstă din campionatul următor, adică pe copii născuţi în 1999 şi 2000. În acest retur ei se vor acomoda cu competiţia iar în sezonul următor să se lupte la podium. De aceea le-am creat şi posibilitatea de a se pregăti o săptămână la munte”, a mai spus Avramescu.

Facebook Comments