Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Avancronică Ripensia Timișoara – Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila joacă în deplasare, duminică, la Timișoara, de la ora 11:00, împotriva ocupantei locului 11 a Ligii Secunde.

Pentru echipă noastră este a doua partidă în deplasare, de la începutul campionatului, etapă cu numărul 23 a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice, astfel după ce în prima etapă am fost la 350 de km distanță de casă, acum, ne așteaptă o deplasare și mai lungă, de 700 de km până la Timișoara.

Forma de moment

După o singură etapă desfășurată în acest an, este greu să exprimăm o concluzie asupra formei celor două echipe. Ripensia a jucat în deplasare la Sportul Snagov obținând un punct după ce partida s-a încheiat 1-1, în timp ce echipa noastră a evoluat la Suceava, înviinsă, nemeritat, în prelungirile partidei.

Ripensia Timișoara, în această “pauză” competițională, și-a stabilit un amical cu prim-divizionara ACS Poli Timișoara, fiind învinsă cu scorul de 1-0.

Să aruncăm şi o privire asupra celor doua meciuri ale Ripensiei:

Liga 2: Sportul Snagov – Ripensia Timisoara 1-1

Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Burdeţ, Bocşan, Apro (Laur. Tudor 69′), C. Toma – Mânecan (M. Toma 70′), Zurbagiu, Ţugui (Dumiter 75′) – Mediop, Bădăuţă
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Golda, Bobină, Stoi

Amical: Ripensia Timisoara – ACS Poli Timisoara 0-1

Munteanu – Popa, Burdeţ, Bocşan, Horcea, C.Toma – Bobină, Tudor, Ungureanu – Golda, Dumiter
Au mai intrat: Contra, Zurbagiu, Costinaş, Cluci, Ţugui, Mediop, Bădăuţă

Sebastian Tataru / MEDIAFAX FOTO

Omul cheie

Având în vedere prima parte a campionatului, atacantul Ndiaye Mediop, de-altfel și golgheterul campionatului este unul din cei mai importanți jucători ai Ripensiei.

În cei trei ani și jumătate în tricoul Ripensiei, Mediop a fost golgheter de două ori în Liga a IV-a, dar și în Liga a III-a și a marcat peste 100 de goluri pentru bănățeni.

Statistici

Prima partidă oficială desfășurată între Dacia Unirea Brăila și Ripensia Timișoara este consemnată pe 13.10.1940, în Divizia A, atunci când, în etapa a 5-a, sosea la Brăila, echipa ce avea încă din 1937 4 titluri de Campioană a României. Echipa mai galonată, avea să se impună cu 4-1, câștigând și returul de la Timișoara cu 3-2.

Iată formațiile utilizate în cele două partide:

Divizia A, etapa 5: Dacia Unirea Braila – Ripensia Timisoara 1-4

Dacia Unirea Braila: Petre BOGDAN II – Nicolae VULIERIS I, STEFU – STROESCU, Constantin STANCIU, SAVA, Zoltan KISS –  Gherasim HAGIOPOL, Nicolae EMILIAN, CONSTANTIN, Andrei WEISZ.
Ripensia Timisoara: Simion ANDREESCU – Mihai TANZER, Nicolae SIMATOC – Dumitru PAVLOVICI, Ioan OPREAN, Adalbert MARCU – Cornel LAZAR, Iosif KOVACS, Rudolf KOTORMANY, Silviu BINDEA, Nicolae VODA.

Divizia A, etapa 23: Ripensia Timisoara – Dacia Unirea Braila 3-2

Ripensia Timisoara: Simion ANDREESCU – Robert TOTH BEDO, Ioan SUCIU – Nicolae SIMATOC, MISE, Gheorghe LAZAREANU –  Iosif KOVACS, Vasile COMAN, Gheorghe CIOLAC, Silviu BINDEA, Nicolae VODA.
Dacia Unirea Braila: Petre BOGDAN II – Nicolae VULIERIS I, STEFU – Vasile SARAMET, SAVA, Ioan OPREA II – Dumitru OPREA I, Marin NISTOR, Neculai IOSIF, Gherasim HAGIOPOL, Andrei WEISZ.

acia Unirea Braila - Ripensia Timisoara Avancronica din ziarul "Ancheta" (4-5 august 1934)

Dacia Unirea Braila – Ripensia Timisoara Avancronica din ziarul “Ancheta” (4-5 august 1934)

Insă, înainte ca prima partidă oficială să aibă loc, la Brăila am mai disputat un meci amical cu fosta Campioană a României, în 4 August 1934.

  • Contabilizăm în total 3 partide oficiale, 2 victorii pentru Ripensia și 1 egal, golaverajul fiind de partea timișorenilor 5-9.
  • Ripensia este a 3-a cea mai prolifică echipă din actuala ediție a Ligii Secunde, marcând 43 de goluri, fiind depășită de echipa noastră (45 de goluri) și Chindia Târgoviște cu (46 goluri.)

Concluzie

Ne așteptăm la un meci interesant, transmis la TV de Telekom Sport, într-o autentică zi de primăvară, la ora meciului prefigurându-se o temperatură de 14 grade.
Suntem nerăbdători să ne vedem echipa evoluând pe un gazon neacoperit de zăpadă, și credem, chiar dacă evoluăm în deplasare, că terenul ne va fi aliat!

Leave a Reply