Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

Avancronică Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila!

Dacia Unirea Brăila joacă în deplasare la Suceava, de la ora 11:00, împotriva ocupantei locului 17 a Ligii Secunde.

După ce am pus punct final în perioada de pregătire și antrenamente, Dacia Unirea Brăila e pregătită de o lungă deplasare tocmai în nordul României, la colega sa de suferință, din subsolul clasamentului – Foresta Suceava.

Forma de moment

Gazdele meciului de sâmbătă dimineață se situează pe locul 17 în campionatul Ligii Secunde, la 2 puncte în fața Daciei Unirea, având 21 de goluri marcate și 63 primite (9 le-am înscris chiar noi în meciul tur).
Dacă ar fi să avem în vedere ultimele meciuri oficiale ale sucevenilor, am fi tentați să spunem că sunt pe un trend ascendent, cu 3 victorii și 2 înfrângeri, însă de atunci au trecut 2 luni, iar echipa a cunoscut o a doua “descălecare” a unui grup de jucători străini.

Să aruncăm şi o privire asupra meciurilor amicale ale Forestei

  • Pe 14.02.2018, Foresta Suceava a intalnit pe terenul sintetic din cadrul Liceului cu Program Sportiv Suceava echipa Stiinta Miroslava – care a reuşit o victorie importantă cu scorul de 5-0.

Foresta în repriza I: Began – Secrier, Stănescu, Konate, Muşi – Dănilă – Cerlincă, Gulei, Kharoubi, Renquin – M. Matei.
Foresta în repriza a II-a: G. Niga – Onofraş, Mateciuc, Makriev, Lupuşor – Netea, Fl. Negură, Zubir, Coroamă – Nedelcu, Movsisyan. Au mai intrat Martin şi Păvăluc.

  • Pe 08.02.2018, Foresta a avut prima partidă amicală inter-sezonului cu Sănătatea Darabani, echipă din Liga a III-a, pe care a invins-o cu scorul de 11-0.

În partida cu Sănătatea Darabani, Foresta a evoluat în alcătuirea: Began – Onofraş, Mateciuc, Makriev, Păvăluc – Vl. Stănescu – Renquin, Kharoubi, Sumanariu, Cerlincă – M. Matei. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat Gulei, Coroamă, Movsisyan, Netea, Martin, Muşi, M. Negură, Lupuşor, Fl. Negură şi Nedelcu.

Și aici se termină relatările despre partidele Forestei din amicale. Doar 2 la număr, celelalte partide programate au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice. Ca și comparație, Dacia Unirea a disputat 8 partide amicale.

Transferuri

Încă o perioadă de transfeuri foarte activă pentru Foresta, “schimbările de trupe” contabilizând o nouă serie de jucători străini care au sosit la Suceava.

Au plecat: Charles Acolatse, Issa Diallo, Alessandro Masella, Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Dali Amar Belkacem, Eridson sau Boumina Naofal. 
Au venit: Ricardo Costinel Filip – portar; Mihai Musea şi Loic Kharoubi – mijlocaşi; fundaşii centrali Moussa Konate, Ivan Georgiev Makriev, Emanuel Vlad Opriş şi fundaşul lateral Oleg Lupusor.

Omul cheie

Cu siguranță atacantul Marius Matei este cel mai important nume care evoluează pentru adversarul nostru de sâmbătă.
Chiar dacă a ajuns la vârsta (34 de ani) la care atacanții se retrag pe bandă rulantă, Matei continuă să fie unul dintre cei mai periculoși atacanți de nivelul Ligii Secunde, experiența, plasamentul și fizicul îi sunt de partea sa, atuuri ce l-au transformat în golgheter al Forestei, cu 8 reușite.
Marius Matei nu este străin de Dacia Unirea Brăila. A evoluat pentru clubul nostru în sezonul 2004-2005, bifând 28 de partide și 7 goluri în tricoul alb-albastru.

Statistici

  • Dacia Unirea Brăila a întâlnit Foresta Suceava (Rapid CFR Suceava) de la promovare lor în 13 partide oficiale, statistica fiind de partea noastră cu 6 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, golaverajul fiind 22-15 în favoarea noastră;
  • În deplasare la Suceava, echipa noastră are 6 partide oficiale, dintre care 2 victorii, 1 egal și 3 înfrângeri, golaverajul fiind 6-10 în favoarea gazdelor de sâmbătă;
  • Marius Matei, actualul component al Sucevei, a marcat de două ori în meciul CF Brăila-Rapid CFR Suceava 0-2, pe 14 septembrie 2014;
  • Sorin Frunză este principalul nostru marcator în confruntările cu Foresta Suceava, având la activ un hattrick în turul campionatului atunci când Dacia Unirea s-a impus cu 9-1.

Concluzie

Primul meci oficial din 2018 pentru Dacia Unirea Brăila înseamnă începutul luptei pentru salvarea de la retrogradare. La prima vedere, echipa noastră pare mai pregătită tehnico-tactic și fizic având în vederea pregătirea din inter-sezon și numărului mare de amicale, însă Foresta Suceava cu siguranță se prezintă ca o echipă imprevizibilă, a cărei forțe nu o putem contura în momentul de față, iar, dacă, previziunile meteo se adeveresc și terenul de pe Areni va fi acoperit de zăpadă, partida va fi foarte dificilă.

 

 

Leave a Reply