Site Oficial Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Braila

"Legenda Renaste"

ACS Berceni – CF Brăila 0-0

CF Brăila n-a învins în meciul de la Berceni și din principala favorită la ocuparea unui loc de play-off a ajuns la mâna rezultatelor din ultima etapă a sezonului regulat din Liga a 2-a. Brăilenii au obținut o nouă remiză fără goluri în deplasarea de la ACS Berceni, fiind al patrulea meci consecutiv în care n-a primit gol, dar totodată și la patru meciuri în deplasare fără să înscrie gol. În schimb, nou promovata CS Balotești a avut un parcurs foarte bun în cele cinci etape din această primăvară, cu 10 puncte câștigate, față de doar 6 ale brăilenilor și astfel au egalat pe CF Brăila în clasament și au avantajul meciurilor directe, după ce a câștigat la Balotești cu 4-1, iar Brăila câștigase în prima etapă doar cu 1-0.IMG_1491

Meciul de la Berceni dintre ACS și CF Brăila s-a jucat sub spectrul prudenței de ambele părți, dar și a lipsei de inspirație în faza ofensivă, niciuna dintre echipe neavând practic ocazii mari de gol, ci doar situații în care puteau cu noroc să trimită mingea în poartă.

Primul șut spre poartă a aparținut gazdelor în minutul 5, dar șutul lui Epaminonda Nicu de la 22 de metri a trecut pe lângă poarta lui Mitrea.

În minutul 9 brăilenii au avut primul corner, dar gazdele au respins și apoi au blocat șutul lui Frunză, nereușind însă să iasă din defensivă, astfel că brăilenii au rămas în atac și Petean a obținut un fault la 24 de metri lateral dreapta. Necoară a executat bine, direct pe poartă, la colțul lung, dar Popescu a respins în lateral și Ungureanu nu a avut cum să reia spre poartă, s-a întors și a centrat la 6 m, dar portarul gazdelor a ieșit și a reținut, declasând un contraatac pe partea stângă, care însă s-a stins în preajma careului.

În minutul 22 veteranul gazelor, E. Nicu, a șutat de la peste 30 de metri, dar Mitrea a respins în corner. În minutul 27 Stănciulescu a trimis o centrare în careu, portarul gazdelor nu a reușit să rețină, dar fundașii au respins îndepărtând pericolul, iar faza ofensivă pornită de gazde s-a încheiat cu un șut ploaie de la 30 m lateral dreapta expediat de Dobrosavlevici reținut fără probleme de Mitrea.

În minutul 32 Niță e faultat la colțul careului, dar lovitura liberă a rămas fără rezultat, după un șut al lui Ivan de la 17 m blocat de apărătorii gazdelor, după care mingea a ieșit în aut de poartă, arbitrul considerând că ultimul care a atins mingea a fost Olenic.

În minutul 43 Enciu a șutat de la 25 de metri pe centrul porții, iar Mitrea a reținut fără probleme, iar repriza se încheie cu un șut de la aproape 30 de metri al lui Frunză, prea slab pentru a-i pune probleme lui Popescu și la pauză scorul a fost 0-0.

Repriza a doua a început cu o fază la poarta brăilenilor, dar după o centrare a lui C. Mihai, Enciu a șutat de două ori din 6 m, fiind însă blocat de Mitrea, care a doua oară a reținut din picioarele atacantului ilfovenilor.

În minutul 50 Necoară a executat o nouă lovitură liberă de la 30 de metri, trimițând mingea în careul de 16 m, de unde Ndigwe a reluat cu capul peste poarta lui Popescu. În minutul 52 Niță îl faultează pe Mihai pe partea stângă a direcției ilfovenilor de atac și vede cartonașul galben, iar lovitura liberă s-a încheiat cu lovitura de cap a lui E. Nicu reținută de Mitrea.

După ce în minutul 55 Ungureanu a șutat de la 20 m prea slab pentru a-l păcăli pe portarul gazdelor, în minutul 57 Stănciulescu a trimis un șut centrare reținut însă de Popescu din fața lui Onofraș. Trei minute mai târziu Damian pătrunde pe partea dreaptă în careu, dar centrarea sa a fost respinsă de fundașii brăileni. În minutul 64 Spătaru a trimis un șut puternic de la 22 de metri, dar pe centrul porții și portarul gazdelor a reținut fără probleme. În minutul 68 Damian a centrat la marginea careului, dar Văduva a preluat greșit și Necoară a venit din spate și la deposedat, degajând mingea departe de poarta oaspeților.

În minutul 73 am consemnat cea mai mare ocazie de gol a brăilenilor. La o centrare în careu a lui Spătaru, la o lovitură liberă de la peste 30 m, mingea a ajuns la marginea careului de 6 m, dar Dima nu a reușit să trimită spre poartă.

Sut Spataru

În minutul 76 Spătaru și-a încercat norocul cu un șut de la 25 de metri, dar mingea a trecut mult peste poartă, iar două minute mai târziu, la centrarea lui Niță nu era decât portarul ilfovenilor. În minutul 80 Ungureanu a mai încercat și el un șut 20 m, dar mingea s-a dus peste poartă, iar un minut mai târziu Necoară l-a deposedat pe Văduva pătruns în careu și a trimis în corner. În urma loviturii de la colț mingea a ajuns la Damian care a șutat de la 17 m, iar Mitrea a reținut în doi timpi.

În minutul 85 Ungureanu a pătruns în careu, a intrat în unghi și i-a pasat în spate lui Novello, dar italianul a fost deposedat în colțul careului mare. În minutul 87 Lemac pătrunde în careu talonat de Ivan și șutează în plasa laterală, pentru ca ultima fază de poartă să aibă loc tot la poarta brăilenilor, la o centrare a lui Damian, Lemac a reluat peste poartă și meciul s-a încheiat 0-0, un rezultat care nu ajută echipa brăileană în condițiile în care rămâne la mâna rezultatului pe care-l va obține CS Balotești în deplasarea de la Dorohoi în ultima etapă. CF Brăila nu va juca în ultima etapă, urmând să câștige cu 3-0 meciul pe care trebuia să-l dispute cu Săgeata Năvodari.

ACS Berceni: J. Popescu – Dobrosavlevici, E. Nicu, M. Popescu, G. Damian – Pivniceru (min. 69 C. Sandu), Jugaru, R. Radu (min. 46 Scărlătescu), C. Mihai – Văduva, Enciu (min. 79 Lemac). Antrenor: Adrian Mihalcea

CF Brăila: Mitrea – Niță, L. Ivan, Necoară, Stănciulescu – S. Frunză (min. 55 Spătaru), Olenic, Petean (min. 46 Ndigwe), M. Dima – Ungureanu, Onofraș (min. 76 S. Novello). Antrenor: Alin Pânzaru.

La meciul de la Berceni, CF Brăila a fost însoțită de o galerie formată din 30 de suporteri, deplasarea fiind suportată de investitorul italian Mauro Cavalli.

IMG_1763